• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzwoniłam do szpitala gdzie miałam ivf, pierwsze usg 20go maja:crazy:, czyli w 42 dpt - masakra. Dzwoniłam do lekarza pierwszego kontaktu i ma się zastanowić czy mi recepte wypisze i na bete każe przyjść. Jutro mają oddzwaniać.

Hope: luteina 100 nie jest rowna luteinusowi. Wchlanianie leku jest inne, inny progesteron. Ja bralam luteinus przez 6 tygodni a potem luteine. Nie da sie tych 2 lekow porownac: inna wchlanialnosc stad inna cena

Mundek - podobno czasem się to zdarza, często są plamienia w 8 i 12 tygodniu ciąży właśnie wtedy kiedy miałoby się okres. Chyba ważne jest aby ta krew nie była żywoczerwona a taka brązowa lub bruntatna. Tak czy siak każde plamienie w ciąży powinno się zgłosić lekarzowi.

Mundek ja nie wiem czy Luteina ma tu wpływ - są ciąże które z jakiegoś powodu na pewnym etapie niestety się kończą - czasami w takim przypadku dochodzi do krwawienia/poronienia a czasami nie ma żadnych objawów i dowiadujemy się dopiero na usg a ciąża musi zakończyć się zabiegiem .... Wydaje mi się że oba przypadki mogą się zdarzyć zarówno przy braniu progesterony jak i gdy nie bierzemy leków wcale.

Tylko nadal nie wiem dlaczego rozpatrujesz tak negatywne scenariusz jeżeli nic się nie dzieje :confused:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry