• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kto po in vitro?

dorotav przy blastce 5AA chyba już powinno coś być, choć sama nie wiem znalazłam teraz w necie taki opis:
"tansferowana 5 dniowa blastocysta :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
"

nie wiem na ile to wiarygodne, zrobiłam dziś bo mam słabe objawy i już nie mogłam się doczekać.
Powtórzę w środę ale nie liczę na wiele.

Wiecie jakie są normy progesteronu? mi wyszło 44,88 to dobrze ?

Ostatnia edycja:
reklama
Inka, ale ten cud to nie matematyka a zarodek mógł dzisiaj zacząć się zakopywać i hcg dopiero jutro zacznie się wytwarzać, mnóstwo jest leniuszków i może Twój własnie taki jest. Trzymam za niego kciuki i powtórz betę za dwa dni.
-----
a prg bardzo ładny

Ostatnia edycja:
inka tak jak napisała dorotav to nie matemtyka a beta zerowa nie jest więc myślę, że jest szansa. Powtórz za 2 dni i wszystko będzie jasne, trzymam kciuki :tak::tak::tak:

dorotav ja już sobie zmniejszyłam wczoraj lutkę bo stwierdziłam, że przesadziłam. Ale większą dawkę wzięłam tylko raz albo dwa bo straciłam rachubę już w tym wszystkim. Różnica nie jest duża bo o 50 mg więc organizm nie powinien tego mocno odczuć. Tylko ta cholerna lutka "50" dowcipna, którą dołożyłam strasznie się rozpuszcza i ciągle wypływa. "100" czasami w ogóle a czasami tylko takie suche odlewy się robiły a teraz mokro i mokro, co 2 godziny wkładkę muszę wymieniać i nie czuję się komfortowo.

Dziewczyny a jakbym brała zamiast 3 x 250 - rano 2 x "100", w południe 3 x "100" i na noc 2 x "100" to wyszłoby prawie na to samo, można tak? Czy każda dawka dzienna musi być równa? Mój doktorek odpisał na sms'a mimo, że się okazało, że do 10-tego jest na urlopie :-)Napisał, że cieszy się bardzo z dobrych wyników i że jego prywatnym zdaniem nie muszę powtarzać już bety ale napisałam, że panikara jestem i wolę jeszcze ze 2 razy do wizyty powtórzyć ;-):-D Napisał też, że nawet jak nie ma miejsca 12-tego to damy radę czyli chyba mnie wciśnie :confused: mam się przypomnieć po urlopie, czyli 11-tego. Zdziwił się, że mam genetyka bo i po co teraz ale wytłumaczyłam, że to były badania pod kątem raka a nie niepłodności i nfz wymaga wizyty z wynikami (mimo, że są ok). O progesteronie nic nie pisał czyli chyba jest ok.

Kasik, super, no mówiłam że jak doktorek się dowie to na bank Cię wciśnie :) co do prg, to ja bym zrobiła ciut inaczej rano i popołudniu 2x100 a na noc 3x100, w końcu w nocy nie wstajesz i nie dokładamy sobie więc po mojemu lepiej w nocy więcej niż w ciągu dnia. :-) a po paru dniach zrób jeszcze raz prg tak dla spokojności razem z betą, bo widzę że będziesz robić :-)

Atena74, jutro to już pęcherzyk będzie gotowy , powodzenia trzymam kciuki

Olusia, jak Twoja beta ?

SIERPIEŃ

05: Atena74 - podglądanie pęcherzyka
06: Inka26 - wysoka beta !!
06: Aisa79 - wizyta kontrolna przed stymulką
06: Migotka25 - wysoka beta !!

06: Juhasek87 - wizyta przed crio
07: andzia.m - kontrola do stymulki
08: Agulla84 - wysoka beta !!
12: Kasik36 - wizyta u genetyka i pierwsze spotkanie z kropkami

Dorotav w poznańskim InviMedzie jestem u dr. Koźma. Miły, rzeczowy i bardzo cierpliwy, jednak tutaj robię tylko badania, jak tylko wykonam wszystko, zabieram dokumenty i jadę do Katowic. Tam miałam robioną laparoskopię i mam zaufanego ginekologa, który prowadzi mnie już długi czas i bacznie monitoruje co się ze mną dzieje (telefonicznie, mailowo i co pół roku wizyta u niego w Katowicach.. jest trochę jeżdżenia, ale bez niego raczej nie dałabym sobie rady). Powiedział też, że pomoże mi uzyskać możliwie największe dofinansowanie na in vitro.
dr Koźma powiedział też, że w moim przypadku trzeba będzie zastosować ICSI (czyli najdroższy wariant). Moja sąsiadka robiła in vitro na Polnej, za pierwszą próbą się udało - na początku było podejrzenie trojaczków, ale ostatecznie urodziła dwie zdrowe dzidzie :)
Wcześniej też chodziłam do POLMEDu do pani ginekolog - młoda, z entuzjazmem, próbowała mi pomóc bez konieczności in vitro, ale skończyły nam się już opcje na sukces :(

OlaSzy, o to super, myślałam że leczysz się na stałe w poznaniu i dlatego pisałam że invmed poznań nie jest w programie, a dr. Koźmę znam, robił mi trzecie IUI, niestety też nie udane. Asita, nasza forumowa koleżanka robiła u niego 1 IVF i udane. Fantastycznie że masz takiego oddanego lekarza w Katowicach.

Ja juz w miare zregenerowalam sily, najgorszy pierwszy szok :( teraz wizyta 14 i walka dalej :) dziekuje dziewczyny za slowa otuchy i zycze powodzenia Wam i moim przyszlym kropkom :)

gos, dlatego najlepiej się wypłakać i ochłonąć, a dopiero potem podejmować decyzję. Pierwszy szok jest najgorszy i niestety nie jest łatwo przyjąć porażkę. Później dopiero odzywa się zdrowy rozsądek, który nakazuje walczyć:) Ja chyba też pojadę 14 na wizytę:) to byśmy walczyły w podobnym czasie:)

reklama
Powtórzyłam dzisiaj bete -255,8 (12dpt) poprzednio 105,6 (10 dpt) -zarodki podane dwudniowe
Przyrost Ok? Wydaje mi się że trochę za duży?

dorotav -zastrzyk z progesteronem biorę raz dziennie, za poprzednią dawka na 14 dni +igły i strzykawki zapłaciłam ok 550 zł. Dzisiaj jednak zadzwoniłam do apteki Novum i okazało sie że zapłaciłam ok 350 zł :szok: ( w invimedzie ampuła 32 zł w novum 22 :szok:) i strasznie bolą -przez dwa dni czuć gdzie było wstrzykiwane.

Gos -tak trzymaj :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry