reklama

Kto po in vitro?

agulla84 cały czas plamienia się nasilają , rano zrezygnowałam już z luteiny bo i tak się nie wchłonie.
Jak dasz radę wytrzymać do poniedziałku to zaczekaj jeszcze, jak robisz za szybko tak jak ja i nie wyjdzie to będziesz się nie potrzebnie denerwować.

reklama
Asia79 moj M mial ostatnie badanie robione w 2011 fsh i mial ok 20 a teraz tzn w 2013 mial robiona biopsje ale nie mial juz robionych badan hormonalnych i znalezli :) ja uwazam ze trzeba wszystkiego sprobowac bo moze akurat, a moj to bardzo dobrze zniosl 2 biopsje, nawet teraz po pierwszym nieudanym in vitro chce miec zrobione jeszcze raz zeby tkanka byla swieza, nie zamrozona :) a Wy podchodzicie do insyminacji?

Cześć dziewczyny

Olusia - Wakacje średnio się udały i ze względu na pogodę (tylko 3 dni słoneczka:szok:) i ze względu na moje marne samopoczucie po antykach. Cały czas byłam i jestem poddenerwowana i nie wiem o co chodzi. Nic nie odpoczęłam na wakacjach bo jak Ci pisałam jechaliśmy całą ekipa 12 os. i o odpoczynku nie było mowy. Także wróciłam bardziej zmęczona niż przed wyjazdem. Do tego po tych antykach co chwilę boli mnie głowa i ryczeć mi się już chce bo chyba zaczyna mi brakować już sił. No dobra nie biadole już.

Lilia - To jak wrócisz z wakacji to daj znać.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie cytomegalii. Wczoraj robiłam badania i IgG mam ok 400 a IgM 1,05. To nie są moje wszystkie badania i dlatego na wyniku nie ma jeszcze podanych norm przez labo i nie wiem teraz co to ma znaczyć bo nie wiem jakie są normy. Jak macie jakieś badanie z normami pod ręką to napiszcie będę wdzięczna bo już się martwię że oba wyniki są dodatnie czyli masakra cd ...

mam swoje z Invicty
IgG
ujemny<4
wątpliwy 4<6
dodatni >6

IgM
ujemny <0,7
wątpliwy 0,7<1,0
dodatni >1,0

ale możesz w innego labolatorium dostać inne normy. Wówczas IgM może być niższe. I ewentualnie będą kazali powtórzyć badanie. Póki co nie martw się i czekaj na wynik z normami. Ja kiedyś robiłam to badanie i to chyba rok wcześniej niż w Invikcie i IgG miałam ponad 120 i wydaje mi się, że inne normy, bo w innym labo, a teraz IgG wyszło mi 37. Przez rok, nie mogło aż tak się zmienić. Także nie zamartwiaj się:)

Ostatnia edycja:
a i koszt tych badań PGD jest dość duży niestety jakieś 8-10 tyś. + imsi to kwota ogromna jakieś 20-25 tyś. Tak szybko ich nie uzbieram :( Bez sensu z tym programem rządowym że nie można dopłacać za dodatkowe opcje.

agulla84 no ciekawe czemu do 5 doby nie wytrzymują, tak mówiła mi o tym embrio glue bo pytałam czy mogę dopłacić za imsi, właśnie glue i hatching żeby zwiększyć szanse. I dokładnie tak mi powiedziała że o tym nie mówią ale wszytskim to dają bo inaczej nie mieliby wyników i nie dostaliby tyle kasy z ministerstwa. A za nic dopłacać nie można bo program tego zakazuje.

alternatywa muszę mieć skierowanie do imunologa. ?

Inka26 w rządówce można wziąć PGD !!!!! Kto ci powiedział ze nie ? Jest to nawet w regulaminie !!! Niestety tylko kilka klinik w kraju je robi .
Agulla 10dpt 3dniowych zarodków beta juz wyjdzie , ja robiłam za pierwszym razem 10 i 12 dla lekarza, wiec idź jutro na bete i nie gdybaj, a sikanca sobie odpuść , nie wyjdzie, moze 12dpt ale nie koniecznie

Ostatnia edycja:
reklama
Inka takich jak embrio glue czy nacięcie otoczki, dlatego wiele kliniki dla większej skuteczności robi to za darmo, ale o PGD jest na stronie ministerstwa , gdzie masz wszystkie informacje odnośnie programu !!!! Na wątku zakwalifikowanych była
Dziewczyna ktora miała PGD w invikcie w Gdańsku

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry