reklama

Kto po in vitro?

Luize, mam leki przepisane, w tej chwili i tak więcej już mi nie mogą pomóc, czekam do piątku do bety, jak będzie pozytywna to muszę wybrać się do gastrologa.

genna, hm obiadki w słoikach jak na wyjazd pod namiot :-D obcy ma jeszcze czas na kuksańce, he he a może to dlatego że dalej nie ma imienia i dlatego nie puka. My mamy wybrane imiona od 5 lat i dla chłopca i dla dziewczynki, nawet po dwa jakby trafiły się bliźnięta, albo dla rodzeństwa.

reklama
Olusia, dla dziewczynki mamy imię Zosia, gdyby były dwie to druga Marysia ewentualnie Emilka bo ostatnio mi się podoba, a dla chłopca Jakub tylko że mój ostatni bratanek tak dostał na imię od swoich rodziców :dry:więc mamy drugie Franek. Mój M już mówi Frankestein :-D albo frankozoch macie być grzeczne i zostać z nami.

Dorota tez padła propozycja imienia Franek :) Franko , M sie zastanawia :)
Dziewczyny słoiki przy takich kłaczkach to wybawienie :)
Wyobraźcie sobie ze ja od 4 tyg ciazy wymiotuje o bylonkilka dni jak cos ugotowałam bo nie dawałam rady nawet na sam widok o zapachu nie wspomnę :) czasami cos kupowałam w barze mlecznym a raz moja babcia nagotowala gołąbkow w sloikach a tak sam musiał sobie gotować jak przychodził z pracy wić wykorzystałam moment lepszego samopoczucia i tak do wyboru gulasz z szynki z sosikiem, krem z pomidorów lub zupę gulaszową z papryką tylko ziemniaki trzeba ugotować :) ale to chyba d radę przy ewentualnych kłaczkach a wczoraj zaszalałam i zrobiłam schabowe , buraczki ze słoika od babci :) i ziemniaczko puree :) od mięsa
Mnien odrzuca ale ziemniaczko i buraczki były minami tylko odbijaly mi soenpozniej :/ a oto efekt całodziennego wczorajszego gotowania :) ImageUploadedByForum BabyBoom1412179271.158124.jpg.

Olusia ja właściwie nie przytyłam jeszcze do piątkowej wizyty chudłam a teraz chyba sie zatrzymuje waga :)
Zdjęcie z dzisiaj
ImageUploadedByForum BabyBoom1412179027.131065.jpg

I zdjęcie 3 tygodnie wcześniej
ImageUploadedByForum BabyBoom1412179417.316912.jpg

Młody ewidentne ukrywa sie w cycuchach :)

Olusia twoje mdłości sa podwójne :) no i brzuch szybciej radzie rósł i to tez podwójnie :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1412179027.131065.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1412179027.131065.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 81
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1412179271.158124.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1412179271.158124.jpg
    44,5 KB · Wyświetleń: 65
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1412179417.316912.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1412179417.316912.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 76
Genna ty biedna jestes z tymi klaczkami... u mnie pojawily sie pojedyncze wymioty w 7 tyg a potem juz polecialo... i do tej pory... ech.. a sloiczki to faktycznie dobra rzecz tez bym musiala pomyslec nad tym tylko ze jak ja tyle wystoje w kuchni i wsrod zapachow.. bedzie ciezko... no ale moze kiedys mi sie uda... chyba ze ubiore maske... he he :tak: jesli chodzi o przybranie na wadze do schudlam 4 kg i teraz musze wrocic z powrotem do normy i zaczac tyc... brzuch mi troche wypchalo..

p.s a ty pięknie wyglądasz..;-).

mizanka1@o2.pl witaj... i trzymam kciuki !! napisz cos o sobie !! :tak:

A ja poszlam z moim na zakupy, myslalam ze jak sie przewietrze to przejdzie mi bol glowy ktory mam od rana, a nic nie pomoglo, boli dalej... tabletke bralam w poludnie, pomogla minimalnie i znow mnie mocno boli... a jak sie schylam to juz bol niesamowity.... poradzcie co moge jeszcze wziasc...

Ostatnia edycja:
Olusia jak tabletka nie pomaga to zostaje kanapa i sen , mi jeszcze pomagały zaciemniane okna ale nie zawsze czasem Przechodziły na drugi dzien :/
Wiadomość z ostatniej chwili ..... Kłaczki wróciły , tzn narazie jeden po herbacie :/

Jestem po wizycie. Lekarka powiedziała ze wszystko w normie. Założyła mi kartę ciazy. Pytałam o TSh i powiedziała ze zależy wszystko od t4. Kazała zrobić i jak wynik wyjdzie niepokojący to iść do endokrynologa. Jutro pójdę i ustale wizytę u endo tak czy tak- nie zaszkodzi powiedziała ale ogólnie to dużej uwagi na to nie zwróciła.
Jeśli chodzi o hemoglobine to w ciazy anemia jest poniżej 11, wiec na razie skoro przyjmuje żelazo w witaminach to nie będzie koniecznie brać więcej, pózniej powtórzymy wyniki.
Kolejna wizyta 15tego.

Poza tym fasolka ma juz 17,5 mm i przypomina ciut dzieciątko :) jak wrócę do domku to postaram sie wstawić zdjęcie .

Dorotav, mi tez sie podoba Zosia i jeszcze Hania .

Olusia, ja tez ostatnimi dniami borykam sie z bólem głowy, szczególnie wieczorem.

reklama
Liskka super wiadomosc.. jaki juz wielkolud... :tak: a z imion podoba mi sie Hania i Zuzia ;-) dziwie sie troszke ze ginka tak sie tym nie przejela, bo mi od razu endo mowila ze musi byc 1,5 do 2... a powyzej to trzeba zbijac...

Genna bidulka... ja dzis tez polecialam przed chwila a tak mnie glowa peka ze masakra !! do tego mnie mdli i dzwiga mi sie, zastanawiam sie co zjesc..bo dzis zjadlam kaszke i zupe grysikowa... próbowalam zasnac ale nie umialam.. lezalam w lozku i nic.. wiec poszlam z moim na dwor, zeby sie przewietrzyc i myslalam ze mi przejdzie.... a tu dupa....;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry