reklama

Kto po in vitro?

reklama
nie dzwoniłam do lekarza, i tak nic mi nie powie, na tym etapie nic nie zrobi, w poniedziałek mam wizytę umówioną więc zobaczymy, już nie będę powtarzać bety bo to dla mnie za duży stres.

genna, no właśnie, a niby mówią że ciąża to nic takiego, ha ha ha

Ostatnia edycja:
I masz racje :) po co się stresowac beta. Ja robilam tylko jedna i nie kazali sprawdzać przyrostu... potem jak trafilam do szpitala to mialam robiona 2 razy i przyrost tez byl sporo za Malý a lekarz powiedzial ze ważne ze rośnie :) i teraz ta moja za mala beta dziś kończy 3 MC :)

Dorotko w takim razie mocno trzymam kciuki za dolszy pozytywny rozwój sytuacji! Będzie dobrze!

Byłam dzisiaj na wizycie ale jak się okazało... umówiłam się przez przypadek do ginekologa a nie endokrynologa - wiem sierota ze mnie...
Jutro mam wizytę u endo :)
A dzisiaj dowiedziałam się od lekarki tyle, że jak już odpuszczę in vitro to Ona bardzo chętnie się mną zajmnie i spróbuje zrobić wszystko bym mogła zajść w naturalny sposób. Nie chcę teraz się nawet nad tym zastanawiać.
Dzisiaj masakrycznie źle się czuję. Wzięłam jednak wczoraj ten Decapeptyl, ostatni raz zrobię wszystko jak należy i do samego końca... Mam tylko nadzieję że @ w miarę szybko mnie nawiedzi, dzisiaj jest mój 25dc.

Miłego popołudnia dziewczyny!

Dorota też bym chyba już nie robiła bo to i tak nie zmieni... Przyrost z tego co policzyłam jest tylko o 3% mniejszy niż powinien więc to jakiś mały pikuś... A idziesz w poniedziałek na pierwszu usg?? Ktory to Twoj dpt bedzie??

Olusia co do rządowego programu to uważam że nie jest tak źle z tymi 6 komórkami, na początek musieli wprowadzić jakieś granice, normy... Wiesz nie chcieli się godzić na zapładnianie wszystkich bo poźniej wiele z nas miałaby nadmiar zarodków i bylby problem co robić... A u nas in vitro to i tak ciężki temat a jakby wyszło że jest pomrożone tysiące niepotrzebnych zarodków to dopiero by się zaczeło...

Co do powtarzania bety to uważam że każdy lekarz powinien zalecić jedną powtórkę bety po 48h, bo wszędzie piszą że nie wartość a przyrost jest wązny i to powinno się skontrolować.... A to że my powtarzamy ją po kilka razy to już nasze "nawiedzenie":-D:-D

reklama
Ja tak na szybko z drogi, wyniki wyszly zaskakujaco dobrze biorac pod uwage moj wiek (tak powiedziala pani doktor) i nie widzi.potrzeby robic dodatkowej diagnostyki :) Pogratulowala i kazala sie cieszyc zdrowa ciaza wiec mnie uspokoila :) Moje wyniki:
trisomia 21 1:2546
trisomia 18 1:6163
trisomia 13 1:19349
przeziernosc karku 1,6 mm

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry