reklama

Kto po in vitro?

trzeba wierzyc w proces, trzeba wierzyc ze zawsze moze sie udac. dlaczego? bo sie ludziom udaje. czasami takie beznadziejne przypadki... i sie udaje.

trzeba walczyc!!!!! tego jestem pewna.

nie wolnosie tylko nastawiac. ze sie uda, bo musi sie udac. nikt nie wie czy sie uda. trzeba robic swoje i tyle. do skutku. tak zeby psychika jak najmniej ucierpiala...

reklama
Cześć dziewczynki

Lilia - Jak samopoczucie ? , daj znać jutro jak będziesz miała info na temat zarodeczków.

Leaa 1 - Witam na forum i gratuluję pozytywnej bety. Ja mam podobne anty-TPO do Twojego. W zasadzie nie ma na to lekarstwa , jedynie co to czasem lekarze zapisują bardzo wysoką dawkę jodu. Mi dr z kliniki kazał kupić jedynie jakiś zestaw wit z jodem i dodatkowo piję wodę gazowaną z jodem. Immunolog nie chciał mi przepisać jodu w dawce wysokiej (na receptę) ponieważ ft3 i ft4 mam w normie i wg niego zbyt wysoka dawka jodu może więcej zaszkodzić niż pomóc. Nie martw się tym i raz jeszcze gratuluję.

Asia_77 - Twoje podwyższone amh to wynik tego że robią to badanie inną metodą a dodatkowo może akurat bardziej owocny cykl Ci się trafił w którym miałaś badanie. W każdym razie tylko pozazdrościć wyniku.

Calineczkaa - Moja rodzina i znajomi wiedzą że się leczymy ale że podchodzimy do in vitro to nie. Na początku drogi myślałam że in vitro załatwi szybko moje problemy i wtedy myślałam żeby powiedzieć o tym najbliższym ale niestety tak się nie stało . W zasadzie to cieszę się teraz że nic nie powiedziałam bo wtedy wszyscy czekali by na wyniki bety razem z nami a nie zniosłabym tłumaczenia się że się nie udało.

Nawiązując dziewczynki do Waszej rozmowy na temat kosztów in vitro to powiem Wam że na początku to liczyłam a nawet zapisywałam każdy wydany grosz żeby wiedzieć co i ile. Po kilku próbach już straciłam rachubę i już nawet na to nie patrzę. Podejrzewam że jak bym to zliczyła to mam już niezłą furę w garażu. No cóż życie.

PAŹDZIERNIK

21: Luize - wizyta pęcherzykowo-serduszkowa
21: inka26 - immunolog

21: Aisa79 - podglądanie maluszka

22: GizaS - wizyta kontrolna w czasie antyków
22: sykatynka - wysoka beta !! (III weryfikacja)
23: gos1512 - podglądanie podczas antyków
23: Anulla28 - wizyta kontrolna

24: dorotav - podglądanie cudu
27: Migotka25 - wizyta przed crio
28: mavi - wizyta planująca kolejne podejście
28: liskka - badania prenatalne

28: buniaczek29 - wysoka beta !!
29: Asia_77 - wizyta kwalifikacyjna
30: kasik36 - podglądanie juniora

30: Quinnie - wizyta przed crio
31: Olusia - podglądanie bliźniaków
31: calineczkaa - podglądanie pęcherzyków

31: dorotav - podglądanie cudu
dlugowlosa - criotransfer

Komóreczka - criotransfer

LISTOPAD

01: djazzpora - rozpoczęcie stymulacji
04: Migotka25 - criotransfer
05: Aisa79 - wizyta u prowadzącego
05: kate_p7 - wizyta przed crio
05: liskka- wizyta z juniorem
06: Anulla28 - badania prenatalne
10: Aisa79 - badania prenatalne
17: djazzpora - punkcja
19: djazzpora - transfer
andzia.m - stymulacja
mmm - wizyta przed stymulacją

Blake - criotransfer
Asia_77 - criotransfer AZ

inka26 - criotransfer
Quinnie- transfer

GizaS - udana stymulacja
yplocka1 - criotransfer

kikifish87 - stymulacja

djazzpora - stymulacja
mizanka1 - wizyta przed stymulacją
Ladygodiva - criotransfer

Dziewczyny, wreszcie dotarłam do komputera. Dziś oficjalnie już jestem zakwalifikowana. Dostałam Gonapeptyl 7 ampułek i mam brać od soboty co drugi dzień. Ovulastan mam brać do 20-tej tabletki, ostatnią sobie darować. Od razu po wizycie zrobiliśmy z mężem badania te na choroby zakaźne i 06.11 mam być na wizycie u lekarza przed 1-szym dniem stymulacji (tj. od 7.11). No i muszę na wizytę do anestezjologa iść. 06.11 przed wizytą mam zrobić morfologię i progesteron oraz estriadol.
Od razu mi się lepiej zrobiło, jak mam już tą kwalifikację czarno na białym :)
Lilia
- trzymam kciuki za za dalszy rozwój jajeczek ;-)

Jo.M. - samopoczucie w miarę, zobaczę jak będzie jutro... Nie ukrywam, że lekki stresik jest...

Aisa79 - kciukam za Twoje jutrzejsze podglądanie maluszka :-)

Hess - gratuluję zakwalifikowania do programu MZ. Wiem jakie to fajne uczucie :tak:

Ja już po rozmowie z lekarzem. Wynik wzorcowy, ale kazał się cieszyć ostrożnie... co sprawiło, że po początkowej euforii i płaczu ze szczęścia zaczęłam się martwić, czy w czwartek, czyli 10 dpt będzie dobrze...
I tak pewnie przez całe 9 miesięcy będzie, nie? Ciągle o coś... a potem przez 18 lat i po pełnoletności też hi hi ;)
Nawet powiem Wam, że kupiłam sobie sikacza, chyba pierwszego w życiu (bo u mnie zawsze okres przychodził jak w zegarku, nigdy nawet nie był spóźniony, stąd nigdy nie robiłam sikaczy).... Napisane jest, że wykrywa od bety 25, więc już chyba jutro rano powinien być pozytywny, jeśli wszystko jest ok, co?
Dziewczyny kochane, trzymam za Was wszystkie kciukasy, dzisiaj czytałam Was co prawda między jednymi światłami a drugimi na telefonie, bo w podróży byłam, ale jestem z Wami i wspieram Was, jak i Wy wspierałyście dzisiaj mnie, za co ogromnie Wam dziękuję :)

reklama
Calineczka przy pierwszej procedurze nasienie nie było jeszcze tragiczne:sorry2: a 3 kolejne były z MZ gdzie teoretycznie nie ma IMSI, choć dr M z Gyncentrum mówił że i tak robią IMSI-ale czy na 100% tego nie wiem:dry:

Kate to już moja 3 klinika, mamy też inne problemy a obecny dr poznał już mój organizm i udało nam sie dobrnąć do betowania bez żadnych plamień a wcześnej plamiłam od 6-7 dpt a w dniu bety już mnie zalewała @ mimo końskiej dawki progesteronu:sorry2:
Olusia zamówiłam pakiet dla mnie i M, zrobiłam w poniedzialek a we wtorek zabrał kurier od mnie, nie mam możliwości wejścia online na wyniki bo z tego co wyczytałam trzeba je jakoś aktywować osobiście w klinice:dry:tak więc czekam na wyniki dostarczone listonoszem:-p
Lilia pięknie wyhodowałas komóreczek-teraz życzę owocnego sexiku na szkiełku:tak:

To plamienie mnie martwi bo miaąłm miec wymaz w środę z bakteriologii-myco, uero , chlamydia i inne a tak chyba nici z tego:dry:
Kupiłam dziś resztę suplementów, zostanie mi tylko olej lniany do kupienia:sorry2:ale póki co biore w postaci kapsułek

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry