reklama

Kto po in vitro?

w programie MZ robią ICSI ale z tego co wiem, to niektóre kliniki robią w zamian IMSI, żeby poprawić sobie statystyki, myślę, że to wszystko uzależnione jest od kilku przyczyn, od lekarza, od przypadku itd.

reklama
musisz cierpliwie poczekac.. mialas podany zarodek w 2 dobie? to beda tanjwczesniej za 10 dni....:happy:

tak miałam podany zarodek w 2 dobie. Trochę zrobiło mi się przykro, że z 6 zapłodniło się tylko 2 ale podobno typu A więc lekarka powiedziała, że dobrze jest. Ja ogólnie zawsze jestem czarnowidzem, ale do punkcji oraz transferu podeszłam na luzie, nie powiem, że na fotelu trochę mi serducho waliło ale podeszłam na TAK. I jestem z siebie dumna ;-) skoro cała stymulacja lekami szła dobrze, co wizyta było lepiej to teraz też musi być dobrze. Staram się nie myśleć o tym co będzie, czasami ciężko jest ale jestem pozytywni nastawiona.
Ja byłam stymulowana gonapeptylem ostałam 4 opakowania + menopur 600 3 opakowania + ovitrelle 1 opakowanie i zapłaciłam nie całe 700 zł.
Nie powiem, że się nie denerwuje chciałabym usłyszeć od pani doktor że beta wysoka jest fasolka :tak:z takim nastawieniem muszę tam jechać .

Gratuluje wszystkim co się udało , teraz trzymajcie kciuki za nas . Zawsze w większym gronie to raźniej :-)

reklama
Witajcie dziewczyny

calineczka – przy pierwszej stymulacji miałam menopur, cetrotride, gonal w dawce 75, stymulacja ok 8 dni koszt 3500. Druga stymulacja ten sam zestaw leków, ale w dawce 150, stymulacja też ok 8 dni koszt 1400. Jak widzisz po refundacji różnica kolosalna. Nie ma co dyskutować z dr tylko stymulować się ile wlezie, żeby jak najwięcej jajec wyhodować, żeby było co zapładniać i mrozić.

sykatynka – po cichu gratuluje cudu.

kate_p7 – nie prawda, że w programie MZ nie robią IMSI. Ja jestem w programie i mam IMSI.

Melduję się punkcji. Byłam słaba i dopiero się w miarę ogarnęłam. A więc, ze wstępnej weryfikacji wyszło, że mam 8 komórek. Jutro się dowiem ile było ich rzeczywiście, ile się nadawało do zapłodnienia i ile się zapłodniło. Jutro jak będę dzwoniła w tej sprawie to chyba padanę na zawał :baffled: Estradiol 2376, progesteron 0,449 – wyniki z soboty.

Dziękuję Wam wszystkim za kciuki, buziaki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry