reklama

Kto po in vitro?

reklama
Quinnie , kwiatuszek udanych wizyt i dobrych wiadomości:tak:
Dorotka
pozytywna energia dla Ciebie i Twojego maluszka aby ładnie Cię dzis zaskoczył:tak:
Lilia
bardzo mi przykro. Nie poddawaj się, mimo tych wszytskich przeszkód kiedyś nam się uda:sorry:

A ja dziś dostałam swoje wyniki i invicty. I tak z 6 badań w 2 mam zmianę:zawstydzona/y:
MTHFR/C677T mam T zamiast C
MTHFR/A1298C mam C zamiast A:baffled:

Mam zbadać poziom homocysteiny w surowicy a o dalszą interpretację zapytam swoego dr bo nie rozumiem :eek:poczytam wieczorkim na necie może coś znajdę chyba że ktróraś z was wie co to oznacza:sorry:
Wiecie czy ta homocysteina jest na nfz? Bo wybieram się do rodzinnego po skierowanie na TSH i postawowe badania z krwi i z moczu-tak kontrolnie to i może na to bym wzięla:baffled: Jutro bym je zrobiła.
Juz pytała kiedyś o ANA i ANA1 ale teraz maminne -czy jak wyjdzie nie w normie to mogę coś z tym zrobić czy tylko będę miała świadomość złego wyniku:confused:

Lilia kochana przykro mi bardzo:-(... wyplacz sie... i walcz dalej... masz jeszcze maluszki.. wiec masz po kogo wracac ! :tak:

Hess tak jak pisalam wyzej...kazda klinika dziala podobnie, to fabryka pieniedzy... zawsze sa pozytywne i negatywne opinie klinik:tak: ja mialam @ po odstawiuniu antykow do 4 dni.. a krwawienie przypominalo @ ale nie bylo tak do konca z nia...byla krotsza i mniej obfita.

yplocka1 wydaje mi ze ona ma wplyw na stymulacje i na pecherzyki.. mysle ze powinnas ja zbic poki czekasz na stymulke...:tak:

GizaSz tego co wiem to homocysteina nie jest na NFZ.. ja placilam za nia 46 zl.. a tsm byl dopis jakie badanie masz ztobic czy jak? to nie mialas 5 badan na nieplodnosc zenska? a co one oznaczaja to nie wiem bo nie robilam tych badan nigdy...;-)

Ostatnia edycja:
Yplocka: jesli idziesz dlugim protokolem to ma mniejsze znaczenie niz przy krotkim. W obu jednak zaleca sie branie bromargonu na zbicie. Badania pokazaly ze niewielkie jego dawki sprzyjaja implantacji

Yplocka
Ja tez mam hiperprolaktynemie . W stymulacji nic nie przeszkodzila.i tez nic na jej obniżenie nie bralam podczas wyciszania i stymulacji. Przed punkcja znów bralam dostinex bo estradiol się rozszalal. Byl 13200 !

reklama
Lilia kochana bardzo mi przykro :-(, przytulam mocno i proszę Cie żebyś się nie poddawała i walczyła dalej

Hess ja po antykach bardziej plamiłam niż miałam @. Zresztą dr mi mówiła, ze nie bedzie to typowa @ i jak będzie to tylko plamienie to mam się nie martwić.

GizaS u mnie akurat była Detekcja mutacji C677T w genie MTHFR i heterozygota CT mi wyszła. Przy tym brałam dawke kwasu foliowego 15 mg. No ale lekarz wszystko Ci wyjaśni na wizycie.

Też wyrażę swoją opinię na temat Invicty. Chyba akurat dobrze trafiłam bo przez 3 IUI i procedurę in vitro nie naciełam sie na nic nieprzyjemnego. Raz trafiłam na zakręconą dziewczynę w rejestracji i raz moja dr mnie zdenerwowała tym, że żle zareagowałam na menopur i stwierdziła, że pewnie moje amh poleciało do ziemi. Ale poza tym wszystko było dobrze. I najwazniejsze to to, że u mnie in vitro zakończyło sie sukcesem. Natomiast moja znajoma podchodzi teraz do IUI i jest niezadowolna z Invicty. Bo ma wrażenie, ze na kazdym kroku wyciągają kasę i ogólnie mają ją gdzieś. No tak zawsze już będzie, że ile osób tyle opini. Miałam także do czynienia z Invimedem i tam miałam 3 IUI, to wszyscy byli super mili tylko nikt mi nie powidział, że mogę zrobić takie badanie jak AMH, taki drobiazg. I podchodziłam tylko na cyklach naturalnych. Gdybym wiedziała, że są cykle stymulowane to wolałabym takie. Byłam wtedy zupełnym laikiem w tych kwestiach, jeszcze do tego w szoku po wiadomościach, ze naturalną drogą nie będziemy mieć dzieci.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry