reklama

Kto po in vitro?

Olusia czym prędzej do szpitala ....nie ma na co czekać ...Trzymam ooooogromne kciuki za Was...

A tak czytam ,że w trakcie długiego protokołu badacie estradiol i progesteron, a ja mam na rozpisce estradiol i LH :szok:

reklama
sykatynka, dziekuje za podtrzymanie na duchu!

klucie, bole itp itd to zupelnie normalne w ciazy. znak ze rosnie dziecko i rosnie macica no i brzuch tez. ma prawo bolec. mnie zawsze cos dokuczalo....caaaaala ciaze

Hehe, u mnie w domu się tak robi, że się dużo mrozi, masę przetworów się robi, bo mamy ogród z owocami, też warzywa są. Więc i tych weków jest jak dla armii wojska, a potem cała najbliższa rodzina ma ;-)

A szparagi to akurat specjalność mojego męża. On na ogół robi zupę z nich :) W ogóle jest gotujący i piekący, więc się dzielimy czasem robotą kuchenną.

Dorotka szczerze współczuję, nie rozumiem tej niesprawiedliwości.:no:
Co do pobierania materiału do badan, to jednej z moich koleżanek, wręcz zapomnieli pobrać w czasie zabiegu mimo że zalecenia były wpisane od lekarza, często jest tez problem ze złym pobraniem materiału...odpoczywaj teraz i regeneruj się, małymi kroczkami a wszystko się uda;-)

Migotka trzymam kciuki za twoje zarodeczki, teraz jak mają AH to się bardzo dobrze wgryzą;-)

Ewelajna86 może chodziło o encorton, acard, clexane, flaxiparyne, a naturalnie to przetestowany przez nasze drogie koleżanki Ananas ;-) co do reszty to witaminki B6,B12,D,E, olej lniany...
Aisa77 pewnie przed 1DS tez @ przyjdzie, ale to dobrze bo później będzie łatwiej policzyć który to tydzień ciąży;-P

Hess to ty slawna jesteś;-) trzymam kciuki za piękne komórki, co do hodowli zarodków to Invicta jest jedna z najlepszych Pol klinik jeżeli chodzi o hodowle do 5 doby i dlatego w większości to zalecają. Co dr Sz ja tez mam nie mile przejścia jak po 3 weryfikacji zadzwonila, ani przykro mi beta niska tylko, proszeodstawic leki, zero współczucia i taktu..

calineczkaa ja się super czułam podczas stymu tylko brzuch bolał, natomiast humorków nie miałam, do pracy chodziłam po 10 godzin pracowałam, wiec stymu to nic strasznego, co do boleści brzucha to zależy ile tam tego rośnie. Na jedną dojrzala komorke przypada 200-300E2, tylko wiadomo ze te mniejsze pęcherzyki tez produkują estradol. Mysle ze wszystko będzie dobrze ;-)

mmm..dlugowlosa- trzymam kciuki za wysokie bety;-)

No ja z kolei nie mogę wziąść znikąd przykładu, bo moja mama dość monotematycznie gotowała i gotuje, przetworów nie robiła, o tyle, co od babci zasięgam rad, bo pysznie gotuje, jak to Nasze babcie.
Nie mniej jednak, zawsze korzystam z pomocy internetu, bo zapominam przepisów, smaków dopiero się uczę....,ale i tak uważam, że robię dobre postępy.
Brakuje mi takiego logicznego myślenia w kuchni.....
Za to uwielbiam piec słodkości:-)

Olusia te plamienia to tylko dzieciaczki się rozpychają i pewnie cos poruszyły, bądźmy dobrej myśli, ja jestem dobrej myśli;-)

POWODZENIA NA WIIZYTACH ;-)

07: calineczkaa - podglądanie pęcherzyków
07: mmm.. - wizyta przed stymulacją

10: Aisa79 - badania prenatalne

10: buniaczek29 - wizyta przed crio
10: gos1512 - kontola
10: calineczkaa - punkcja
12: Luize - podglądanie bliźniaków

12: sykatynka - wizyta serduszkowa
14: Olusia - podglądanie bliźniaków
14: GizaS - wizyta w trakcie antyków
14: Hess - wizyta w trakcie stymulacji
15: gos1512 - wizyta przed stymulacją
15: calineczkaa - udany transfer
17: djazzpora - punkcja
17: buniaczek29 - udany criotransfer
17: kasik36 - wizyta u immunologa
19: djazzpora - transfer

25: Asia_77 - wizyta kontrolna
27: kasik36 - usg połówkowe
30: Olusia - usg połówkowe
dlugowlosa - criotransfer
Komóreczka - criotransfer
andzia.m - stymulacja
mmm - wizyta przed stymulacją

inka26 - criotransfer
yplocka1 - criotransfer
mizanka1 - wizyta przed stymulacją
Andziulek - stymulacja

GRUDZIEŃ

02: Kasik36 - wizyta z juniorem
04:
Asia_77 - podglądanie pęcherzyków
11: Asia_77 - podglądanie pęcherzyków
16: Asia_77 - punkcja
17: Agulla84 - genetyk
GizaS - udana stymulacja
kikifish87 - udana stymulacja

reklama
Kate, dzięki:-)Zobaczymy jakiej jakości teraz będą nasionka.
No właśnie tak wychodzi, że mam 7 dojrzałych, i te małe. W fazie owulacyjnej estradiol powinien być w naturalnym cyklu w wys 13 - 330 pg/ml, gdzie jest jeden dominujący i kilka/kilkanaśnie mniejszych pęcherzyków. A mój estradiol to 1600, czyli 7*200 daje 1400 i zostaje na te małe pęcholki;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry