reklama

Kto po in vitro?

Dorotko dopiero teraz przeczytałam. Przytulam kochana...

Wy o gotowaniu, ja kocham uwielbiam gotować :) dziś robię tort świnkowy :)

a ja po wizycie. tym razem długi protokół. Na razie marwelon przez 21 dni a 27 wizyta. I co dalej? jak wygląda długi protokół. jeszcze przed @ zastrzyki?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja od wt, czyli mojego USG nic nie urosło, jak wynika z poziomu estradiolu, to obawiam się, że nic nowego sie nie pojawi.
No, ale nie chcę smęcić, a nóż, może się zaskoczę i jakieś dodatkowe pęcherzyki się zmaterializują;-)
Jeszcze dwie godzinki i zobaczę mojego kochanego doktorka N.:-)Mam nadzieję, że tym razem wyjdę z kliniki o przyzwoitej godzinie;-)
P.S. Pracuje tam taki bardzo sympatyczny Pan, ubrany w firmowe rzeczy od góry do doły, trampki Lois Voitton;-)Chyba recepcjonista;-)O nim nic nie wspominałyście;-)

mmm...widzę ,że zaczynamy razem. Właśnie czekam na @ , zacznę marvelon a wizyta 25 go. A Ty przed wizytą też masz zbadać estradiol i LH , czy jak inne Koleżanki estradiol i progesteron. ? Zastanawiam się czy tylko ja mam LH zamiast progesteronu:confused:

mmm...widzę ,że zaczynamy razem. Właśnie czekam na @ , zacznę marvelon a wizyta 25 go. A Ty przed wizytą też masz zbadać estradiol i LH , czy jak inne Koleżanki estradiol i progesteron. ? Zastanawiam się czy tylko ja mam LH zamiast progesteronu:confused:
nic mi lekarz nie kazał badać... po prostu mam przyjechać 27... kurcze długi protokół to dla mnie nowość i się stresuję, tym bardziej, że to nasza ostatnia szansa

Calineczka, ten pan od góry do dołu markowy to ten, co jak odbieralam ostatnio betę i prosiłam żeby złożył kartkę żebym nie widziała na razie, powiedział mi że ok, ale ze jak córka przyszła z 10 razy mniejsza beta to on za 8 miesięcy został dziadkiem

mmm, bo Ty może wcale nie będziesz szła długim protokołem, tylko tak jak ja przy drugim podejściu przed stymulacją przez miesiąc brałam antyki żeby jajniki się wyciszyły i nie powstały żadne torbiele, a lekarz po prostu tak się wyraził, że przygotowanie będzie dłużej niż ostatnio.

reklama
Dorotko dopiero teraz przeczytałam. Przytulam kochana...

Wy o gotowaniu, ja kocham uwielbiam gotować :) dziś robię tort świnkowy :)

a ja po wizycie. tym razem długi protokół. Na razie marwelon przez 21 dni a 27 wizyta. I co dalej? jak wygląda długi protokół. jeszcze przed @ zastrzyki?

Ja na początku długiego protokołu brałam tylko antyki, potem (jeszcze w czasie antyków) doszedł mi Gonapeptyl (zastrzyki). Był to chyba 14 dzień brania antyków. I zastrzyki co 2 dni przez 2 tygodnie. Czyli jak dostałam @ to jeszcze brałam Gonapeptyl. A podczas stymulacji nadal mam brać Gonapeptyl + jeszcze Menopur (też zastrzyki). Stymulacja ma u mnie potrwać ok. 11 dni, nieco dłużej niż u innych, ale nie jest to też jakiś ewenement. Myślę, że nie ma jakiś reguł, że każda zaczyna od tego samego dnia cyklu brać to czy tamto. Zależy od lekarza i jak on zadecyduje. Ja np. antyki w ogóle zaczęłam brać od 5 dc, a nie od 1. Więc nie ma reguły.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry