reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja czekalam 3 miesiace niby dlugo ale szybko zleciali bo ide dlugim protokolem i teoretycznie miesiac wczesniej zaczyna sie brac antyki i sa tez wizyty podgladajace. Ja ufam mojemu doktorkowi, jak mowi ze musze poczekac to czekam :) moja kuzynka kiedys uslyszala od lekarza ze lepiej jak sie zarodki mrozi bo hormony tez sa mrozone i pozniej lepiej sie implantuje :) i takim sposobem ma 7 miesieczna corcie :)

Migotka - właśnie to miałam na myśli - że ja miałam sporo różnych objawów, ale przypisywałam je i nadal przypisuję stymulacji i lekom, uważam, że prawdziwe objawy ciąży nie mają prawa pojawić się wcześniej niż co najmniej tydzień-dwa po implantacjii...
A że u mnie nie odczekali miesiaca po stymulacji? Nie wiem, ja w pełni zaufałam i nadal ufam lekarzom, jak na razie dobrze na tym wyszłam :)

gos1512 ja też ufam doktorkowi bo jak obie wiemy to cudowny specjalista :) jak będzie kazał tyle czekać to poczekam :) czyli jak to u Ciebie wyglądało? po becie czekałaś na okres i nic przy nim nie brałaś organizm sie oczyszczał tak? i przy następnym okresie już zaczynałaś antyki?

Dziewczyny, a który to taki lekarz cudotwórca? Pytam, bo gdyby mi się teraz nie udało, to będę chciała zmienić lekarza. Do obecnego mam spore zasrzeżenia

mmonika my z gos1512 leczmy się w Provicie w Katowicach.A ty widzę w Warszawie to byś miała kawałek.Ja przechodziłam juz wiele lekarzy ale ten lekarz dr Mańka jest moimi ideałem.U wcześniejszych "specjalistów"czułam,że liczy się tylko kasa teraz czuję ,że liczę się ja.Dopiero dr Manka zdiagnozował u mnie endometrioze zlecił konkretne badania.Nawet jeśli nie zajde w ciąże nie będe miała żalu bo uważam,że robi wszystko co trzeba.

A mi się wydaje, że jak dziewczyny zachodzą w ciążę to chwalą lekarza a jak nie zachodzą to albo wypowiadają się negatywnie albo wcale. Wiadoma sprawa, że kliniki to niezły interes, szczególnie w dzisiejszych czasach kiedy non stop przybywa niepłodnych par. Moim zdaniem in vitro to jednak wielka loteria, jednym się udaje drugim nie. A każdemu lekarzowi zależy na wynikach i sukcesie. Jasne, że zdarzają się wyjątki od reguły ale też między nami istnieją różnice przez co jednym udaje się po 1 procedurze a innym po 10 albo wcale.
Co do czasu między stymulacjami, to z tego co się orientuję to te 3 miesiące to standard, nie słyszałam żeby jakiś lekarz decydował się na stymulację w następnym cyklu.

Cześć dziewczyny, ja tak na chwile z telefonu. Dzwoniła pani embriolog i szybko starła mi uśmiech z twarzy. Dojrzałych komórek było tylko 8, zapłodniły sie tylko 3. Jestem załamana, dł Annie to juz nie czas chyba na rodzenie dzieci.

danii - nie załamuj się, nie masz zero zapłodnionych komórek, tylko aż 3 !!!!! A poza tym do szczęśćia potrzebna jest tylko 1. Będzie dobrze, te co się zaplodniły to będa dziarskie zarodeczki!!

reklama
danii rożnie to bywa z tymi zarodkami, w zaleznosci jaki problem jest.. np.jak czynnik meski jest to zaplodni sie 9 /9 a do 4 doby rozwinie się tylko 3...
a jak czynnik kobiecy to zaplodni się mniejsza ilość ale te co się rozwiną dotrwają do 5 doby, wiec moze selekcja nastapiłą u Ciebie na poczatku:-)

Do góry