Calineczka to zależy w jakiej aptece, chociaż i na internecie ceny czasem mnie przerażają... Ja kupuję w swojej aptece w której też zamawiam leki do stymulacji i śmiem twierdzić że to najtańsza apteka w moim mieście. Za opakowanie Lutinusu płacę 110zł. A czy któraś z Was bierze Magnezin? Ja brałam przy udanym transferze a przy ostatnim był jakiś problem w aptekach i ciężko było go dostać. Ostatnio kupiłam ale opakowanie 30 tbl bo 60 zmienili opakowanie i kształt tabletki poza tym napisali że to suplement a nie czysty Magnez jak przy opakowaniu 30 tbl. Aptekarz stwierdził że coś przekombinowali. Bierze może któraś z Was ten specyfik?
reklama
calineczkaa
Fanka BB :)
Migotka, mam nadzieję, że nie, już teraz nie będę zmieniała, ale na przyszłość poproszę o Lutinus.
sykatynka
Bunieczek - ja nie wiem, gdzie ty leżysz, ale mi ręce opadają, że lekarze ci mówią, że ich zdaniem nie ma pęcherzyka w macicy, jeśli ci jeszcze dziś nie zrobili USG... i od razu chcą laparoskopię... to jest jakaś masakra chyba... przecież beta ci przyrasta, nie rozumiem dlaczego zakładają od razu to, co najgorsze... trzymaj się tam cieplutko, sama jesteś czy mąż jest z tobą?
Calineczka - nie mogę się powstrzymać i wkleję odp. z Novum: Lista pytań - novum
Za wcześnie jeszcze na objawy, jedyne objawy, jakie mogłabyś odczuwać teraz, mogą być związane nie z ew. ciążą, ale z luteiną i estrofemem, bo nawet jeśli doszło już do implantacji (chociaż z tego tekstu wynika, że to powinno być dopiero dziś/jutro), to dopiero po zagnieżdżeniu się zaczyna wzrastać beta, a to ona w dużej mierze jest odpowiedzialna za pojawiające się objawy.... Rozumiem Twoje doszukiwanie się objawów, bo pamiętam, że te dni po transferze dłużą się straaaaaszliwie, ale na razie to po prostu niemożliwe
Quinnie - jak będziesz chciała drążyć temat, to chętnie pomogę, w przyszłym tygodniu mam spotkanie ze znajomą panią psycholog, z którą pracuję w tym temacie, więc mogę podpytać o różne rzeczy w tym kierunku
Ale nie zmienia to faktu, że nadal bardzo, ale to bardzo mocno życzę Ci, żeby jednak było inaczej, niż myślisz
Szkoda, że tak długo musisz czekać na wynik bety, pod tym względem inviktę uwielbiam - po półtorej godziny wszystko można już sprawdzić przez net 
Hess - jak tam pęchole?
Calineczka - nie mogę się powstrzymać i wkleję odp. z Novum: Lista pytań - novum
Za wcześnie jeszcze na objawy, jedyne objawy, jakie mogłabyś odczuwać teraz, mogą być związane nie z ew. ciążą, ale z luteiną i estrofemem, bo nawet jeśli doszło już do implantacji (chociaż z tego tekstu wynika, że to powinno być dopiero dziś/jutro), to dopiero po zagnieżdżeniu się zaczyna wzrastać beta, a to ona w dużej mierze jest odpowiedzialna za pojawiające się objawy.... Rozumiem Twoje doszukiwanie się objawów, bo pamiętam, że te dni po transferze dłużą się straaaaaszliwie, ale na razie to po prostu niemożliwe
Quinnie - jak będziesz chciała drążyć temat, to chętnie pomogę, w przyszłym tygodniu mam spotkanie ze znajomą panią psycholog, z którą pracuję w tym temacie, więc mogę podpytać o różne rzeczy w tym kierunku
Hess - jak tam pęchole?
calineczkaa
Dziękuję Sykatynka:-)
Ty też miałaś blastkę i już mi się nie chce cofać do tamtego wątku, ale może napisałabyś mi od kiedy pojawiły się Tobie objawy i czy miałaś plamienie?
Wiecie dlaczego tak się boję, bo zawsze przed okresem nie mam objawów i ten brak objawów, może źle prognozować. A faktycznie, jakby doszło do implantacji to cokolwiek powinnam odczuć w swoim organizmie.
Ty też miałaś blastkę i już mi się nie chce cofać do tamtego wątku, ale może napisałabyś mi od kiedy pojawiły się Tobie objawy i czy miałaś plamienie?
Wiecie dlaczego tak się boję, bo zawsze przed okresem nie mam objawów i ten brak objawów, może źle prognozować. A faktycznie, jakby doszło do implantacji to cokolwiek powinnam odczuć w swoim organizmie.
Anulla28
Cudzie trwaj !!!
bunieczek, ciężko jest cokolwiek powiedzieć, bo dziwne jest zachowanie lekarzy. Najpierw powinni zrobić usg, no ale wiedząc jak było u mnie to może lepiej żeby poczekali. Nie będę nic doradzać, bo to i tak decyzja lekarzy. Mam nadzieję, że wiedzą co robią i wszystko skończy się szczęśliwie i tylko skończy się na strachu. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok
calineczka, wcześniej podchodziłam taj jak Ty. Moja koleżanka jak to usłyszała, to mnie wyśmiała. A dlaczego? - bo to jest naprawdę rzadko żeby jakaś dziewczyna miała objawy świadczące o ciąży. Koleżanka dowiedziała się o ciąży w 10tc! nie miała żadnych objawów i dopiero jak się dowiedziała to przyszły objawy. Dziewczyny pisały po transferach o plamieniach, żyłkach na piersiach i innych. A u mnie? Nic takiego nie było. Absolutnie nic!!! Nie miałam mdłości, bóli głowy, plamień, ani żadnych żyłek, których nie mam do teraz! Plamienia dostałam jak dowiedziałam się o ciąży to był 5-6tc. Przestań wyszukiwać u siebie objawów i wmawiać sobie że powinnaś coś poczuć, bo to bzdura. Nie musi wcale cokolwiek być. Proszę odpuść trochę, bo to nie służy kropkowi w zagnieżdżaniu się. ;-)
calineczka, wcześniej podchodziłam taj jak Ty. Moja koleżanka jak to usłyszała, to mnie wyśmiała. A dlaczego? - bo to jest naprawdę rzadko żeby jakaś dziewczyna miała objawy świadczące o ciąży. Koleżanka dowiedziała się o ciąży w 10tc! nie miała żadnych objawów i dopiero jak się dowiedziała to przyszły objawy. Dziewczyny pisały po transferach o plamieniach, żyłkach na piersiach i innych. A u mnie? Nic takiego nie było. Absolutnie nic!!! Nie miałam mdłości, bóli głowy, plamień, ani żadnych żyłek, których nie mam do teraz! Plamienia dostałam jak dowiedziałam się o ciąży to był 5-6tc. Przestań wyszukiwać u siebie objawów i wmawiać sobie że powinnaś coś poczuć, bo to bzdura. Nie musi wcale cokolwiek być. Proszę odpuść trochę, bo to nie służy kropkowi w zagnieżdżaniu się. ;-)
Ostatnia edycja:
agulla84
Buniaczek kiedy chcą wykonać ten zabieg? Nie zgadzają się bez usg!!!!
kasik36
Hess progesteron ok, estradiol na 2-3 pecherzyki tez ok. Daj znac po wizycie jaka jest decyzja lekarza.
reklama
Podziel się: