reklama

Kto po in vitro?

Kate plamienie zawsze może być, nawet czerwona krew. Spróbuj leżeć, weź nospę i magnez i prosić by morulek/morulka został z Tobą:sorry2:

A ja się dziś wzięłam za czytanie o moich mutacjach i mam takiego stracha że szok:szok: te same badanie w invicie co z niepłodności żeńskiej są w nawykowych poronieniach. Ja mam dwie mutacje w MTHFR, heterozygotyczną. Czytałam że jest ona odpowiedzialna za wiele poronień. Juz wiem że jutro kupuję inofolic w saszetkach, co prawda kwas foliowy mam ponad normę ale biorę acidum folicum 5 mg a ten podobno przy tej mutacji nie wchłania się :baffled:homocysteinę miałam w dolnej granicy więc ok, ale mam ją kontrolowac co 6 miesięcy a w ciąży co miesiąc, żeby nie podskoczyła bo będzie poronienie:zawstydzona/y: Czytałam że dziewczyny z tymi mutacjami biorą clexane do samego końca ciąży, cześć z nich ma refundacje ze względu na mutacje ale to zalezy od lekarzy.
Teraz to się wystraszyłam, bo że mamy problem z zajściem w ciaże to wiem od kilku lat ale wierzyłam że jak zajdę to już tylko spokojna ciąża( no może nie całkiem spokojna bo my po in vitro to jesteśmy zestersowane na maksa) ale przez te mutacje to mam stresa ogromnego. Dobrze że wiem że mam kontrolować tą homocysteinę, kupię tez jutro inofolic i pomyślę nad konsultacją z jakimś hematologiem:baffled:bo chyba będzie mi potrzebny w przypadku ciąży

reklama
kate_p7 - sama się w harmonogram wpisujesz, że "wysoka beta!!", więc kurde.....uwierz w to. A z krwawieniem idź do lekarza, jak Cię to martwi. Ale dziewczyny przecież piszą, że może być.

Jak dlamnie to nie była zbyt madra bo wchodze do gabinetu a ona do mnie ze byłam u jej koleżanki więc ona jej przekaże moje wyniki i wyślą mi opinie ! Co to ma być??? Widziała ze się wkurzylam bo nie po to tam jechałam równie dobrze mogłam sobie wsiąść wyniki i doktorowi pokazać jak dla mnie to ta klinika naprawdę się toczy na dno!! Myślimy już bardzo poważnie nad adopcja!!!

Anulla84 my robiliśmy badania genetyczne takie jak kariotypy azf, cftr, no i ja ten panel poronień i nikt nas nie nakłaniał na wizytę z genetykiem..w novum powiedziano nam ze jak te badania wyjdą źle to wtedy...a co do badania rodziny to zwykły wywiad przez ginekologa jest bardzo ważny żeby ewentualnie zlecić badania ale bez przesady...co klinika to pomysł na wyłudzenie kasy:-D

Genetyk nic nam nie mówiła że mamy badać zarodki czy rodziny. Ewentualnie powiedziała że jakby brat chciał to by MÓGŁ zrobić te mutacje. Bo on ma zakrzepicę i się na nią leczy. A teraz to wyjaśniłoby czy też ma mutacje czy nie. Jakiegoś przymusu nie dała
Ten genetyk to dla nas jakiś przymusowy nie był. Nikt nie powiedział że proszę zrobić kariotypy i iść na konsultację do genetyka. Sami mogliśmy te kariotypy zabrać i tam nie iść. Nikt nas nie przymuszał. Chcialiśmy pójść. Choć jakiegoś mega rozwiązania nie otrzymaliśmy naszych problemów. Bo to co ona nam powiedziałą to właściwie wyczytałam w necie. Wg mnie u nas nie genetyka zawodzi. Tylko moje PCO i M nasienie. Ew. moja immunologia... Tylko nie wiem czy mam siłę szukać przyczyn immunologicznych. Bo nie dość że to kosztowne to i pewnie niewiele nam wniesie. Zostały nam 2 podejścia a później pozostaje nam przywyknąć że nasza rodzina to model 2+1. Choć z tego to się bardzo cieszę. Bo te moje lokate 1 :-) już sobie śpi. I o Nią było warto walczyć jak nie wiem co!!!!!!!!;-)

Ostatnia edycja:
Kate od początku czyli jeszczcze przed rozmrożeniem komórek aż do teraz mówiłam, że się uda i nie pomyliłam się. Jutro też beta urośnie. Plamka o niczym nie świadczy. Pamiętasz jakie Kasik miała problemy z plamieniami, a dzisiaj jest już po połówkowym :-)

reklama
Nas lekarza skierowal do genetyka ona nas skierowala na kariotyp i od razu powiedziała ze z wynikami do niej więc tak zrobiłam ale żałuję bo skoro wszystko jest ok to nie potrzebnie placilam kolejne 200 zl:@ żenada naprawdę więcej wiemy z internetu niż mówią nam lekarze! A przyczepila się mojej rodziny bo dzieciaki od braci mają wielką wadę wzroku i powiedziała ze to tam jest problem! Halo ja mam bardzo słaba wadę wzroku więc o co jej chodzi?!!ratunku:-S

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry