reklama

Kto po in vitro?

Dorotka, tylko ja nie biorę nic na tarczycę bo mój gin twierdzi że taki wynik jest ok. Ale ten progesteron to mam przy normach tylko kwalifikując się do kobiet po menopauzie. Przynajmniej wiem, że owulacji nie było. Tylko kiedy przyjdzie @? W czwartek powinnam mieć wynik mojego AMH więc chociaż z tym może wyrobię się na czas, bo choć to 32 dc to pewnie jeszcze sobie poczekam...

reklama
Kate wpisz mnie na 12 stycznia na echo serduszek :tak:

Migotka prg masz dobry no ale to faktycznie znak ze nie bylo owulacji, no chyba ze byla i juz spadlo bo dostaniesz @.. o tyle dobrze ze powinnas miec wyniki AMH i moze jak szybko dostaniesz @ bedziesz startowac ze stymulka...:tak:odnosnie euthyroxu to jaka dawke bierzesz obecnie?

Dziewczyny ale ciaza to nie matematyka.. liczy sie przyrost...nie kazdy zarodek implantuje sie w 5 czy 6 dobie, nie ktore pozniej przeciez.. to ja w ogole mialam bete dziwna jak na 11dpt.. bo mialam 55 a powinnam miec zdecydowanie wyzsza... dopiero pozniej rosla w blyskawicznym tempie...

Migotka, to tsh masz w normie, nie chorujesz na tarczycę więc pewnie dlatego tak doktorek mówi, co do prg to się nie znam więc nie pomogę. AMH na pewno masz dobre a w razie czego masz skan pisma MZ, który możesz wykorzystać. To czekamy obie na @, ja mam dzisiaj 29dc i też odliczam dni i godziny do jej przyjścia, tylko kiedy się zjawi to jej wielka tajemnica.

Witajcie Kochane

Nie było mnie 3 dni i mam " książkę " do przeczytania....rozpisałyście się ,że hej ;-)

Kiki ja brałam 3 tyg antyki . Od 2 dc gonapeptyl. Przy 16 włączyła mi menopur 150 i puregon 50. W 5ds miałam wizytę i te przeklęte wyniki : progesteron 2,1 i estradiol 150. Lekarka powiedziała,że wzrost prg w którymkolwiek dniu stymulacji skazuje transfer na porażkę :-( Najgorsze jest to ,ze dzień przed wizytą możesz mieć wysoki, czego nie będziesz świadoma , a w dniu wizyty niski . Wnioski ?

Trzeba by było badać prg 3 razy dziennie :-( a to raczej mało możliwe

I niestety wydaje mi się ,że temu jest tak wiele porażek :-(

Lilia lekarka powiedziała tyle : widać długi protokuł nie jest dla Pani :-(

Teraz czekam na @ i 2-3 dc mam się zjawić , ale tak sobie myślę ,że nawet gdybym dostała teraz to poczekam do stycznia , aby organizm się wypłukał i po tych stresach świątecznych:-) Choć nie wiem czy to dobra decyzja

Sykatynko pytalam Cie o vigantol ale nie odpowiedzialas.Czy mogla bys mi napisac czy stosowalas go w ciazy i ile kropel? I jak to sie stosuje tzn czy bierzesz same krople czy z jakims plynem?

Migotka ja będę odliczać z wami;-)

dorotav lekarza mam w środę na usg na wizycie kwalifikacyjnej, betę mam badać co 4 dni., aż spadnie...jeżeli coś będzie nie tak, to mam iść na wizytę do mojego doktorka. Jak na razie wszystko zgodnie z planem, tylko humor kiepski:-( w sumie taka droga, innej nie ma:-(

A ty jutro do genetyka, żeby przetłumaczył łacinę :confused:?3mam kciuki, za wizyte:-)

Olusia a o co chodzi z serduszkiem? za szybko czy za wolno puka? może masz tam leniwca, albo małe ADHD?:-D

ying jak jest beta to jest dobrze:-) trzeba mieć nadzieje, sprawdzaj przyrosty :tak:

Kciukasy za jutrzejsze wizyty:-):-)

GRUDZIEŃ:

16: GizaS - wizyta kontrolna
16: dorotav - wizyta u genetyka

17: Olusia - podglądanie maluszków
17: Milkaa1989 - wizyta serduszkowa
17: mmm... - podglądanie pęcherzyków
17: kate_p7 - wizyta kwalifikacyjna
19: Ewelajna86 - wizyta serduszkowa
19: mmm... - punkcja
22: kasik36 - wizyta u lekarza prowadzącego
22: calineczkaa - wizyta kwalifikacyjna
22: kikifish - podglądanie pęcherzyków
23: liskka - usg połówkowe
23: justys8782 - usg kontrolne
29: liskka - wizyta kontrolna po usg
29: Aisa79 - wizyta u lekarza prowadzącego
kikifish87 - udana stymulacja
Andziulek - stymulacja
inka26 - udany criotransfer

STYCZEŃ

05: lookator - udana pogadanka
07: dominikak86 - wizyta kwalifikacyjna
12: Aisa79 - usg połówkowe
15: Hess - wizyta kwalifikacyjna
15: Olusia - echo serduszek
Yplocka1 - udany criotransfer
Solostar - udany criotransfer
dorotav - udana stymulacja
Asia_77 - udana stymulacja

Ostatnia edycja:
ying-ying witam cię serdecznie i trzymam kciuki za przyrost bety, oby rosła prawidłowo.

Olusia super, że maluchy zdrowe, nie martw się będzie wszystko ok. Jeszcze ci nie raz będą mocno pyskować :)

Kate jesteś moja składnicą wiedzy :-) uwielbiam czytać twoje posty :-)zresztą nie tylko twoje ale dziewczyny serio jesteście zaje......... wy wszystko wiecie :-) .

Skoro moja @ zawitała i zaraz zresztą odejdzie nie wiem dokładnie kiedy ale jak wszytko pójdzie z planem od lutego wracam do gry :-) . Zacznę brać estrofem i jedziem z tym koksem
:-)

A ja padam dzisiaj na pyszczek :tak:okna umyte, firanki poprane i powieszone, w weekend pierniki upieczone zostało tylko je udekorować, ubrać choinkę, kurze, umyć podłogi, odkurzyć i świętować. Chociaż jest mi przykro.....im bliżej tych świąt tym bardziej wpadam w melancholijny nastrój. Jeszcze jak coś robię to jest ok ale jak tylko mam czas jakiś wolny to mnie zbiera na łzy.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczyny

Lilia, właśnie najciekawsze jest to że ja nie chcę skierowań na NFZ, po prostu chciałam poznać różne opinie i pytałam o to każdego lekarza, z którym miałam ostatnio do czynienia, w tym 4 ginekologow, również z invikty - wszyscy twierdzili, że to nie ma sensu i ze poronienie na tym etapie to raczej z powodu wad zarodka. A tymczasem coraz częściej czytam, również na przykład w tym materiale, który przed chwilą podalas, że przyczyny mogą być jak najbardziej powiązane z organizmem matki.... Ja tak czy tak robię te badania na własną rękę ale problem tkwi w tym, że jak już będę miała wyniki to nie wiem, kto na nie spojrzy i pomoże mi je zinterpretować jeśli wszyscy twierdzą, że te badania są bez sensu....

Proponuję iść do jednego z czterech ginekologów u których byłaś, który wydał Ci się najsensowniejszy i powiedzieć, że jednak zrobiłaś te badania, bo czułaś taką potrzebę i zapytać co on myśli na ten temat. Mój dr zawsze powtarza, że jak chce coś zrobić do czego jestem przekonana to on nie widzi przeszkód. Albo idź do całkiem nowego dr.

dorotav – Twoja kolejna stymulacja już tuż tuż, więc mam nadzieję i za to trzymam kciuki, żebyś szybko wróciła do Siebie. Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę u genetyka i czekam na relacje. Jestem ciekawa co Ci dr powie na temat tego wyniku. Ja nie będę miała tych wlewów za kilka tysięcy zł tylko znacznie tańsze, ale równie dobre. Lekarz mi tłumaczył różnice pomiędzy encortonem i wlewami, które będę miała oraz różnicę pomiędzy wlewami, które będę miała, a tymi za kilka tyś, ale zabij mnie nie pamiętam :baffled: połowę rzeczy zapomniałam co dr do mnie mówiła. Ale z tego co pamiętam to oprócz wlewów to encorton też będę brała. Ale powiem Ci, że jakoś mi się nie spieszy do kolejnego podejścia. Mąż ciągle pyta kiedy będziemy podchodzili, a ja mu na to jak otrzymam wyniki wszystkich badań, które sobie wymyśliłam.

Asia_77 – ja też uważam, że lepiej powinnaś poczekać i na spokojnie podejść do stymulacji w styczniu. A dr powiedziała czy ta przerwana stymulacja jest liczona jako pierwsza w programie rządowym??

ying – witaj na forum. Rzeczywiście beta nie wysoka jak na 12 dpt, sprawdź przyrost. Trzymam kciuki, powodzenia.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry