reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

mmm musisz wierzyć w swoje dzieciątka,bo kto jak nie Ty :tak::tak::tak::tak:
Ja po sześciu transferach zwątpiłam w swojego super bohatera,a on spłatał mi taką niespodziankę,której każdemu życzę z całego serduszka :tak::tak::tak:
kasik 36 dziękuję za zaproszenie i nie ukrywam,że podczytuję Was z krzaków,ale nie mam jeszcze odwagi,żeby się przywitać,bo jest strach,że coś zapeszę,ale 10 stycznia po prenatalnych jak wszystko pójdzie dobrze to może się odważę :happy::happy:

reklama
mmm musisz wierzyć w swoje dzieciątka,bo kto jak nie Ty :tak::tak::tak::tak:
Ja po sześciu transferach zwątpiłam w swojego super bohatera,a on spłatał mi taką niespodziankę,której każdemu życzę z całego serduszka :tak::tak::tak:
kasik 36 dziękuję za zaproszenie i nie ukrywam,że podczytuję Was z krzaków,ale nie mam jeszcze odwagi,żeby się przywitać,bo jest strach,że coś zapeszę,ale 10 stycznia po prenatalnych jak wszystko pójdzie dobrze to może się odważę :happy::happy:

ja ogólnie jestem pesymisktą.
Wysłałam Ci zaproszenie do staraczek z Gamety Kielce

Olusia inaczej musiałabym robić betę 3, a to chyba za wcześnie. zresztą zobaczymy. zwykle miałam plamienie od 10-11 czasem nawet 6 dpt i wiedziałam że już nie ma szans

Cześć dziewczynki :)
Kochane, zamierzam zapoczątkować falę dobrych wiadomości :) i na przekór swoim zwykłym przeczuciom będę optymistką :)
Moje dobre wiadomości są takie, że najprawdopodobniej jeszcze w styczniu będę miała transfer :D
Pałka dzisiaj wyjątkowo rzetelnie podszedł do wizyty...
Zbadał mnie, zrobił usg, z którego wyszedł powód, dla którego jeszcze nie miałam @ - właśnie jestem dosłownie chwilkę przed owulacją, mam pęcherzyk 27 mm :) i dostałam zielone światełko na ew. staranko o naturalsa z nadzieją na cud ;) a więc czeka mnie romantyczny wieczór :D
Później czekam na @, powinna być za jakieś 2 tygodnie i zaczynam brać estrofem... Endometrium już jest w normie, 9,9 mm, jeszcze się powinno "doczyścić" w trakcie @, ale Pałka mówi, że już nie jest absolutnie powodem do niepokoju...
Spojrzał na wyniki moich badań, o dziwo nie powiedział mi, że bez sensu je robiłam, wręcz pochwalił, na dodatek powiedział że przy następnej próbie dostanę zastrzyki! hip hip hura ;) jeszcze tylko musimy zbadać mężowi grupę krwi, bo może być konflikt płytkowy...
Ja co prawda nie nastawiam się, że uda mi się od razu w kolejnej próbie - swoją statystyczną szansę już trafiłam.... ale ostatnio słyszałam, że jedno małżeństwo trafiło dwa razy szóstkę w lotka w ciągu dwóch tygodni, więc może i ja moją trafię :)

Quinnie - czy ty jeszcze tu bywasz kochana? Pałka polecił mi zakup metyfoliny (chyba tak...), która u nas jest niedostępna, ale można ją dostać w Niemczech... może bym się do Ciebie uśmiechnęła? :D
Omen - gratuluję ci szczęścia i cudu :) faktycznie po przekroczeniu magicznej granicy 12 tc powinno już być dobrze, nie martw się! trzymam kciuki!

Pytanko mam co do Acardu i Fraxi po transferze.
Czy u Was w klinikach dają oba leki?
Kiedy się je daje? Trzeba zrobic jakieś badania?
Jaka jest skuteczność ich stosowania?

Sykatynka super wiesci, zycze naturalsa :)

Tola ja bralam odpowiedniki obu tych lekow (acesan, clexane) wlasnie w szczesliwym transferze. Nie mialam wskazan by je brac, doktorek zalecal acesan a ja na wlasna reke bralam clexane. Acesan zaczelam brac od stymulacji, pozniej musialam zrobic przerwe na punkcje (3 dni przed i 3 dni po) i bralam chyba do 12 tc. Clexane bralam do 13 tc.

reklama
Calineczka - może nie tyle na mutację, co na krzepliwość krwi, ale mutacja i podwyższona homocysteina są wskazaniem do brania tych zastrzyków. Co prawda Pałka jest sceptyczny co do tych zastrzyków, ale powiedział, że nie zaszkodzą, a moga pomóc, więc nie widzi przeciwwskazań.

Do góry