reklama
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Witajcie.. ;-) dziekuje za mile slowa..
Ja mam dzis echo serduszek a na prawde nie mam sil wychodzic z domu.. no ale musze.. dosc ze z soboty na niedziele nie spalam nic bo skurcze? W dzien skurcze do tego bol w klatce i na plecach od lekkiego nawet kaszlu i pol nocy skurcze.. jestem wypompowana.. a moze ten bol plecow mam od lezenia?.. chociaz tak mnie bolalo jak mialam zapalenie oskrzeli ale mialam wtedy inne objawy goraczka itp a teraz tylko to..a moze wyszlam w piatek na wizyte i troche pochodzilam z moim bo bylismy na obiedzie i po sklepach dla maluchow ze moze mnie gdzies zawialo.. nie wiem... no nic trudno przejdzie..:-(
Ale sie wygadalam chociaz nie chce wam zasmiecac watku i marudzic.. :-(
Ja mam dzis echo serduszek a na prawde nie mam sil wychodzic z domu.. no ale musze.. dosc ze z soboty na niedziele nie spalam nic bo skurcze? W dzien skurcze do tego bol w klatce i na plecach od lekkiego nawet kaszlu i pol nocy skurcze.. jestem wypompowana.. a moze ten bol plecow mam od lezenia?.. chociaz tak mnie bolalo jak mialam zapalenie oskrzeli ale mialam wtedy inne objawy goraczka itp a teraz tylko to..a moze wyszlam w piatek na wizyte i troche pochodzilam z moim bo bylismy na obiedzie i po sklepach dla maluchow ze moze mnie gdzies zawialo.. nie wiem... no nic trudno przejdzie..:-(
Ale sie wygadalam chociaz nie chce wam zasmiecac watku i marudzic.. :-(
dariaa16
Fanka BB :)
witam
takze 3mam kciuki za 9 luty
!!! ale takze i za 10.02 bo jutro ja rozpiczynam stymulacje menopurem
dziewczyny powiedzcie mi estriadol i progesteron trzeba robic na czczo??? poniewaz bede robic je dopiero jutro kolo godz.14....??? no i druga sprawa mam wyniki badan do anestezjologa i niewiem czy sa dobre..? przedstawiaja sie tak:
czas protrombinowy(PT) 8.43 sek (6.88-10,32)
wskaznik protrombinowy (WPT) 102 % (80-120)
INR 0,98 (0,80-1,20)
czas czesciowej tromboplastyny po aktywacji aPTT 30.3 sek (24.6-36.7)
wspolczynniki aPTT (ratio) 0.99 (0.80-1.20)
a przeciwciala wyniki wszystkie ujemne
czas protrombinowy(PT) 8.43 sek (6.88-10,32)
wskaznik protrombinowy (WPT) 102 % (80-120)
INR 0,98 (0,80-1,20)
czas czesciowej tromboplastyny po aktywacji aPTT 30.3 sek (24.6-36.7)
wspolczynniki aPTT (ratio) 0.99 (0.80-1.20)
a przeciwciala wyniki wszystkie ujemne
annemarie progesteron, oczywiście odpowiednio wysoki hamuje skurcze maciczne. Jeśli miałaś hiperkę to powinnaś dostać dostinex, bo się pewnie rozwija coraz bardziej. Ja dopiero 2-3tyg po stymulacji mogłam spać na brzuchu. Jeśli nic nie dostałaś na hiperke a ilość oocytów oscylowała kolo 20tu to koniecznie dzwoń do lekarza.
edit: wpisałam Cię na bete 18.02 bo z tego co pamiętam miałaś 3 dniowe zarodki. Teoretycznie mogłabyś zrobić już 14.02, ale chyba poczekasz te 4 dni jeszcze;-)Jeśli nie to daj znać to Cię zapisze wcześniej..
dariaa to ty już zaczynasz? lol to mnie nawet przegonisz..
Co do wyników krzepnięcia wszystko dobrze, ale musisz uważać przy braniu acardu, bo masz wyniki przy dolnej granicy jak ja...

edit: wpisałam Cię na bete 18.02 bo z tego co pamiętam miałaś 3 dniowe zarodki. Teoretycznie mogłabyś zrobić już 14.02, ale chyba poczekasz te 4 dni jeszcze;-)Jeśli nie to daj znać to Cię zapisze wcześniej..
dariaa to ty już zaczynasz? lol to mnie nawet przegonisz..

Ostatnia edycja:
A ja mam jakiś zły dzień dzisiaj. W nocy obudziłam się z wkur...... nawet nie wiem dlaczego, no i zlana potem
. Brzuch mnie boli od dwóch dni, antyki się kończą może zapowiada @. Nie wiem ostatnim razem, wszystko było super, dopiero od stymulacji źle się czułam. To dopiero dwa zastrzyki gonapeptylu:-(, może później będzie lepiej.
calineczkaa na którą masz wizytę? czekam na dobre wieści...
Hess a ty za tydzień na podglądanko i torbieli już nie będzie
Kciukasy za wizytę sykatynki, serduszka Olusi
oraz pęchole calineczki i start andromedy
LUTY
09: Olusia - echo serduszek
09: calineczkaa - podglądanie pęcherzyków
09: sykatynka - wizyta u immunologa
09: andromeda5 - przygotowanie do criotransferu
10: bunieczek29 - wizyta u chirurga naczyniowego
10: bunieczek29 - przegląd podwozia
10: Jo.M - wysoka beta!
10: dariaa16 - początek stymulacji
11: calineczkaa - punkcja
11: dorotav - badania w szpitalu
12: GizaS - wizyta pęcherzykowa
12: annemarie - badania hormonalne
13: Migotka - wysoka beta!
13: bunieczek29 - badania genetyczne
16: Hess - początek wyciszania
18: annmarie - wysoka beta!
20: kate_p7 - początek stymulacji
20: kikifish - podglądanie maluszka
24: kate_p7 - wizyta u anestezjologa
27: sykatynka - przygotowanie do criotransferu
28: kate_p7 - podglądanie pęcherzyków
MARZEC
Yplocka1 - udana stymulacja
Ying - Ying - udany criotransfer
.szkrabek - początek stymulacji

calineczkaa na którą masz wizytę? czekam na dobre wieści...
Hess a ty za tydzień na podglądanko i torbieli już nie będzie

Kciukasy za wizytę sykatynki, serduszka Olusi
oraz pęchole calineczki i start andromedy

LUTY
09: Olusia - echo serduszek
09: calineczkaa - podglądanie pęcherzyków
09: sykatynka - wizyta u immunologa
09: andromeda5 - przygotowanie do criotransferu
10: bunieczek29 - wizyta u chirurga naczyniowego
10: bunieczek29 - przegląd podwozia
10: Jo.M - wysoka beta!
10: dariaa16 - początek stymulacji
11: calineczkaa - punkcja
11: dorotav - badania w szpitalu
12: GizaS - wizyta pęcherzykowa
12: annemarie - badania hormonalne
13: Migotka - wysoka beta!
13: bunieczek29 - badania genetyczne
16: Hess - początek wyciszania
18: annmarie - wysoka beta!
20: kate_p7 - początek stymulacji
20: kikifish - podglądanie maluszka
24: kate_p7 - wizyta u anestezjologa
27: sykatynka - przygotowanie do criotransferu
28: kate_p7 - podglądanie pęcherzyków
MARZEC
Yplocka1 - udana stymulacja
Ying - Ying - udany criotransfer
.szkrabek - początek stymulacji
Ostatnia edycja:
dariaa16
annemarie progesteron, oczywiście odpowiednio wysoki hamuje skurcze maciczne. Jeśli miałaś hiperkę to powinnaś dostać dostinex, bo się pewnie rozwija coraz bardziej. Ja dopiero 2-3tyg po stymulacji mogłam spać na brzuchu. Jeśli nic nie dostałaś na hiperke a ilość oocytów oscylowała kolo 20tu to koniecznie dzwoń do lekarza.
\
dariaa to ty już zaczynasz? lol to mnie nawet przegonisz..Co do wyników krzepnięcia wszystko dobrze, ale musisz uważać przy braniu acardu, bo masz wyniki przy dolnej granicy jak ja...
uwazac przy braniu acardu tzn nieprzesadzic znim tak??? ...wyniki robilam podczas brania acardu
calineczkaa
Kate, wizytę mam na 10.20, jeszcze wyników estradiolu nie mam, zaraz powinny być:-)
Widzisz, ja tak samo jakoś nie najlepiej znosiłam te antyki.....Za każdym razem jest inaczej jak widac. Ale niedługo stymulacja 20.02;-)
Bliżej jak dalej:-)
Ja wyniki układu krzepnięcia, mam naprawdę blisko dolnej granicy, ale są w normie, więc nic nie robię, bo zwariuję od tego analizowania, zresztą anestezjolog powiedziała, że są ok.
Widzisz, ja tak samo jakoś nie najlepiej znosiłam te antyki.....Za każdym razem jest inaczej jak widac. Ale niedługo stymulacja 20.02;-)
Bliżej jak dalej:-)
Ja wyniki układu krzepnięcia, mam naprawdę blisko dolnej granicy, ale są w normie, więc nic nie robię, bo zwariuję od tego analizowania, zresztą anestezjolog powiedziała, że są ok.
dariaa16
dariaa16 no to masz super wyniki, bo ja bez acardu i innych przeciwzakrzepowych mam takie wyniki:-( więc ja musze uważać..
kate_p7 to mowisz ze moje wyniki mimo ze na ACARDZIE sa dobre??? kate_p7 czyli mozna powiedziec ze zaczniemy prawie razem
reklama
calineczkaa to zaciskam dalej kciukasy:-) No stymulacja nie długo, qurcze ale boje się że nie będzie az tak dobrze jak poprzednio. Pewnie da mi takie same dawki ja wam na początku i tez wielkie g....z tego będzie:-( Co do bólów to za 3 dni odstawiam antyki więc może to na @
. Estardiol ma być duuuuzy, tak minimum 3000
albo nie 2500, żeby hiperki nie było...
dariaa16 nawzajem:-) z tego co pamiętam prg i estradiol nie robi się na czczo można jeść, badania do anestezjologa robi się tylko na czczo. Ale że ja pare miesięcy emu robiłam, to zapytaj calineczki bo ona przecież dzisiaj robi

dariaa16 nawzajem:-) z tego co pamiętam prg i estradiol nie robi się na czczo można jeść, badania do anestezjologa robi się tylko na czczo. Ale że ja pare miesięcy emu robiłam, to zapytaj calineczki bo ona przecież dzisiaj robi

Podziel się: