reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

calineczkaa to zaciskam dalej kciukasy:-) No stymulacja nie długo, qurcze ale boje się że nie będzie az tak dobrze jak poprzednio. Pewnie da mi takie same dawki ja wam na początku i tez wielkie g....z tego będzie:-( Co do bólów to za 3 dni odstawiam antyki więc może to na @:eek:. Estardiol ma być duuuuzy, tak minimum 3000:-p albo nie 2500, żeby hiperki nie było...

dariaa16 nawzajem:-) z tego co pamiętam prg i estradiol nie robi się na czczo można jeść, badania do anestezjologa robi się tylko na czczo. Ale że ja pare miesięcy emu robiłam, to zapytaj calineczki bo ona przecież dzisiaj robi:-p

kate_p7 czyli moge barazie kontynuowac branie acardu ;)? a powiedzcie mi jeszcze jesli zrobie ten progesteron i estriadol we wtorek o 13-14 a o 17 mam wizyte to te wyniki beda juz????

reklama
calineczkaa to zaciskam dalej kciukasy:-) No stymulacja nie długo, qurcze ale boje się że nie będzie az tak dobrze jak poprzednio. Pewnie da mi takie same dawki ja wam na początku i tez wielkie g....z tego będzie:-( Co do bólów to za 3 dni odstawiam antyki więc może to na @:eek:. Estardiol ma być duuuuzy, tak minimum 3000:-p albo nie 2500, żeby hiperki nie było...

dariaa16 nawzajem:-) z tego co pamiętam prg i estradiol nie robi się na czczo można jeść, badania do anestezjologa robi się tylko na czczo. Ale że ja pare miesięcy emu robiłam, to zapytaj calineczki bo ona przecież dzisiaj robi:-p

dariaa16-estr i prog nie robi sie na czczo.;-)

dziewczyny te co biorą 5 mg kwasu foliowego nie brać!!! jesli seria się zgadza z tą w artykule..

GIF: kwas foliowy wycofany z obrotu

Główny Inspektor Farmaceutyczny decyzją nr 4/WC/2015 wycofał z obrotu na terenie całego kraju produkt leczniczy Adicum Folicum Richter, tabletki 5 mg. Wycofane zostały dwie serie produktu.

Wycofane serie to: H43003A, data ważności: 03.2016 oraz H43004A, data ważności; 03.2016.

6 lutego 2015 roku do Głównego Inspektora Farmaceutycznego wpłynął wniosek podmiotu odpowiedzialnego o wycofanie z obrotu podanych serii produktu leczniczego. Decyzja została podjęta w związku z uzyskaniem wyniku poza specyfikacją dla parametru poziomu zanieczyszczenia niezidentyfikowanego.

Ostatnia edycja:
Olusia :) po to jesteśmy aby sluchać a przecież wszystkei narzekamy
musicie teraz szczególnie na siebie uważac, wypoczywaj naj najwięcej !! kupiliście coś?? dla maluszków??
zaciskam kciukiz a echo serduszek i czekam na Ciebie tutaj...
daria kciuki za rozpoczęcie stymulacji, ja może jutro też rozpoczne stymulacje ale jeszcze ciii bo dzisiaj konsultacja z lekarzem ze względu na choroby moją i męża. Dziewczyny właśnie mąż do jutra bierze antybiotyk ma zapalenie ucha ( olaboga) czy antybiotyk wpłynie na żołnierzyki??

sham mysle ze antybiotyki niepowinny wplynac na zołnierzyki ale to tez zalezy jaki antybiotyk musisz dopytac kogos bardziej dosiadczonego ... a co ctym estriadiolem i progesteronem? czy jak zrobie je o 14 jutro a o 17 mam wizyte to zapewne ich jeszcze niebedzie ???tylko w klinice kazali mi je zrobic w dniu wizyty...

dariaa jesli jestes w INVKCIE to wyniki badań masz po 1,5h w internecie już, albo Ci wydrukują w rejestracji. Ale kolejki są ostatnio duże więc rdze być z 2,5h przed,. czasem badań jeszcze nie ma przed wizytą. Mimo to trzeba wejść do gabinetu pojawią się w trakcie badania.

dariaa16 - estriadol i progesteron nie musi być na czczo.

kate_p7 - nooo, już niedługo, zobaczę, że nie zobaczę torbieli ;) Co do kw. foliowego, ja na szczęście mam inną serię, nowszą, ale w sumie nie wiem jakie było poprzednie opakowanie :/.

Olusia - super, że z dzieciaiami wszystko ok, przykro mi z powodu Twoich dolegliwości. Musisz zagadać z lekarzem koniecznie.

Ostatnia edycja:
Kiki, Ewcia, nie gratulowałam Wam po wizytach, bo dopiero po weekendzie mam chwilę na forum, cieszę się bardzo i gratuluję serduszek. Ewcia, bardzo się cieszę, że maluszek się rozwija, a to był tylko krwiak. Oszczędzaj się i leż dużo, żeby się ładnie wchłonął:)
Super wiadomości dziewczyny :)

A więc tak:-)
Estradiol 1961, progesteron 0,78, jeszcze dzisiaj muszę wziąść 150 jednostek Menopuru, a jutro Choragon na pęknięcie:-)
Punkcja w czwartek o 8.20:-)
Kunicki rozmawiał w mojej sprawie z szefową laboratorium, i niestety nie zapłodnią wszystkich komórek. Tak myślałam, że tak się to skończy.
Co do pęcherzyków to dużo ich nie jest, zaledwie kilka, ale co ma być to będzie. Już niczego nie zmienię, na nic nie wpłynę, a zrobiłam wszystko co mogłam, aby było dobrze:-)
EWENTUALNY transfer będzie we wtorek 17.02:-)

reklama
calineczkaa - super wieści, naprawdę nie ilość a jakość jajec się liczy (patrz przykład na mnie). To już chwila i będzie jajcobranie :)

Do góry