reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny,
a wyczytałam sobie dziś, że przy lekach przeciwzakrzepowych nie można brać Omega 3 forte..... A ja brałam, jak miałam Clexane, ale tylko 10 zastrzyków, więc to nic. Ale trzeba wiedzieć na przyszłość.

Ostatnia edycja:
reklama
Oj tak;-)Będzie jak będzie, ale cieszę się, że już koniec z zastrzykami:-)
Któraś z Nas wkońcu musi zaciążyć, ja, albo Ty Hess, Sykatynka, Daria i Kate. Najlepiej wszystkie podciągnijmy statystyki programowe i zaciążmy:-D

Ja już od dłuższego czasu biorę kapsułki a ostatnio piję olej lnainy plus fragmin i acard. Nie wiem dlaczego omega 3 może wchodzić w korelację z lekami przeciwzakrzepowymi:eek:przecież omega 3 jest mega cenne dla naszego organimzu

Calineczka nie ważna jest ilość tylko jakość i potencjał komórek:sorry:ja z moich 5 ostatnio komóreczek zaszłam w ciaże:-pjenda była MI, jedna się nie zapłodniła i miałam 3 zarodki. Estradiol masz bardzo ładny i prg niski, wszytsko idzie ku dobremu:sorry:
Kiki, Sham, Lokator wyleczeni już czy dalej lezycie w łóżku;-)
Ewciahcg plamienia ustały? jak się czujesz?
Asia miałaś już wizytę w związku z wynikami? Jak się czujesz?

Byłam dziś w miejscowym labo-zrobiłam TSH, homocysteinę i betę. Wyniki jutro a homocysteiny nawet dopiero moga być za 3 dni:eek:i chyba przepłaciłam bo zaplaciłam za nią 57 zł-mogłam iść do drugiego labo bo ostanio tam płaciłam coś koło 30 i wynik był na drugi dzień ale wybrałam sie na piechotę w ramach dotlenienia bo siędzę w domu ostatnio dużo i miałabym za daleko.
Zrobiłam dziś sikacza:-pno i mam pierwszy raz dwie upragnione kreski:laugh2:co prawda kreska testowa jest jeśniajsza od kontrolnej ale jest.
Dziś mój 20 dpt. Nie moge się doczekac jutrzejszego wyniku bety-i tak długo wytrzymałam nie robiąc jej...żeby tylko była duża i było w porzadku wszytsko:confused2:

Calineczka, tak myślałam że nie zaplodnia wszystkich, pałka powiedział mi ostatnio ze próbowali robić odstępstwa od wymogów MZ ale ze nie dostali zgody.... A ja już podwyzszylam im statystyki bo dla MZ jednak byłam liczona jako ciąża :) ale mam zamiar podwyższyć raz jeszcze... A dzisiaj wydalam kolejne 200 złotych na bezsensowna wizytę u niby najlepszego w Warszawie specjalisty, który powiedział mi, że mamy robić podejście przy takich nk a pojawić się u niego jak kolejnych kilka prób się nie powiedzie.... Ręce mi opadają, już nie wiem gdzie mam pójść mam wrażenie że wale głowa w mur i dopóki nie stracę 5 ciąż nikt się mną nie zainteresuje.... Mam jeszcze konsultacje u kunickiego 20 lutego, może przynajmniej ten encorton dostanę...

Gizasku, będzie dobrze;-)Zostaw testa na pamiątkę:-)I daj znać jak betka pięknie przyrasta;-)
Właśnie Twoja osoba mnie motywuje, nieważna ilość, ważna jakość:-)
Fajnie, jest mieć jeszcze przez kilka dni nadzieję......Gorzej, jak będzie mi ona brutalnie odebrana....:-(

GizaS- upragnione 2 kreski :) musi być to cudne uczucie, ja nadal siedzę w domu bo leżeć nie lubie :) sporo odpoczywam i chyba już mi lepiej, gorzej z moim męzem :/
dzisiaj o 18 tej mam zadzwonic do lekarza i zobaczymy co powie doktor
ja zrobilam homosceine ale wynik jest w laboratorium, mam pytanie jeśli wynik bedzie ( podwyzszony/zanizony) to co się z tym robi??

GizaS - ja też się zdziwiłam, że przy zakrzepowych lekach jest niewskazane Omega 3. Niestety nie jest to opisane dlaczego, tylko wymienione w przeciwwskazaniach.

sakatynka - niestety tak to jest z tymi "specjalistami". Może mój przykład nie adekwatny, ale swojego czasu próbowałam zrobić porządek z żylakami, które się u mnie zaczynały, ale były już dobrze widoczne. Lekarz mi powiedział, że to za wcześniej żeby coś zrobić, chyba, że ze wzg. estetycznych (NIE zdrowotnych), czyt. chciał prywatnie zadziałać. Suma sumarum, mogłam liczyć na coś np. na badanie Dopplera dopiero jak mi żylaki przeorzą całą nogę....
A od jakiegoś czasu latam po lekarzach, żeby mi napisali że mam na 100% PCOS, a nikt nie chce. Każdy się boi, bo będę miała leki z refundacją. I muszę dziś iść do mojego gina prywatnie (co mnie skierował na in vitro), zabulić 120 zł, żeby mi taki świstek wydał.....mam nadzieję, że wyda, bo zawsze twierdził, że mam typowe PCOS. Ale żeby 120 zł nie poszło na marne to pokażę mu wynik cytologii i wydębię recepty na leki (Euthyrox 100 i 75). Lubię mieć zapasy, by w razie czego samje zmieniać dawkowanie, hehe.

calineczkaa po dzisiejszym menopurze estradiol podskoczy jeszcze o 1000 czyli z 10-12 komóreczek będzie, a ty potrzebujesz tylko 6.Na pocieszenie następnym razem już zapłodnią wszystkie komórki, to Cię wtedy nafaszerują hormonami i będziesz miała jajec a jajec. A może w ogóle następna próba nie będzie potrzeba:tak:

sykatynka przykro mi. Z drugiej strony może jednak często się to zdarza i dla tego nie traktują Cię jako przypadek "poronień nawykowych". A co do encortonu to nie wydaje mi się żeby lekarze u nas w klinice go przepisywali. Mi dr K wspomniał o acardzie i clexanie. Potem zostało na acardzie i dopiero po transferze mam go brać, czyli moim zdaniem tez późno.

reklama
Co do aspiryny i omegi znalazłam cos takiego:
Badania te udowodniły, że:

• kwasy tłuszczowe EPA + DHA grupy omega-3 działają skuteczniej niż poczwórna dawka aspiryny (325mg) u pacjentów z chorobami układu krążenia
  • dodanie do standardowej dawki aspiryny (75 mg) 2,4 grama kwasów tłuszczowych EPA+DHA omega-3 jest o wiele skuteczniejsze niż zwiększanie dawki samej aspiryny
  • dodanie do standardowej terapii aspiryną i klopidogrelem już 1 grama kwasów tłuszczowych EPA+ DHA omega-3, powoduje kilkunastoprocentowy wzrost skuteczności takiej terapii.
Kwasy tłuszczowe EPA i DHA omega-3 są zatem niezbędne do zachowania zdrowia, dlatego powinny być bezwzględnie dołączane każdorazowo do terapii samą aspiryną a także aspiryną i klopidogrelem, ponieważ:

• regulują zdolności agregacyjne płytek krwi, ograniczając nadmierną jej krzepliwość oraz znacząco zwiększają działania przeciwzapalne
  • stabilizują działania aspiryny i klopidogrelu, minimalizując ich skutki uboczne, m. in. nie dopuszczają do powstawania nadmiernych krwawień
Kwasy tłuszczowe EPA i DHA omega-3 wzmacniają skuteczność przeciwzakrzepowej terapii aspiryną oraz aspiryną i klopidogrelem. Wiedza. Aktualności zdrowotne. Wiadomości medyczne. Porady Zdrowotne.. MARINEX International. Preparaty BioMarine, BioCardine,

Faktycznie leki przeciwzakrzepowe nie powinny być stosowane razem z omegami. Ale aspiryna jest lekiem przeciwpłytkowym, natomoiast clexane przeciwzakrzepwoym i ma powinowactwo do witaminy K. Jak sobie tak czytam, to aspieryna skuteczniejsza jest niż clexane. Bo jego dzialanie zaburza nawet stan podgorączkowy:-D

Ostatnia edycja:
Do góry