reklama

Kto po in vitro?

kate, do tego dochodzi wiedza, że prg jest wyrzucany pulsacyjnie i powinno oznaczać się go kilka razy dziennie przez kilka dni o tej samej porze. A jeszcze czytałam ale teraz nie mogę tego znaleźć że przy stymulacji menopurem nie ma to aż takiego znaczenia.

reklama
szkrabek tak czytam o tych choragonach i innych cudach, no i choragon to hcg a hcg powoduje wzrost progesteronu tak jest tez w ciąży...Na pociechę:-)
kopiuje post:
odpowiedz Dormitza;

Moim zdaniem błąd który towarzyszy oznzceniom ( wszytkim ) praktycznie nie pozwala racjonalnie uzywac tego parametru jako elementu dyskryminujacego czy robić transfer czy nie Prawdą jest że im wyższe stężenie progesteronu tym niższy % implanatcji ale z drugiej strony samo mrożenie też zmniejsza skuetczność procedury Z tego powodu w naszym ośrodku nie wykonuje się takich badań Z poważaniem JD

https://www.babyboom.pl/forum/stara...-rzadowym-dofinansowaniem-66808/index380.html

kate_p7 - Ty moje słoneczko! :-D ja też właśnie siedzę z dr googlem i próbuję znaleźć jakąś jednoznaczną odpowiedź jak to jest z tym progesteronem, ale doczytałam się na razie, że do końca nie wiadomo i że mierzy się poziom pod koniec stymulacji - a miałam wtedy 0,93... i chyba muszę się tego trzymać, bo oszaleję. :baffled: Tak na prawdę w czwartek będę miała przed transferem komplet badań - bo woda w brzuchu ("ale się pewnie wchłonie"), macica dostała szału :dry: więc pewnie pompa mnie czeka, no i ten przeklęty progesteron... Wtedy zapadnie decyzja co dalej - i wtedy też będzie wiadomo ile maluchów dotrwało do 5 doby.
No nic - zaczynam kolejny etap czekania :confused2:

kate, do tego dochodzi wiedza, że prg jest wyrzucany pulsacyjnie i powinno oznaczać się go kilka razy dziennie przez kilka dni o tej samej porze. A jeszcze czytałam ale teraz nie mogę tego znaleźć że przy stymulacji menopurem nie ma to aż takiego znaczenia.
To fakt, miałam propozycję zostania na dobę by oznaczyć profil progesterony - pobierają krew co 3h i sprawdzają poziom by najskuteczniej dostosować dawkę. Ale na razie zrezygnowaliśmy - jak się tym razem nie uda następnym będziemy diagnozować metabolizowanie progesteronu.

szkarbek, nie wiem czy zauważyłaś, ale pytałam się czym byłaś stymulowana ? bo tak jak wyżej napisałam jeśli menopurem to prg nie ma aż takiego znaczenia, tylko nie mogę teraz tego znaleźć. Trzymam kciuki by transfer się odbył i by było szczęśliwe zakończenie za 9 miesięcy, a na lodowcu pingwinki czekały na swoją kolej. :tak:

szkarbek, nie wiem czy zauważyłaś, ale pytałam się czym byłaś stymulowana ? bo tak jak wyżej napisałam jeśli menopurem to prg nie ma aż takiego znaczenia, tylko nie mogę teraz tego znaleźć. Trzymam kciuki by transfer się odbył i by było szczęśliwe zakończenie za 9 miesięcy, a na lodowcu pingwinki czekały na swoją kolej. :tak:

oj przepraszam, umknęło mi jakoś... :zawstydzona/y: Tak, byłam stymulowana Menopurem - co też jest pocieszające z tego co piszesz :-)

kate, ha gdybym pamiętała dokładnie dlaczego to bym napisała, ale wiesz z racji wieku moja pamięć już nie taka ;-):-D, a tak na serio to było coś związane ze składem menopuru, ale możecie mnie ćwiartować a ja sobie nie mogę przypomnieć, a strony też nie mogę znaleźć, a szukam już jakiś czas., jak znajdę to się podzielę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry