reklama

Kto po in vitro?

Wróciłam i jestem po punkcji. Spało się fajnie, ale teraz mnie boli :( Kuje mnie strasznie po obu stronach brzucha i mam wzdęty jak balon - mam nadzieję, że to przejdzie zaraz :confused: nie wiem czy można coś zrobić by zmniejszyć te dolegliwości?

Pobrali mi 11 czegoś tam :-) nie wiem jak to się fachowo nazywa i zobaczymy jutro ile z tego będzie komórek i ile się zapłodniło...

Progesteron mam dziś 31 :-( wiem, że mi podskoczył, ale zupełnie nie wiem czemu (w czwartek miałam 0,93). Wiem, że to jest inna już faza cyklu ale i tak chyba za duża wartość... Mam nadzieję, że mi spadnie do transferu... tego się bardzo bałam i teraz nie wiem co będzie dalej... poza tym profesor powiedział, że moja macica ma częstoskurcz - 8 skurczy na minutę - jeżeli do czwartku się to nie zmieni to przed transferem podłączy mnie pod jakąś pompę by zlikwidować te skurcze... jakoś nastawiłam się na gładkie przejście i trochę mnie to podłamało :-(

reklama
Kiki - gratulacje! Na pewno nie zapomniane przeżycie! :-)

kate_p7 - nawet się nie zastanawiaj tylko na L4 jazda! Teraz musisz dbać o siebie - oczywiście tego nie zakładam, bo ciąża jest jak ta lala - ale gdyby się nie udało lub coś z maluchem się stało - wyrzucałabyś sobie do końca życia. Na razie dmuchaj i chuchaj na siebie! I będzie dobrze :tak:

szkrabek nie chcę Cię podłamywać ale jak progestron masz aż 31 to nici z transferu :( Twoje endometrium wybiegło przed szereg. Transfer wykonuje się do poziomu prg max 2,5
Dobra wiadomość to że mssz dużo kumulusów. Będą z tego zarodeczki i to piękne tylko że poczekają na Ciebie chyba cykl

szkrabek z tego co mi się wydaje to prg po punkcji rośnie i to dobrze bo zastrzyk był no i endo ma przyrastać:-p a pewnie atosiban Ci podadzą szczęściaro:-) gratuluje 11 kumulusów, trzymam kciuki za komóry.

kiki super:-) ale żeby dziewczynka nie zrobiła się chłopcem :-D

szkrabek, trzymam kciuki za Twoje komóreczki, by pięknie się połączyły z chłopakami :tak: pij dużo wody i jedz dużo białka. Na pewno progesteron masz 31 ?? może się pomyliłaś, albo inne jednostki, stanowczo za dużo masz tego prg, u mnie w klinice praktykuje się, że transfer robią jak jest najlepiej do 1.5 ewentualnie rozważają do 2.0, powyżej odwołują. Czym się stymulowałaś ? Co do tych skurczy, to można podać kroplówkę w czasie transferu by maluszek miał spokojne miejsce do zagnieżdżenia.

Kiki gratuluje 55 mm szczescia :) zapraszamy na ciezarowki.

Szkrabek jak naprawde mocno boli mozesz wziac cos co zawiera paracetamol. 11 kumulusow to ladny wynik, oby duzo sie zaplodnilo :) Progesteron 31? powinni Ci odwolac transfer bo szkoda zarodka.

dorotav ale to chyba w dniu gdy kończymy stymulacje progesteron ma być max.2,5 a nie po punkcji ja w dniu punkcji miała progesteron kolo 20, ale może się mylę :confused:

kate, to pewnie ja się mylę, a Ty masz rację, właściwie nigdy mi nie badali prg w dniu punkcji tylko przed podaniem zastrzyku ovitrelle.
Szkrabek, mam nadzieję, że to ja się mylę i nie potrzebnie Cię dołuję, tym bardziej że przed ostatni wynik miałaś prawidłowy.

dorotav ale to chyba w dniu gdy kończymy stymulacje progesteron ma być max.2,5 a nie po punkcji ja w dniu punkcji miała progesteron kolo 20, ale może się mylę :confused:

Norma progesteronu po owulacji jest do ok 28ng/ml... jestem podłamana, ale kate_p7 dałaś mi troszkę nadziei... mam nadzieję, że spadnie ta wartość, bo nie chcę czekać :-(

reklama
szkrabek tak czytam o tych choragonach i innych cudach, no i choragon to hcg a hcg powoduje wzrost progesteronu tak jest tez w ciąży...Na pociechę:-)
kopiuje post:
odpowiedz Dormitza;

Moim zdaniem błąd który towarzyszy oznzceniom ( wszytkim ) praktycznie nie pozwala racjonalnie uzywac tego parametru jako elementu dyskryminujacego czy robić transfer czy nie Prawdą jest że im wyższe stężenie progesteronu tym niższy % implanatcji ale z drugiej strony samo mrożenie też zmniejsza skuetczność procedury Z tego powodu w naszym ośrodku nie wykonuje się takich badań Z poważaniem JD

https://www.babyboom.pl/forum/stara...-rzadowym-dofinansowaniem-66808/index380.html

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry