reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Yplocka przykro mi że kropki z Tobą nie zostały, ale sama mówisz że zrobiłaś wszystko, chyba więcej się nie dało, po prostu brakło tego czegoś na co nie mamy wpływu:zawstydzona/y:zawsze można byłoby zgonić na wadliwe zarodki ale u ciebie po pdg to wykluczone więc nie wiadomo dlaczego nie zostały:zawstydzona/y:Trzymaj się ciepło, zbieraj siły na dalszą walkę

Ja odebrałam dziś wyniki z morfologii, moczu i TSH, wszytskie w normie. A TSH pomimo ciąży trzyma się na ładnym poziomie 1,66:tak:a w poniedziałek spotkanie z moim maluszkiem:tak:jak ja to lubię, zawsze jest ciut strachu przed ale jak dr tylko pokaże mi dzieko to od razu mam rogala i dobry humor na następne dni

Dawno mnie u Was nie bylo, Junior zawladnal calym moim swiatem ;) Nie jestem w stanie nadrobic, czy komus sie udalo w miedzy czasie? Widze na innym watku, ze ennni :) a lookator odwiedza Was?

Yplocka przykro mi kochana, zrobilas wszystko co w Twojej mocy ale moze to nie byl ten moment. Wierze, ze w koncu Ci sie uda, wazne to nie poddawac sie :)

GizaS a to TSH to co ile badasz?Bo ja teraz robiłam morfologię i mocz.
Mi lekarz kazał przyjść w 21 tyg na USG połówkowe, ale pójdę na USG w 15 tyg, bo nie wytrzymam tyle bez upewnienia się czy wszystko jest w porządku.

Yplocka1, uda się, uda, tylko nie znasz dnia ani godziny;-)A ja mam nadzieję, że nie będziesz czekać długo, tylko się pozytywnie zaskoczysz, jak część z Nas:-)

Calineczka ja byłam na usg dwa tyg temu i kolejne mam za tydzień, takie zarządzenie dr który prowadzi ciąże, mi takie częste spotkania z maluszkiem na rękę więc nie protestuję:tak:TSH zbadałam na własną rękę, dr kazał tylko mocz i morfologię, ale ja biorę euthyrox 25 dziennie więc skontrolowałam sobie czy aby przypadkiem za bardzo nie wzrosło.
Ostatnia wizyta była pierwszą u tego dr bo zmianiałam ze względu na to że wybrałam inny szpital do rodzenia a on tam jest ordynatorem, sam powiedział że będziemy się widzieć co 3 tyg:sorry:

Witaj,ja właśnie jestem przed zapłodnieniem in vitro i szczerze mówiąc wiem o tym tylko ja i mój maż do tej pory nikomu o tym nie mówiliśmy,nie to że się wstydzimy raczej to strach przed reakcją rodziny,przyjaciól.My z mężem mamy bardzo katolicką rodzinę a jak wiadomo Kościół jest przeciwnikiem tej metody i ciężko mi powiedzieć jak zareaguje nasza rodzina ale z drugiej strony chciałabym żeby wiedzieli i nas wspierali w tym bo wsparcie i pomoc w takich chwilach to podstawa...

reklama
Zalamana! Moi rodzice i cała rodzina sa baaaaaaardzo katoliccy i wiesz co? Ja tez, tlko ze jak to zasadniczo bywa prawo stanowią ludzie którzy 99% nie była w naszej sytuacji.
Rodzice wiedza ze sie lecze siostry ze in vitro - mamie nie mowie ze to akurat Dlatrgo ze ona bedzie sie denerwować itp i oni moga miec długie mysli a po co to- nasze decyzje, ja za nixh tez nie decyduje. To bardzo osobista sprawa. Tez mozesz powiedziec se barzo skomplikowane leczenie was czeka.

Pozatym im dalej w las i bardziej sie z procedurę obeznasz zobaczysz ze nic złego nikt nie robi i nikt nikogo nie zabija! Matko uchowaj! Kazda znas " znosi jajo" gdzie kazde jest na wage złota!
Nikt jak my chyba nie so docenia tego

Trzymam kciuki za teojego kropka :)

Do góry