reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja brałam raz antyki przed crio z uwagi na torbiel. Później musiałam poczekać na @ i jak lekarz stwierdził że torbieli już nie ma to mogłam podejść do crio od razu w następnym cyklu

Dziewczyny... jestem załamana. Właśnie dzwoniłam do labolatorium, nie mamy nic :( Wszystkie 4 zarodki nie nadawały się do zamrożenia :( Podobno zatrzymały się w stadium moruli :(

Jessie - przykro mi, wiem co czujesz, bo ja po pierwszej stymulacji tak miałam. Z 6 komórek 4 się zapłodniły, a po drugiej dobie przestały się dzielić i nic nie dostali do mrożenia. Za drugim razem miałam jeden zarodek, który był zamrożony.
Nie poddawaj się w każdym razie, pogadaj z lekarzem co i jak.

Jessie niestety tak się zdarza. Na 6 zapłodnionych komórek jest tylko jeden z którego będzie rosło zdrowe dziecie. Wprzypadku zdrowej pary szacuje się,że co 4 zaplodniona komórka zapłodni się poprawnie i zaowocuje bobasem. Zatem na 6 oocytów 1 zarodeczek, to ładna statystyka. Są paryktóre na 15 zapłodnionych komór potrafią mieć tylko jeden dobry zarodek,albo w cale. To ja myśłę, ze ten co w brzuszku jest to już się tam zaloguje:-) kiedy robisz bete?

agulla ja cały czas Cie myle i piszę Anulla:-( ehh wybacz... a teraz wracasz po jeden czy dwa zarodki?

kate_p7 mam napisane tak ilosc pobranych kumulusów 7, dojrzale komorki jajowe 5, komorki jajowe niedojrzale MI-1, GV-0 zdegenerowane -1,puste kumulusy 0
moje AMH 25,40 , TEZ MNIE ZDZIWILA TAKA MALA ILOSC ALE PAMIETAM PRZY ZWYKLEJ STYMULACJI U GINEKOLOGA I PODgladaniu slabo reagowalam na menopur,fostimon ,bravel.....tutaj lekarz od poczatku dal mi dawke 150j potem 3 dni mialam po 225jednostek, nierobilam inhibinu B, kariotyp jak pisalam tylko moj mojego faceta nierobilismy....
tak byla ciaza biochemiczna poniewaz chyba w 6dpt mialam bete 3,65 jakos tak jak pamietam ale juz w 14dpt bylo <0,10...

Hess, kate_p7, dzięki za wsparcie, chce mi się na prawdę płakać z tej bezradności :((( Jestem już prawie 6 lat po ślubie i czuję taką życiową pustkę :(

Ogólnie miałam 18 pęcherzyków, pobrali mi 13 komórek z czego 5 się zapłodniło, jeden został podany 2BB, a reszta - morula :( Betę mam robić 12-14 dnia od transferu. Myślałam żeby zrobić w piątek 7.08, nie wiem czy warto robić wcześniej ?

reklama
Dariaa to stymulacja moim zdaniem piękna i oocyty tez powinny być dobre, chyba ze za długo trwała stymulacja. No ale AMH potwierdza PCOS pełna gębą, ale nie jest źle bo komóreczki dojrzałe:-) przy tak wysokim AMH ciężko reaguje się na hormony, może na innym leku byłoby dużo lepiej. Bo jedne maja naturalne FSH a drugie syntetyczne, co wpływa na wynik stymulacji. Inhibina B to badanie które teoretycznie mówi o jakości komórek, ale przy takim AMH może być zafałszowane. Niech M zastanowi się nad kariotypem, bo bezpłodność to problem pary a nie jednej strony. Często teoretycznie chore kobiety, nie mogą mieć dzieci z mężem, ten je zostawia i zaliczają wpadki:-p co do bety w 6dopt 3,6 rokowało, bo beta się pojawiła, to tez znaczy ze zarodek był w stanie się zaimplantować, ale pewnie był wadliwy i macica go odcięła. Z jednej strony dobrze ze w 14dpt było już 0. Bo u mnie w 14dpt było 100, rosło tylko przyrosty były po 20% i wtedy trzeba było podjąć żołnierską decyzje i odstawić leki, mimo że beta rosła,a potem jeszcze spadała długo...Dlatego mówiłam Ci ostatnio, żeby nie czekać zanim wszystko wróciło do normy minęły z dwa cykle. Po pierwszej stymulacji miałam torbiel następne dwa cykle, gdyby jeszcze pozwolić sobie na przerwę to byłoby kolejne pare miesięcy a to już by było pól roku, a przez 6 miesięcy to jedna stymulacja plus crio:-p Nam mówili że po 4tym podejściu będziemy się zastanawiać czy jest dalej sens.. zatem jeszcze duzo przed wami, może ten drugi raz będzie tym lepszym jak u nas.

Do góry