reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

Sykatynka Asia nie musi isc na taką wizyte bo ona juz miała invitro wiec to inna sytuacja :)

Asia bedzie dobrze :) nawet na leki refundowane sie zalapiecie :)

Lilia superasne wiadomości !!!!!!! Poniedziałek juz blisko , bedzie dobrze :)

reklama
Hej dziewczyny;-)
I się melduję, robiłam dzisiaj morfologię i pozostałe badania z krwi,
Wyniki już były po 2 godz z morfologii obwodowej i powiem Wam, że nie do końca wyszło tak kolorowo, bo mam trochę za mało leukocytów, tzn norma wg nich jest od 4,3 a ja mam 3,96. Normy się różnią, zależy od laboratorium, np w synevo jest od 3,5, a tak generalnie w necie podają od 4.
I już się zamartwiam, że to białaczka, nowotwór, i inne złe choróbska.
Może te tabletki anty jakoś wpłynęły na tą morfologię, niby na ulotce ovulastanu jest napisane, że może on wpływać na wyniki testów z krwi, ale nie jest napisane jakie odczynniki może zakłócać. Także jestem zmartwiona na maxa.
U męża badania wirusowe ok, ja wymaz na chlamydię ujemny:-)

calineczkaa anestezjolog Ci powie na wizycie że obniżona ilość leukocytów wynika z brania gonapeptylu ja tez tak miałam, nie ma co się martwic, jeszcze neutroocyty i inne jakies były obniżone:-p

Cześć dziewczyny

Calineczka - Cieszę się że wyniki macie ok , jeżeli chodzi o leukocyty to nie znam się ale raczej nie ma tragedii. Widzę że jednak miałaś wymaz na chlamydię a nie badanie z krwi , na krew się czeka ok tygodnia . Podejrzewam że Twój mąż nie miał badanej chlamydii.

Lilia - W poniedziałek po punkcji jak dojdziesz już do siebie to odezwij się. Trzymam kciuki

Asia - Wyniki nasienia dość kiepskie ale nie ma co się załamywać bo nie jest najgorzej. Najważniejsze że jest 3% o prawidłowej budowie i ruchu co daje w zasadzie dość sporą ilość a jak wiadomo my potrzebujemy tylko kilka prawidłowych plemników które embriolog sobie wybierze.

Olusia - Cieszę się , że Twoje dzieciaczki mają się dobrze. Moje plamienia już się zmniejszają powoli. Rozmawiałam z dr i powiedział że tak może być i mam się nie przejmować. Mam skończyć to opakowanie anty a kolejne zacząć po 5 dniach.

calineczkaa - to super, że macie dobry wyniki :) Robiliście je w "naszej" klinice?

A ja już nie mogę się doczekać poniedziałku.....aż mnie roznosi :-D I na dodatek muszę czekać do godziny 16-tej......

Hess, siemanko:-)
Tak, robiliśmy w klinice;-)
Jeszcze nie ma wszystkich wyników, więc cierpliwie czekam;-)
Dasz radę, przecież poniedziałek już tuż, tuż i czekam na relację, jak tylko przyjdziesz do domku;-)

reklama
I jeszcze info, dowiedziałam się dziś, że w Inviccie z rządowego programu jest 5 ciąż.
Podobno realizują ten program od lipca albo sierpnia.
Sykatynka, mam nadzieję, że Ty powiększysz tą statystykę lada chwila;-)

Do góry