reklama

Kwiecień 2009

reklama
witajcie dziewczynki

wczoraj jakaś świnia we mnie weszła i się nie pożegnałąm nawet, sorki:zawstydzona/y:

dzisiaj pół dnia spędziłam w poradni diabetologicnzej na Polnej, dzięki temu że lekarz mnie wszędzie za sobą ciągał to nie musiałam stać w tych obłędnych kolejkach, zrobił mi szybkie usg, mały waży już 2300 w 33 tc, na szczęście nie jest ze tak powiem zbyt ciężki przez tą cukrzycę, jak na razie mam stosować dietę, wypożyczyli mi glukometr, przeszkolili i mam się za tydzien zgłosić

a zaraz wychodzimy na usg, ale już takie normalne

koga - mój wrócił do domu z meczu bardzo szybko, bo o 21... a że wyszedł po 16 to wydawało mi się że długo będę sama siedziała, a tu niespodzianka, tak szybko mi zleciało... a ten sierota jak zobaczył że śnieg mocno pada to ubral sobie polar pod kurtkę i jak się zapinał po wyjściu z samochodu to mu zamek trzasnął, za grubo się ubrał ... i teraz wymyśl babo jak naprawić zamek...

malutka - kusisz tą szarlotką... ja od dzisiaj nie mogę słodkiego, przynajmniej do czasu az zobaczymy jakie mam cukry po posilkach. buuu

witam nowe mamusie kwietniowe!!!

nesa a ja mimo iz mam ujastek i zeromski pod nosem zdecydowalam sie na kopernika:tak: z tego co slyszalam z ujastkiem moze byc roznie, bo tam wiecznie porodowka zapchana:szok: nawet ostatnio gadalam ze znajoma, ktora ma tam swojego lekarza prowadzacego i cos jej mowil, ze ciezko z miejscami:dry:
ja leżałam przez tydzien na patologii w koperniku i nie moge powiedziec, zeby było beznadziejnie, ale super tez nie: trudno mi sie bylo cokolwiek dowiedziec, z poloznych mila co 3, straszny młyn, bo bardzo dużo osob rodzi. no i sale poporodowe mocnowieloosobowe. Ale z drugiej strony - medyczna opieka na niezłym poziomie. a do kopernika to akurat mi jest najblizej, bo ujastek to dla mnie totalny drugi koniec miasta ;-)

bb nałóg przyznaje:-)
leże i w sumie cały czas czytam....
Dzisiaj mój M ma urodziny ale nie ma przez cały dzień w domu:-( złożyłam mu rano życzenia zrobiłam śniadanko i to na tyle:szok:
Wróci około północy bo po pracy zaraz jedzie na spotkanie klubu 4x4 i będą jeździć tymi swoimi zabawkami terenowymi:rofl2: a jutro musi wstaw o 5 rano żeby sklep otworzyć :crazy:
za tydzień jak będę na siłach to zrobię imprezkę urodzinowa niech ma:-D

Jasny gwint, alescie naplodzily:-)
oj ja tak mialam w pierwszej ciazy niedosc ze i tak zawsze byly troche krecone to w ciazy wygladalam jak pudel wiec codzien prostownica i lakier zeby jakos wygladac, jak urodzilam uspokoily sie zato teraz znowu biegam z prostownica zwlaszcza teraz jak wilgotno na dworze wychodze z domu z prostymi wlosami a wracam z pokreconymi:-D
a ja chromole i chodze jak ciezarny blond aniolek:-)

ja juz nie moge
no kurcze
kiedy to dziecie wyjdzie
chodze i chodze i konca nie ma jak u slonia
mnie tam sie nie spieszy:-)

Podziwiam... cóż za podzielność uwagi:tak:Ja to w tej ciąży mam wrażenie jakby mi sie IQ obniżyło o jakies 50%, nad niczym nie moge sie skupić i wogole wszystko jakoś późno do mnie dociera
To i tak dobrze, ze tylko 50%...ja mam ostatnio problem ze wszystkim, a zwlaszcza z tym Niemcem, co wszystko chowa....cholera, jak mu tam... z Alzheimerem:-) nic to, ze zapominam o wielu rzeczach, jak se nawet na kartce spisze, to potem kartki zapominam, ale przy kasie dobrze ze maja te takie wyswietlacze, bo jak nie maja, to sie 10 razy pytam, ile place....pamiec krotkotrwala mi wysiadla dokumentnie:-)

Hej!
Z moją koncentracją też nie za dobrze. Mam trudności ze zdecydowaniem się, zrozumienie. Wczoraj ścigała mnie policja jak wracałam z konferencji, bo przejechałam na czerwonym :zawstydzona/y:. Na szczęście się zlitował, a groziło od 300 do 600 i 6 pkt karnych. (I to w dobie remontu:-()Pierwszy raz w życiu coś takiego:baffled:. Gonili mnie, bo nie słyszałam koguta, bo słuchałam muzyki, dopiero migacz świetlny mnie ocucił:sorry2:.
Kurdę jakaś piratka jestem, czy co:confused:.
Trzymam kciuki za wizyty.
Gabi - ja też czuję malutką bardzo, bardzo misko, że jak czasem zakotłuje, to się łapię za ...., chyba, żeby nie wypadła:-D.
A somochod masz zarejestrowany jako ciezarowy?:-):-) szalona piratka drogowa:-):-):-):-) i ja tez lapie czasami:zawstydzona/y:

apropos karuzel czytalam w gazecie Mam dziecko ze karuzele najlepiej od 4 miesiaca wprowadzic...zadzwonilam az do swojej ginki ktora to podala mi numer do jakiegos specjalisty ktory to powiedzial ze to prawda i najlepiej od 4 miesiaca wprowadzic
tak jest, a wczesniej mozna jedna zabawke powiesiec. Zreszta w sumie mozna kupic karuzele, na ktorej bedzie mozna doczepiac po kolei elementy;-)

Wczorajsze farbowanie włosków wyszło super, kolorek odświeżony, końcówki podcięte, zrobiłam sobie jeszcze henne i pomalowałam panokcie więc czuje się dopieszczona:-D
kurde, ja nie mam czego malowac, od czasu, jak zdjelam tipsy, czekam, az mi w miare sie wzmocnia:dry: nie moge patrzec na swoje dlonie - od dwoch lat tipsy, a teraz nie dosc, ze brak paznokci, to jeszcze paluszki jak serdelki:wściekła/y:

A więc lecę, tzn. jadę autkiem , ale nie mam za miaru przejeżdzać na czerwonym, bo jak ja biedna po holendersku bym się tutaj wytłumaczyła :szok:
sie martwisz, ja sie kiedys pod Tilburgiem tlumaczylam najpierw po niem, potem po ang, a w koncu sie rozbeczalam i polecialam po polsku, generalnie uzywajac slow niecenzuralnych ale tonem zbolalego kurczaczka:-) zadziwiajace ale podzialalo:-)

Nie da się tego ukryć ;-)

Tak w ogóle to się chciałam przywitać i ciut ujawnić. Piszę "ciut", bo sobie postanowiłam, że się odezwę na forum dopiero, jak przeczytam cały wątek i już będę wiedzieć, co i jak. Tylko nie doceniałam Waszej kreatywności i potrzeby przelewania na komp różnych myśli ;-). Myślałam już, że Was w życiu nie dogonię, takie z Was płodne pisarki ;-)
Znalazłam BB jakiś miesiąc temu, przy okazji szukania opinii o wózkach i wpadłam na Was, Kwietniówki 2009. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona (termin na 20.04) i wybaczycie, że byłam takim Waszym "cichym czytaczem" bez Waszej wiedzy. Ale powiem Wam szczerze - to forum jest bardziej wciągające niż niejedna powieść, a czytam ich na pęczki (mój J. twierdzi, że to uzależnienie ;-)).

Pozdrawiam wszystkie serdecznie!
Witaj Szalona Kobietko!!!! nadrabialas cale forum???? no szacuneczek za to...:tak:
witam nowa kwietniowke

malutka pamiętaj, że to TYLKO faceci...;-)
swiete slowa:-):-):-)

a ja mam oststnio nowa zachcianke---jem kromke chleba z maslem i z ...musztarda.Pozeram tego na kilogramy.Potem litr wody i dziwne skad ta zgaga:-(:zawstydzona/y:
no dziwne:-)

Co ile Wy macie wizyty?
ja na razie co miesiac, ide znowu za tydzien, ale jeszcze nigdy mi sie miesiac nie dluzyl, jak ten najkrotszy luty:dry:

Wrocilam calo z Katowic, zalatwilam M co mialam zalatwic, przy okazji w jednej hurtowni przyplataly sie do mnie dwa gigantyczne wilczury - no w karku mialy chyba ponad metr wzrostu, ale piekne, obwachaly mnie, a ze siedzialam, jeden zmyl mi jezorem makijaz z lewej czesci twarzy. :-) A po powrocie do lasu 6 kotow siedzialo jak wystawka pod drzwiami wejsciowymi i czekalo na suche zarcie, bo ja im sie tylko z jednym kojarze:-) a no i bylam w Ikei, cholera, ta komoda, ktora chcialam, ma plytkie szuflady, wiec lipa, trzeba bedzie nieco wiecej zainwestowac niestety...

A ja mam ochote na kielbache z patelni z cebulka....o rany...cycki z raclette juz mi przeszly:-)

Dzięki wszystkim za miłe przyjęcie:-)

Spaczyna - waham się między Ujastkiem a Żeromskim (na razie bez przewagi żadnego). do niedawna miałam wrażenie, że jest jeszcze dużo czasu na podjęcie tej decyzji, ale teraz czuje oddech kalendarza na karku ;-)
dziewczyny z Krakowa - Wy już zdecydowałyście?

Ja wybrałam Ujastek, i jak pisze malutka nie mam obaw, że mnie nie przyjmą z powodu zapchanej porodówki, bo mój gin jest tam ordynatorem, i ostatnio gadaliśmy to powiedział, że nie ma opcji braku miejsc, jak coś to tel. do niego i będzie załatwione ;-).

Ja bym na Żeromskiego się bała, słyszałaś o tej kobiecie zo porwała dziecko?

reklama
ja mam wizyty co 2 tyg ale to przez tą szyjkę...jutro nastepna wizyta-strasznie sie jej boje...ale oszczedzałam sie i nie szalałam tak jakbym mogła i chciała...jej stresa juz łapie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry