reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kwiecień 2009

witam babeczki
ja dopiero wstalam takiego lenia mam dzis po pracy wczorajszej ale pare groszy na lewo wpadlo :)
lece zjesc cos i do was zajze jeszcze raz narazie nadrobilam czytanie wiec mam nadzieje ze nie naprodukujecie za duzo tego

reklama
Witka!
Ja już po kościółku i zebranku, bo Emi zapragnęła sypania kwiatków na procesji - no cóż pójdą o 5.30 ;-).
Myślałam, że będzie po remoncie, ale szafkarze nie zdążyli i przyjdą w poniedziałek :-(. Dalej mam syfik w domciu:zawstydzona/y:.
Noc minęła paskudnie - prawie całą nie przespałam, a od wczoraj mam wysoki cukier i trochę mnie to martwi:zawstydzona/y:.
Chyba wolałabym urodzić, niż tak się bujać, jeszcze opatrunek wypadła z zęba i mam nerw na wierzchu :-(. Żebra też mnie już mega bolą i mam ogólnie gorsze samopoczucie.
kainkas - moja Emilcia bardzo ulewała, wręcz to była fontanna :baffled:. Najlepiej nie podnosić dziecka zbyt wysoko i jego nie poklepywać - karmić mniejszymi porcjami i troszkę wyżej podnieść po stronie główki materac. Taka niedojrzałość układu pokarmowego, może skutkować refluksem - przerobiłam to bo mała miała 3 st. Poradź się też dobrego pediatry. Czasem dzieci odbijają czkawką i nie trzeba czekać na ulanie:tak:. Trzymam kciuki

Nareszcie doczytałam. Ja tylko na chwilkę wpadłam.
Byłam w kościele z córką-poświęciła palmę i nie chciała wracać do domu. eraz śpi a później idziemy na roczek mojego chrześniaka.:tak:
Ja po moich porządkach czuję się lepiej niż przed,a miałam nadzieję że mnie ruszy. Już ledwo się turlam,dobrze że to i tak już niedługo.;-)
Ja też jestem za nowym wątkiem, oby tyko ych kilogramów ubywało:-D....
Zmykam się szykować.Wrócimy pewnie późno więc pewnie zajrze dopiero jutro.
Miłego dzionka życzę.

Spaczyna fajny pomysł. Chodź ja już nie pamiętam jak byłam przed ciąża :-D ale też Chętnie będę obserwować jak mi uciekają cm i kg. W najgorszym wypadku będę obserwować z zazdrościa ;-):-D
Didi myślę ze taki wątek jest niezbędny :tak: jak już tyle maluszków jest na świecie. A ja jako niedoświadczona mamuśka będę miała wszystkie niezbędne info w jednym miejscu.

ja za to doskonale pamiętam jak wyglądałam- byłam szczuplutka, mialam fajną figurke - 30kilo (jak nie wiecej):baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

witajcie kwietniowe mamusie:tak: ja usiadlam na chwilke, zeby zobaczyc co u was.
widze, ze dzisiaj leniwy dzionek u wszystkich. ja po obiadku, wczesniej po spacerku z olkiem i m. teraz obaj spia, a ja jakos sobie nie moge znalezc miejsca:sorry::baffled: od rana jakos mnie tak ciagnie do dolu, az mi sie kolanka uginaja, a czuje sie dzisiaj super, pomijajac spojenie:baffled:. myslalam, ze po wczorajszym szalenstwie dzisiaj nie wstane, ale wstalam nie mowie, ze bylo latwo, ale narazie ok:tak: pogoda nastraja mnie super:-D mala dzisiaj jaksa spokojna, tylko po lodach jakos sie pokrecila, a teraz odpoczywa:-D

Miałam ten sam problem z Anią. Bardzo rzadko jej się odbijało i ciągle ulewała. Niestety nie było na to rady. Byłam z nią nawet na USG brzuszka i wszystko było ok. Przeszło samo - niestety dopiero w wieku ok. 7-8 miesięcy :-( Karmiłam tylko piersią.

Dobre :-D:-D:-D
no ja tez karmię piersią tylko, i też miałyśmy usg brzuszka i wszystko wyszło ok... teraz wszystkim maluchom robią w szpitalu usg brzuszka i główki:)

widze ze problem musimy cierpliwie przeczekac:no: tylko szkoda mi Małej bo to ulewanie to nic przyjemnego:wściekła/y:

uf....doczytałam./..

pomysł na nowe wątki super :-)

a ja super dzionek...teraz odpoczywam tyle emocji, dalej w dwupaku i mam nadzieje, ze do konca tygodnia się uda tak zostac hihi:-)

reklama
Heloł, widzę że weekend i piekna pogoda wpływa na znaczne zmniejszenie ilości postów ;-)

Apeluję do koleżanek o zaniechanie pisania o grillach i kiełbaskach!!!! Za mną też chodzą od kiedy takie słońce wyszło, ale trochę warunków brakuje.
Mam nadzieję, że w święta też pogoda będzie taka cudna i że ja będę w dwupaku i że uda mi się namówić towarzystwo na rozpalenie grilla.

Wiecie, poczytałam was w miarę na bieżąco ale nie pamiętam co komu miałam napisać.

Ja sobie leniu****e, byliśmy z palmą w kościele, potem na chwilę u siostry i rodziców, a teraz zaległam i nie mam zamiaru się przemęczać. Teściowa zajmuje czas mojemu dziecku - dekorują ciastka :-), więc mogę bezkarnie leżeć. Ale mam lenia, nawet pisać mi się nie chce ;-)

Trzymcie się ciepło.

Do góry