reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Bluelovie nie martw się co do położenia. Właśnie wczoraj przewieziono do mojej sali dziewczynę w 36 tc z bliźniakami. Wczoraj miały jakas tam pozycję a dzisiaj o 180 stopni odwrócone a kilka dni temu byla na wizycie i lekarz powiedział ze maja bardzo ciasno i juz raczej pozycji nie zmienia.Także się nie przejmuj,Twój Skarb jeszcze się obróci.
Aniabuu trzymam kciuki żeby wszystko było ok.
Sweetka ja jestem ze śląska.
U mnie tak sobie. Wczoraj miałam robione 4 ktg po 30 min. Lekarce dyżurujacej nie podobało się ze Wiki jest za spokojna i nie rusza się na badaniu. W koncu odpuściła i zabrała mnie na dopplera. Wtedy moja odżyła i zaczęła fikac jak jakaś akrobatka. Wyniki w porzadku. Jednak zleciła dodatkowe badania i w poniedziałek nie wyjde. Jak dobrze pójdzie to może wtorek.
Pozdrowionka dla was wszystkich. Trzymajcie się i dużo odpoczywajcie. Dużo zdrówka !!!!

Dziewczyny chorujące wracajcie do zdrówka!

Bleulovi jesteś już w domku? Może maluch się jeszcze obróci, na pewno będzie mu łatwiej z pozycji poprzecznej niż z pośladkowej przełożyć się główką na dół. Poza tym wiem, że są metody na to żeby maluchowi pomóc obrócić się do prawidłowej pozycji w razie czego.

Aniubuu dla Ciebie również pozytywne wibracje, odpoczywaj dużo!

Alexia, jeśli ktg takie średnie wychodzi to może lepiej, że zostaniesz parę dni dłużej? Poobserwują i może mała się rozrusza. Ja w pierwszej ciąży jak miałam ktg i mała też nie za bardzo chciała się ruszać to lekarka mi cukierki przyniosła :)

Alexia dobrze że trafiłaś do tego szpitala i wszystko tak skrupulatnie sprawdzają. Lepiej dmuchać na zimne niż mieli by czegoś nie dopatrzeć. Niech sprawdzają wszystko a Ty leż tam kochana cierpliwie i ciesz się że jesteś pod dobrą opieką, bo w końcu to Wiki jest teraz najważniejsza :-)

Ja z okazji walentynek wyprawiłam męża z córką na pół dnia do teściowej a sama odpoczywam, ale szczerze mówiąc to już tęsknię za małą :) Mimo, że czasami jest mi ciężko się nią zajmować to stwierdzam, że jest sensem mojego życia :) Więc mamusie pierworódki niedługo Wasze życie nabierze nowego sensu :) te mamusie które już mają dzieciaczki wiedzą o czym mówię :)

Niestety żeby nie było tak pięknie od wczoraj boli mnie w prawym pośladku tak mocno że nawet lekko utykam przy chodzeniu. Zaczęło się około grudnia tylko przy schylaniu, takie jakby ciągniecie jakiegoś mięśnia od kręgosłupa albo kości ogonowej w stronę pośladka. Mąż próbował mi to wymasować ale to tak jakby w środku było. Jak siedzę/stoję/ leżę jest ok, najgorzej jak chodzę. We wt będę u rodzinnego to mu powiem, chociaż pewnie nic nie poradzi, a wizyta u gin dopiero 24.02.

Wiidzę, że wszystkie powoli zaczynamy się zdrowotnie sypać, ten 3 trymestr rzeczywiście najgorszy. Mnie od piątkowo-sobotniej nocy strasznie brzuch twardnieje i nie wiem czy to te skurcze, czy dziecko mi się tak dupą wypina, bo czasai cały brzuch, a czasami tylko prawa strona, nie pomaga ani mg ani nospa. Bez różnicy czy leżę czy chodzę, dobrze, że jutro wizyta...
Wszystkim chorym życzę dużo zdrówka i szybkiego wykurowania, a szpitalnym szybkiego powrotu do domku :)

Dziewczyny moja babcia opowiedziała mi dzisiaj kolejny mit... :dry:

Pożaliłam jej się że tak bardzo boli mnie krzyż, szczególnie po dłuższym leżeniu, jak chcę wstać, a ona na to, że tak jest gdy kobieta spodziewa się chłopca... że przy dziewczynce w dużo mniejszym stopniu występuje taka dolegliwość.
Sprawdzam więc kolejny mit mojej babci... Jak jest u Was dziewczyny? Te, które mają bóle krzyża - spodziewacie się chłopców czy dziewczynek? :cool2:

reklama
Tak dziewczyny ja juz w domku dawno ale dopiero sie wykapalam i polozylam wiec moge zajrzec na forum .

Mam nadzieje ze uda mi sie sklonic malego do obrotu zaraz biore sie za wyszukiwanie na to wszelakich sposobow i cwiczen na necie bo nie wyobrazam sobie cc w mojej sytuacji .

Schauma ja tez mam taki bol o ktorym piszesz od okolo miesiaca i czasami nawet kustykam nie wiem co to moze byc mysle ze jakis ucisk na nerwy moze?

Beatka ja nie slyszalam o takim micie za to mnie bardzo boli kregoslup ale mysle ze przez to ze lubie odpoczywac na plevach i macica uciska dlatego zalecane jest lezec na lewym boku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry