reklama

Kwietniowe mamy 2016

Beata ja się nie wypowiem :D hehe ale kiedys czytałam ze jak się ma zgagę w ciąży to dziecko się urodzi sie z włosami, co to ludzie nie wymyślą...

Ja mam znów jakies problemy żołądkowe, masakra...

reklama
Beatka u mnie się sprawdziło powiedzenie twojej babci, bo w pierwszej ciąży w ogóle nie wiedziałam co to ból kręgosłupa, natomiast teraz trochę cierpię niestety :(

Moja mama bardzo często opowiadała mi właśnie, że gdy kobieta ma zgagę to dziecko urodzi się z długimi włoskami.

Boże... ta moja mama i babcia (mamy mama) to normalnie jakieś czarownice są, Znają tyle mitów, przepowiedni i zabobonów, że już dość mam tego wszystkiego. Ostatnio mama powiedziała mi że jak kobieta wchodzi na krzesełka to dziecko często rodzi się nie ten tego... a ja chodzę często po krzesełkach żeby sięgnąć wysoko do szaf... :eek:
Normalnie codziennie słyszę od mamy i babci jakieś kolejne, nowe przepowiednie. Ciekawym mitem też było jak powiedziała mi, że jak wtedy oparzyłam się w brzuch, to moje dziecko będzie miało przez to znamię. Aż lekarza przestraszona zapytałam się czy tak będzie, to tylko roześmiał się.... Normalnie jakbym wierzyła w te wszystkie mity mojej cudwnej mamy i babci, to wychodzi na to, że moje dziecko to: chłopiec (jedyna prawda, bo to akurat wiedzą...), i do tego: będzie nie ten tego,..., na twarzy będzie miał znamię, będzie łysy, chudy i niedobry....:errr:

Ja w pierwszej ciazy z cora umieralam z powodu bolu plecow rwy kulszpwej i rozejscia spojenia. Full wypas normalnie. Teraz nosze syna i jest lepiej przynajmniej na razie.
Ja nie wierze w zabobony ale moja mama wierzy i tez mnie czasami gnebi ze jak sie cofne przez prog to mam usiasc i policzyc do 10:rolleyes: albo ze jak sie wystrasze to mam nie dotykac w tym momencie brzucha bo dziecko w tym miejscu co go dotkne bedzie mialo slad jak po poparzeniu:confused:. Ja tam nie slucham tego wcale wiec mama stracila zapal do opowiadania tych swoich zabobonow

Beata na kazda taka przepowiednie znajda sie kobiety które ja potwierdza ale przeciez to nie ma żadnego odbicia w medycynie ;)
Ja urodziłam córkę z włosami a nie wiem co to zgaga.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry