reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Czesc Kitki a ja wyjatkowo o 6.00 rano nie spie....chyba te tabsy mnie stresuja albo nie wiem co.. Zazwyczaj nie moge zasnac i kulam sie do 2-3 w nocy a potem spie do 10.00

No cześć i ja się melduję. Cała noc przewiercona ale w końcu budzik mojego zadzwonił więc zrobiłam śniadanko. Mały od rana w brzuchu wariuje, od kilku dni jest bardzo aktywny aż cały brzuch się trzęsie.

Witam się i ja z rana, normalnie śpię jak suseł ale dziś już nie mogłam usnąć po wyjściu męża więc wstałam i wykorzystuję mój czas wolny póki Laura śpi.
Sweetka ja się na lekach w ciąży nie znam, ale wydaje mi się, że jeśli jest taka potrzeba to należy brać, wiem że obawiasz się czy to nie wpłynie na malucha, ale zbyt wysokie ciśnienie też może mieć bardzo zły na niego wpływ więc jeśli ufasz swojemu lekarzowi to ja bym brała.
Mój maluch też ostatnimi dniami nie próżnuje i ciągle go w brzuchu czuję jak się przeciąga, zdarzają się też coraz częściej twardnienia i u mnie, szczególnie wieczorem i w nocy, podejrzewam że w dzień mogę tego nie czuć tak bardzo bo się ruszam. Niestety kręgosłup nadal boli przy chodzeniu, ale nastawiłam się, że lepiej to już nie będzie do porodu, no ale wczoraj zaczęłam 35 tc więc jest nadzieja :)
Torba do szpitala nadal nie spakowana, postanowiłam dziś zrobić chociaż listę :)
Miłego dnia brzuchatki :*

Czesc. Ja wyjątkowo pospalam ale do 5tej. Wiecie jak to w szpitalu :)
Martita trochę czuje te twardnienia ale to takie nieregularne delikatniejsze jak od zawsze w domu. Dzisiaj chyba na wieczór będą odłączać feneterol i zobaczymy m. Bede rano pytac na wizycie i co dalej. Od wczoraj slabo czuje maluchy ale tętno w porządku serduszka tez, niby bo fenoterolu mogą byc takie ospale.
Pozdrawiam mamuski :)

Ostatnia edycja:
Lusinda jak masz problem przy leżeniu z kręgosłupem to się nie dziwię, że dospać nie możesz i kręcisz się całą noc. Mnie najbardziej boli przy chodzeniu w pośladku tak jakby jakiś mięsień ciągnął od kręgosłupa. Jak leżę lub siedzę to jest super, ale chodzę jak kulawa kaczka...
Aniu a Ciebie to może ten kręgosłup też od leżenia boleć, w końcu już trochę polegujesz no ale co się robi dla maluchów :* Cieszę się, że w miarę dobrze się czujesz i twardnienia nie są duże. Napisz co tam po obchodzie lekarz powiedział.

reklama
Hej , ja dzisiaj miałam kiepską noc....kręcilam się wstawałam kilka razy do ubikacji.... i już od 6 nie śpię. Wczoraj dostałam super komplement , myslałam ,że padne....
Przyjechał do nas wuja mojego męża , który nie wiedział , że jestem w ciąży i tekst do mnie " noooo ale sobie dobrze wyglądasz , taka chudzinka byłaś a teraz mały brzuszek "
a ja do niego " no tak ciążowy ... 30 tydzień..." hehe oniemiał :p nie mógł uwierzyć , że to ciążowy.....
mierzyłam dziś obwód brzuszka 81cm...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry