reklama

Kwietnióweczki 2008

Iza- smarujemy po bokach- dokoła spirytusikiem, ale skoro mówisz miesiąc to nie martwię sięna zapas, mam nadzieję, że w ciagu tygodnia odpadnie jej w koncu. Dziękujemy za miłe słowa, Pati też jest bardzo delikatna i słodka, bosko wyglada w tej białej czapeczce!
ps. moje cycuchy chyba konczą wriowac :-)

reklama
Witam się pod wieczór

Podziwiam Was wszystkie że wy opiekujecie się dzieciaczkami, obiadki, porządki i jeszcze macie czas popisać. Ja w ciągu dnia nawet nie mam kiedy się przespać - marzy mi się taka krótka drzemeczka :sorry2:

Może w przyszłym tygodniu będzie lepiej bo jadę do rodziców i będę dokarmiana - bo kiepsko z moim apetytem i trzeba mi podstawić jedzonko to zjem. A jak ja nie jem to ten mały ssak też głodny.

Marysia też z chęcią by przespała zwłaszcza po kąpieli 4,5-5 godzin ale ją budzimy bo jeszcze nie wróciła po dwóch tygodnia do wagi urodzeniowej - pewnie przeze mnie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Mam pytanko czy Wasze dzieciaczki przez sen też takie dźwięki wydają? Moja ciągle miauczy, kwili, kwęka i wogóle dziwnie się zachowuje. Rzadko kiedy śpi "cicho" a przez to ja czuwam...

Witajta dziołchy!!!!!!!!!!

My po spacerku księciunia trza będzie nie długo wykąpać już zaczyna kwilić więc tzra się zabrać za robotę ale cieplunio fajnie na dworze...

AGUSIA mój też tak kwili i jęczy i się dziwnie zachowuje albo se minutke popłacze a zazwyczaj od 3.oo w nocy zaczyna...

idę bo mlekojad woła....

:dry:Byliśmy dziś z podziękowaniami u naszej położnej - po tym moim porodzie prawie się popłakałam jak ją znów zobaczyłam i naprawdę się wzruszyłam.

Przy okazji obejrzała mnie i małą i stwierdziła że Marysia ma trądzik niemowlecy. Dopiero teraz zaczęłam o tym czytać i oczywiście sprzeczne informacje - moze któraś z Was cioteczek coś wie na ten temat? Tylko przemywać czy smarować czymś jej buźkę żeby to usunąć?

AGUISA odnośnie trądziku to ja często przemywam wodą i smaruję kremem Oilatum Soft....nie raz rano ma mniej raz więcej nie wiem od czego to zależy.....

My po kąpieli mały usnął....uufffffffffffff....mam nadzieję,że ne na krótko:baffled: a teraz ja pędzę pod prysznic kolacyjka i na kanapę przed tv i rrrrreeeeelllllaaaakkkkkssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

itam w niezielny poranek!!!!!!!!!!!

Ale moje dziecię cudnie spało żeby było tak zawsze.....poszedło spać po kąpieli po 20.00 wstał o 1.00 potem o 6.00 i pierwszy raz nie kwękał przez sen tylko spał no teraz jęczeć zaczyna ale co tam wyspałam się...:-)
wiecie co ten mój szkrab leży ja wczoraj wieczorem do niego podchodzę a on sie dźwiga sam do góry jakby próbował wstać:szok: normalnie aż się zlękłam w szoku byłam jakby chciał usiąść....i już mi tak wczoraj 3 razy próbował muse go pilnować....idę na śniadanko póki okazja....Mi sie pogoda spsuła :no: zapowiada się deszczowoa wolałabym nie bo bez spacerku to tak źle będzie....

i ja witam..mój Cudek podłaczony ;-) i nerwa ma zas bo juz wolniej leci;-). Kupki mi nie zrobila od czwartku :-( i meczy ja strasznie .....

Adus super ze sie wyspalas :-) moja tez łądnie spi od 21 do ok. 2 potem do5-5:40 a później robi co chce...najczęściej ciśnie i nerwa ma pocyca troszku podrzemie

Aga moja też tak kwili i kwęka..na początku co chwila do łózeczka latałam stqałam nad nią..wszystko ok..

Lene nasz pępol odpadł w 6 tygodniu ;-) nic się nie działo z nim ino długo trzymal skubany

Witam się i ja o poranku

Korzystam z okazji że maleństwu nie w głowie spanie po porannym karmieniu. U nas karmienie co 3 godzinki w nocy więc z chęcią bym teraz jeszcze podrzemała ale mała na kanapie wrezszcie zasnęła to mnie zostaje walnąć się tylko na dywanie.:baffled::baffled::baffled:

znów wczorajsze popołudnie minęło pod znakiem wycia. Ona ma straszne wzdęcia i za nim coś wyprodukuje jakieś bączki to drze się jak opętana. Dziś chyba dam jej herbtakę z kopru może coś pomoże. Myślę że espumisan by jej pomógł ale dopiero od 1 miesiąca :crazy:.

Na razie często ją kładziemy na brzuszku i wtedy się uspokoja a nawet przysypia. Tylko nie wiem czy takie małe to mogą spać w takiej pozycji? Oczywiście wtedy ja siedzę obok i się w nią gapię czy wszystko OK.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry