reklama

Kwietnióweczki 2008

AGUSIA jak ma kolki to uważaj z jedzeniem może coś zjadłaś....???? Espumisan możesz jej spróbować dać ale wtedy dawkę podziel jak ma dwa tygodnie to daj połowę zalecanej dawki ale uważaj z jedzeniem....choć powiem ci szczerze uważaj my próbowaliśmy podać INfACOl jak mały miał 9 dni właśnie zmijeszą dawke i nie pomógł wręcz przeciwnie lepiej ogranicz diete może nabiał może cos zjadłaś

MADZIU dzień dobry....dziś mój skarb pierwszy raz sie nie kręcił tzn nie jękał kwiczał nie denerwował się przez sen....tzn zaczął ale dopiero od 6.00 rano....:-) i ja na początku jak tylko mały zakwilił to ja już leciałam a to też źle se myślę bo muszą się nauczyć samodzielnego zasypiania a tak będą wiedzieć że my na każde ich zawołanie....teraz już nie pędzę tak jak wcześniej....zaglądne czy wsio ok i czy sobie śpioszka ładnie i czy się nie przekręcił bo wczoraj leżał na wznak ja za chwilę przychodzę a ten na boku albo zjeżdza na dół łóżeczka....

reklama
:-):-)Cesć Laseczki! Mam nadzieje ze zdaze cos napisac ....moze zaczne od tego ze maluszek mi sie przeziebil biedak jeden...na bank podlapal od Dominika bo to chyba cud by byl gdyby nuie zlapal nic po starszym synu jak ten przeszedl zapalenie oskrzeli i injfekcje gardla...w duchu ludzilam sie ze nie podlapie a tu....kaszelek ma bidulek .....i katarek....ale dziwny ten katar sciagam fruida i sciaga mi pojedyncze kuzki takie suche z lekka mazia... niby katara a nie katar sama nie wiem juz... i podkszluje..... w poniedzialek pojde z nim do lekarza koniecznie....o ile goraczki nie dostanie wczesniej...jeju gdybym wiedziala co mozna mu podawac na ten kaszelek to juz bym mu dala.....wczoraj przez ten kaszel po jedzeniu wymiotowal mi to co zjadl po 1,5 godzinie podkarmilam go znowu ..wzielam na odbekniecie a on znowu szlus na podloge..az sie poplakalam bo i nosem wyszlo i on takie smutne ozka mial... w nocy spal ladnie....o dziwo..... do karmienia tylko sie budzil ale tak jak nigdy co 4 godziny i zjadl tylko raz 50 potem na 2 karmieniu 20 a z rana 40ml.....tweraz zasnol sobie......

DZiewczynki mi dwóch pediatrów rzekło że butelką tzn modyfikowanym njie wolno na życzenie wtedy jak chce lepiej go przetrzymać mój też tak robił teraz mu się unormowało i je co 3-4 godziny a miedzyczasie jak jęczy podaje tylko

Tylko ja tak Adus probuje tylko ze on nawet po podaniu herbaty tak szarpie smoka na boki ze jakby mogl to by odgryzl go taki glodny i zaczyna stekac glosno ze chce jesc....

Hej kochane moje :)

Jak się chwalimy przespanymi nockami to i ja się pochwalę. A właściwie pochwalę Patusię :)
Położyłam ją spać o 20 po karmieniu ostatnim wieczornym a o 21 wrócił mąż i ją obudził, to znowu usypiałam ale chwilkę dłuższą tylko. No i potem obudziła się o 3 w nocy, więc wstałam, zapaliłam swiatło, podeszłam a ona zasnęła haha. Chyba tylko popurtać sobie chciała. No i pierwsze nocne karmienie zaliczyliśmy dopiero o 4 w sie zrobiła? Buuu ja nie chce deszczu, ja chcę na spacer.

Buziaki, pa :)

Jeju a kiedy ja tak bede miala Iza hahah farciara nooo ;)

Sebastianku - miesiączek Ci stuknął a Ty się nic nie chwalisz? GRATULACJE!

Dziekujemy ;)

sebastianku jeremiaszku wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!

DZIEKUJEMY ;)

Hej :)
Mój Synek zasnął sobie w łóżeczku... Cieszę się, że potrafi sam zasypiać :) trochę się przy tym wierci i stęka, ale zasypia dzięki Bogu ;)

Lady, miałam jeszcze napisać o tych rozstępach... Mi też pojawiły się po porodzie i są straszne :sorry2::baffled::nerd::wściekła/y::crazy::szok: Wybieram się ciągle na solarium,

Sebciu i Jeremi witajcie w gronie NIEMOWLACZKÓW :tak:

dZIEKUJEMY ;)

Sila no ja tez sie wybieram na solarke juz tyle czasu a dojsc nie moge ale jak tylko lepiej sie poczuje Swebcio to ide zostawie z mezem w aucie ich i ide....

Sebciu i Jeremi gratulacje miesięczniaki:-):-):-):-)

Dziekujemy ;)
Oki na razie mykam póki nie pada idziemy na spacerek:-):-):-)
a muszę przyznać że mój x-lander na tych drogach wyboistych jest super. Jak idziemy w las blokuje przednie koło i jedzie po ścieżkach jak czołg. A po rynku przednie kolo odblokowane i po sklepach, uliczkach manewry i wszędzie wjadę bez większego wysiłku.

A jak wasze wózki?? zadowolone??

Ja z mojego Polaka nawet jestem zadwowolona pomijaac fakt ze ciezki jesli trzeba go zniesc na dwor hahaha i wniesc hahaha....ale dobrze spisuje sie na drogach...leciutko bez podnoszenia wjezdza na kraweznik tylko gorzej z kierowaniem jesli chce skrecic.....

ocho grzmić zaczyna.
An całe szczęście, że po zmianie mleczka się uspokoiło. Dużo zdrówka dla Jeremiego.

Co do rozstępów, to te na brzuchu które pojawiły się w pierwszych tygodniach po porodzie smaruję kremem i zbladły, już nie są takie czerwone. Fakt trochę je jeszcze widać ale już nie tak tragicznie.
Pojawiło mi się też trochę na biuście no ale sie nie dziwię ciągle mają huśtawkę, pęcznieją, by po jedzonku być jak flaki. Mam nadzieję, że jak skończę karmić to da ich jakoś pozbyć.

a tak sobie dzisiaj przeglądam zdjęcia Leośka.
i zobaczcie jak moje słonko rośnie

No Leos jak podrosl z sdnia na dzien coraz dojrzalszy ;) fajniusi ;0:-)

ok lece cos przygotowac na obiadek dzis mielone faszerowane pieczarkami ziemniaczki kopereczek i salata z ogorkiem do tego zrobilam kompot z truskawek ;)

Milego dnia lece juz by te plany nie zostaly tylko planami hahahahahahaha

Poczytalam ale nie odpisze na kazdy bo juz pol zapomnialam:-D:-D:-D
U nas bez zmian tylko Cieciunio bardziej rozbrykany:baffled:
My sie do Komunii szykujemy:happy:, Starszak juz pozaliczal teraz przezyc jego pierwsza spowiedz:baffled: i z gorki:-). A za 2 tyg moja mama i tesciowa przyjezdza:-) tylko na 2 dni ale zawsze to cos:-), no i zeby cieszyc sie na przyjazd tesciowej:baffled:;-):-D
An zdrowka dla Jeremiasza, jak sie czuje bidulek?
Udanej niedzieli:-), u nas pogoda sie zrypala od paru dni:wściekła/y: zimnooooo:angry:, ale jest slonko to idziemy potuptac potem

A co do wozka:-), ja tez jestem zadowolona z mojego Tako, mimo ze ciezki i jak u Izy traci sterownosc po przelozeniu raczki, ale to chyba wszystkie tego typu wozki:-), a poza tym w takiej pozycji mi sie nie podoba;-), ale jest miekki, fajnie sie go prowadzi, duzo miejsca ma, ja jestem na TAK :-):rofl2: (musze:-D bo moj malz narzeka i juz mnie straszy ze QUINNY kupi:-D jak tylko maly usiadzie:-D, ale on nie wie ze taczki to na budowe:-D;-))

dla miesieczniakow!!!

Hej kobietki niedzielne :)

Wróciliśmy właśnie z mszy, mój synuś pierwszy raz służył do mszy :) Miał tremę ale dał radę, twardy zawodnik. Patulinka całą mszę przespała jak aniołek, bo wcześniej nie dałam jej zasnąć i troszkę przetrzymałam. Bo znowu tak ładnie spała w nocy, że bałam się, że nie uśnie i w kościele arie będzie urządzać :)
Wczoraj wieczorem byliśmy u teściów na urodzinkach babci, wróciliśmy i o 21 położyliśmy Pati spać, to dopiero o 4:30 zawołała o jedzonko :)) Nooo farciara ze mnie, fakt. Chyba jednak piesio ją wcześniej budził w ciągu nocy, bo teraz już druga pod rząd pięknie przespana.
U nas też lodówka, mimo słoneczka, ale spacerku nie odpuszczę hihi.
A wczoraj moje kochane słoneczko zrobiło taką wielką, kosmicznie żółciutką kupę, że nie wiedziałam czy myć czy na nowe wymieniać hahaha. Wszystko usmarowane gówienkiem, pieluszka, pampers, ubranko, plecki, podłoga, mama :)) Od razu pod kran a potem do wanny z nią poleciałam, ale serio - nie wiedziałam jak rozbierać, żeby jej jeszcze bardziej tym nie usmarować hihihi.

Lady - dużo zdrówka dla Sebastianka małego, niech szybciutko wraca do zdrowia. I zazdroszczę truskawek i tego, że możesz jeść teraz wszystko na co masz chęć (plus butelkowania :)

Renia - kiedy komunia? za tydzień czy dwa? fajnie masz, że to już prawie za Tobą... przede mną rok oczekiwania na te dni i stresik lekki ;)

Gorące pozdrowienia dla wszystkich mamuś i ich dzieciaczków z rana :)

Helenko malusia - wszystkiego najlepszego z okazji pierwszego miesiączka - chowaj się zdrowo i mamusi dużo uciech przynieś :) niemowlaczku słodki :)

Załączniki

• dzieci119.gif
    dzieci119.gif
    37,3 KB · Wyświetleń: 33
Dobry.
Dzisiaj na chwilę bo zmęczona potwornie, nie wiem co się dzieje ale Leoś marudny, najchętniej siedzi przy cycku, mnie boli głowa.

pozdrawiam.

odpukac w niemalowan moja Hania nalezy do tych noworodków, które przesypiają 20 godzina na dobę, więc i mamusia w miarę wypoczęta. U nas pogoda piękna, więc jak tylko głodomor wstanie ruszamy na spacerek!
buziaczki dla naszych miesięczniaków!!!
Aga-zapomniałam Ci powiedziec-naszej małej na drugie dalismy Marysia!!!
dziewczyny, ale fajnie by było, gdybysmy się kiedys spotkały... wiem, wiem mało prawdopodobne.:sorry2:

Moję dziecię właśnie wali kupę....:-D:laugh2:

ALUNIA dużo zdrówka dla Sebastianka i Dominisia......

ups zdenerwował się pędzę

Hej jestem i ja :-)
Nie miałam dostepu do internetu wiec dopiero sie odzywam.

U nas wszytsko ok. Załaczam kilka fotek Marcelka (bo chyba jezscze tego nie robilam:happy:).
U nas wszytsko ok, jestesmy po pierszym szczepieniu. Marcelek wazy 5060 kg. Jestesmy juz tylko na butli:-p więc jest fajnie. Regularne pory karmień. Czasem tylko zaparcia Marcelkowi dokuczają, ale dajemy radę. Nadal ma anielskie uspospobienie ;-):-)

O własnie steka na kupkę:-p Ide mu pomóc.
Ale wrócę..:rofl2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry