reklama

Kwietnióweczki 2008

Ratunku mamy biegunke!

przyrzekam że nic oprócz jednego jabłka wczoraj nowego nie jadłam. Kupka lekko zielonkawa się zrobiła no i często i rzadko. Czy już mam lecieć do lekarza czy poczekać do jutra?

reklama
Witam !

Jestem zła matka zjadłąm torta czeroladowego - z białej mlecznej i deserowej czekolady - TAAAAKi pyszcvny wczoraj ok 16, na razie mała nie daje poznać że coś jej żle ale nie wiem po jakim czasie moze coś jeje dolegać:baffled::baffled:

Wczraj mała skończyła miesiąc:-) ale ten czas leci!!!!!
Iza dzieki za gratki!!! z okazji miesiąca Helenki

POZdrawiam:-)

Gratki Helenko i Dobra i niedobra Mamusiu hihi ;)

Witam się i ja - u nas też strasznie brzydko, trzeba będzie się cieplej na spacerek ubrać. Mała to nie problem ale ja się w spodnie nie mieszczę bbbbuuuu:zawstydzona/y:

Dziś chciałam pochwalić moją gwiazdę. Usnęła po kąpieli i jedzonku o 21.30 i mamusia też padła za godzinkę. I tak kamiennym snem spałyśmy do 2.30 i sporo czasu mi zajęło za nim sie obudziłą i zdecydowała jeść. Zasnęła przed 4 i wstała 7. Jak dla nas to rewelacyjna nocka. A teraz o poranku brzuszek trochę boli no ale może zaraz uśnie.

Lady trzymajcie się ciepło!!! Mam nadzieję że to małe przeziębionko i szybciutko przejdzie. :happy:

wow 5 godzin ja tez tak chceeeeeeeee:szok:

ALUNIA duuuużo zdrówka dla Sebastaianka....biedaczek maleńki...

aha dziołchy mi ta rana po szczepionce zaczęła ropieć kurcze nie było tego od wczoraj i co mam zrobić????????????????

Ja za bardzo nie wiem co robic z ta szcsepionka ale napewno nie wolno moczyc jej...

A czy Wasze pocieszki maja jakieś dźwięki, które stale z upodobaniem powtarzają? Bo Pati bardzo często mówi coś w stylu "eure" czy "erle", jakoś tak i strasznie to lubię bo zazwyczaj świadczy ten dźwięk o jej dobrym humorku :)

.

Moj to maloc co sie smieje moze ze 3 razy widzialm tylko.........:crazy:ale fajny ma glosik po kichaniu sobie tak fajnie wzdycha "aaaaa" i jak gadac chce to tak samo"aaa" takim delikatnym lekkim glosem hihihi:)

Ok Laski ja juz po wizycie sprawy maja sie nastepujaco....

w plocach i oskrzelach nic nie zalega dzieki Bogu....ale powiedziala ze w kazdej chwili moze to zaatakowac bo to u takich niemowlat szybko postepuje..ale poki co nic tam nie ma na te chwile.... gardelko ma zaczerwinione...ale nie przepisala mu antybiotyku... bo powiedziala ze poki goraczki nie ma to nie ma potrzeby go juz szpikowac..ale za to ma brac wapno cebion i takie krople specjalne do nosa...a dodatkowo pryskac mu wode morska tez....i obstkiwac plecki....jakby dostal goraczki to mam sie nie zastanawiac i nie czekac do jutra tylko jechac do szpitala dzieciecego dala juz mi skierowanie do niego jakby co<obym nie musiaala>;( i musze zwrocic uwage na jego jedzenie..on juz powinnien jesc srednio w przedziale od 80ml do 120ml....co 3 godzinki no chyba ze co 2 to od 60ml.... a ze moj wymioty mial i spadl mu apetyt to moze sie odwodnic takze jak jeszcze raz takim chlustem wymiotuje jedzenie to tez mam jechac bo dzieci szybko sie odwadniaja......

no mowie Wam mam stresa boje sie... by sie nic nie rozwinelo...dziekuje za cieple slowa ....no nic pozostalo mi czekac czy sie rozwinie przeziebienie to czy tez cofnie.....

Iza zwroc uwage na kaszelek ten... bo u mojego sie zaczelo od jednorazowych podkaszliwan... potem nastepne po kilku godzinach i tez sie zastanawialm czy to kaszel czy czyms sie zakrztusil ....a jednak kaszel...

Adus Amirku gratki miecha :)jeju naprawde..czas leci.... jeszcze niedawno smsowalysmy w szpitalu a teraz? szok....

Ufff myślałam że nie zdąże przeczytać ;-) niby zajęte mamusie swoimi pociechami a piszą i piszą :-p ja dopiero znalazłam chwilkę dla siebie, bo o dziwo mała śpi w dzień :rofl2:
a więc DZIEŃ DOBRY kochanieńkie :blink:
pozapominałam co miałam komu napisać :zawstydzona/y: więc ogólnie :-p BUZIOLKI wszystkim dzieciaczkom którym stuknął miesiączek :-):-):-) duże dzielne krasnale :-) i takie fajniuchne te nasze szkraby na tych foteczkach :tak:
my obcinanie paznokci mamy juz kilka razy za sobą :tak: ja mam inny sposób, obkładam się poduszkami jak karmię małą - tak żeby miec wolne ręce i jak ona mi rozkosznie cycka to ja jej powolutku obcinam :-)
Co do nadmiaru pokarmu to ja ściągam w nocy bo po 3 godzinach spania to mi sie tyle nazbiera że mała nie wyssie i ściągam ręcznie bo laktatory są do dupy :baffled:
Tak się też zastanawiałam nad tymi dziwnymi odgłosami mojej księżniczki ale skoro prawie u wszystkich jest tak samo to chyba normalne :-) ale tak jak Lady chyba kupie gruszke i to najlepiej oczysci nosek to przynajmniej tego chrypania noskiem nie bedzie :tak:
my dziś lecimy na USG bioderek no i kupimy taką chuste - nosidełko dla naszej niuni a raczej dla mnie bo mała się tak przyzwyczaiła do mnie że nie mam czasu nic zrobić :dry: wiec ją pociągam troszkę ze sobą bo mi już dupa od siedzenia na kanapie boli :laugh2:
Natalka mi troszke wyłysiała, czy u was też dzieciaczki tracą włoski? bo Natalka wygląda jak staruszek :zawstydzona/y: śmiesznie tak jakoś wyłysiałą tylko z przodu :dry:
No i mam pytanie do was kochane czy wy jeszcze macie te popołogowe krawienia? bo ja mam takie dosyc słabe ale nieprzyjemne :dry: no i czy bylyscie juz u gika i macie pozwolenie na przytulanko? :-p
no i buźki wszystkim :-)

Ratunku mamy biegunke!

przyrzekam że nic oprócz jednego jabłka wczoraj nowego nie jadłam. Kupka lekko zielonkawa się zrobiła no i często i rzadko. Czy już mam lecieć do lekarza czy poczekać do jutra?

Agus idz nie zwlekaj jesli kupka wodnista.... i czesta!! mala sie moze odwodnic!!!nie ma na co czekac...to malenstwo...

Mysle ze witaminy nie maja nic tu do tego bo ja mojemu tez podaje jedna za druga...

Aha i co do kupek, bo mówicie że wsze szkraby mają 2 dziennie albo i mniej a moja ciągle kupka i kupka, czy u którejś też tak jest?
No i jeszcze pytanie :-p z kolei ja mam problemy z kupkami :baffled: macie jakies rady żeby były lżejsze ?

Mój je szesc razy dziennie po 100-110ml i wodą dopajam ale wody to wczoraj np 100ml tylko....

a mój je zawsze 8.30 potem 11.30 potem około 15.00 i potem dopiero 19.30:szok: czyli ma przerwę 4 i pół godziny bo śpi zazwyczaj wodą go dopajam....potem jak zje zazwyczaj jest to po kąpieli to budzi się około dwunastej w nocy maks 1.00 potem 3-4.00 i zależy nie raz wstanie o 6 a nie raz pośpi do 8.30 czyli ma 6 karmień czasami sie zastanawiam czy nie je za mało i czy nie ma dużych odstępów....no bo żeby nie jadł od 15.00 do 19.30 kurczę idę w środę do pediatry to popytam .....a i nie raz jak się obudzi przed siódma to mu nie daję mleka tylko wodę i go przetrzymam bo po 19.00 zawsze go kąpie więc po kąpieli papu i około20.00 idzie spać....i czasami jak go przetrzymam do kąpieli nie wiem czy dobrze robię ale wczoraj jak pozedł spać o 15.00 wstał o 19.30 i to go budziłam wcześniej kwilił ale jak dałam smoczek uspokoił się....

Iwonka ja jestem juz po porodzie 4 tygodnie i 5 dni i jeszcze organizm mi sie oczyszcza delikatnie ale ciagle cos sie saczy.....

A mo Sebcio tez wylysial...wloski sie wytarly z przodu tylko tak jak u Natalki hihihii wydaje sie teraz ze ma wielkiieeeee czolo hahhahaha

jesli chodzi o kupki to moj robi ze 2 do 3 razy dziennie.... i nie wiem jak to jest u Ciebie bo Ty karmisz piersia... ale ostatnio lekarka mi mowila ze jak jest goraco to jak nawet karmie piersia to zeby dziecko dopsjac tez... nie duzo ale podawac herbatki wiec Iwonka moze podaj jej i beda luzniejsze stolce...

AGUSIA podjedź takie dzieciaczki raz dwa sie odwadniają mi tez się w szpitalu po porodzie odwodnił tragedia...lepiej sprawdzić z zwłaszcza że ją czyści jabłka sobie odpuść...

ALUNIA wszystkiego dobrego dla Sebastaianka i Dominisia niech zdrowieją chłopaki....:-)

IWONKA to chyba dobrze że robi kupki....

Mój robi jedną nie raz dwie dzienni za to pierdzi aż huczy....:-D

reklama
Mój je szesc razy dziennie po 100-110ml i wodą dopajam ale wody to wczoraj np 100ml tylko....

a mój je zawsze 8.30 potem 11.30 potem około 15.00 i potem dopiero 19.30:szok: czyli ma przerwę 4 i pół godziny bo śpi zazwyczaj wodą go dopajam....potem jak zje zazwyczaj jest to po kąpieli to budzi się około dwunastej w nocy maks 1.00 potem 3-4.00 i zależy nie raz wstanie o 6 a nie raz pośpi do 8.30 czyli ma 6 karmień czasami sie zastanawiam czy nie je za mało i czy nie ma dużych odstępów....no bo żeby nie jadł od 15.00 do 19.30 kurczę idę w środę do pediatry to popytam .....a i nie raz jak się obudzi przed siódma to mu nie daję mleka tylko wodę i go przetrzymam bo po 19.00 zawsze go kąpie więc po kąpieli papu i około20.00 idzie spać....i czasami jak go przetrzymam do kąpieli nie wiem czy dobrze robię ale wczoraj jak pozedł spać o 15.00 wstał o 19.30 i to go budziłam wcześniej kwilił ale jak dałam smoczek uspokoił się....

Adus mysle ze bardzo ladnie je.... i nie masz sie co martwic ze co tyle godzin..wazne tez ze przybiera na wadze :) gorzej jakby nie jadl tyle...zobacz na mojego bidak chory i w nocy tylko 20 mll ostatnio 30 a teraz dzisiaj lepiej juz bo i 40ml zjadl raz potem 50 i rano 60ml.... a teraz 50 ml tylko.... wiec wsio ok u CViebie....

Adus powiedz mi co to za mleko Ty masz? bo mi lekarka wlasnie cos o Twojej nazwie podobne albo nawet to samo nu...cos tm cos tam... piwiedzial ze przepisze bo buzie ma brzydka taka w pryszczach i szorstka.... powiedz mi czy Twoj jak to je ma juz ladna buzie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry