reklama

Kwietnióweczki 2008

Witajcie :)
U nas też sie chmurzy :-) ale mam nadzieję, że po drzemce na spacere wyjdziemy :)
Wiecie co... marchewka nie zabardzo smakuje Ani, ale za to sinlac zjada - dziś całą porcyjkę zjadła :) ale była tam 1 łyżka sinlaca :D
My sie wozimy w głębokim... stwierdziliśmy, ze dopóki się nie buntuje za bardzo, to bedziemy w niej wozić :) dopóki się będzie mieścić :D
Miłego Dzionka :)

reklama
Aduś najgorsze jest że już nie długo nastanie era deszczu i wiecznych mrozów i tak moze być codziennie :baffled::baffled::baffled:
Netgirl zazdroszczę pogody. Ja to stworzona jestem do upałów i w nich się dobrze czuję. Na jesień i zimę to bym się wyniosła stąd.bbbuuu

A my we wtorek jedziemy nad morze. Jejku żeby tylko nie było jak dziś!!!

hehe a moja nie chce w żadnym wózku jeździć ani w spacerówce ani w głębokim...wcale nie chce leżeć....
dzięki bogu za nosidła :-D co prawda pediatra mówi że za wcześnie ja wsadzam w to bo sama nie siedzi i kręgosłup itd...ale co ja mogę jak ona nic tylko ręce...a weź tu zrób zakupy z dzieckiem na rękach..a siatki hehe w zęby;-)Synka tez koło 3 go-ca nosiłam w nosidle już i jakoś bardzo nie ma krzywego kręgosłupa:rofl2:
okropna jestem co nie:-p
no ok,zmykam bo się mała budzi i trzeba zmykać pozałatwiać papierzyska do reszty...

Dzien dobry:-)

Widzę że pogoda wszędzie fatalna!!!
Chyba jeszcze nie było u nas aż tak źle żeby przez cąły dzień nie wyjść. fatalnie bo ja kilka spraw miałam pozałatwiać a tu strasznie leje.:baffled::baffled::baffled:

Reniu i Alu po Waszych wskazówka przestałam przed 23 małą budzić i przeciagnęłam ostatnie karmienie na 18.30 -19 i tak mała potem kąpie się i spać. od 3 dni budzi się potem sama koło 2-3. U mnie wtedy mleczarnie pełniuśkie. Zje 10 min max i dalej spać. No a od 6 do 8 to już drzemeczki albo i nie i karmię ją koło 8. W ten sposób bez tego karmienia o 23 zmniejszyła się ilość karmień na dobę do 5. Czy to nie zamało jak na takiego maluszka? Zwłaszcza że ona nic innego nie je?

Aga nic sie nie martw, to jej najwyrazniej wystarcza:tak:.......no i jak mozesz miec 5 karmien na dobe:confused:.....je Ci o 18.30-19 (1), potem 2-3(2), 8(3)...wiec miedzy 8 a 18 karmisz ja tylko 2 razy:szok:....:-Dnapewno nie;-).....zobacz ona Ci praktycznie pieknie nocki przesypia, bo na dobra sprawe tylko jedna pobudka (2-3):-)....no tej o 6 juz nie licze bo tu mozna juz wstawac:-D;-)....ja na cycowe dziecko to super:tak:. poprostu w ciagu dnia nie licz tylko ja przystawiaj ile chce......a jeszcze troche i Ci calkiem noc przespi :tak:, ona juz coraz starsza i jak wykmini ze mama w nocy moze jej cyca dac to bedzie sie budzic ale nie z glodu tylko po to zeby sie z mamusia popytulac;-):tak::-D

U nas dobrze, choc nad ranem Bartolini poplakiwal:szok:.....a zebow jak nie bylo tak nie ma:baffled:
ale my wyspani, pogoda do bani:-D, ale nie pada:-)
moje maluchy to chodza do szkoly odkad pamietam:-D;-), no Pierworodny:-) idzie do 4 klasy, a moja Niunia do 2:-) (ale jestem stara:-()....a co do poziomu ......tego tematu nie bede porudzac;-)....narzaie daja rade:-)

no dziś to nie wiem czy cokolwiek załatwię takie burzysko :wściekła/y:
co do nosideł to nie słyszałam żeby jakoś fatalnie wpływały na kręgosłup teraz jest ten nowy wynalazek zalecany przez lekarzy torba taka jak u kangura ma przypominać to pozycję płodową :tak: dzidzia w pozycji embrionalnej - kobiety ponoć są z tego zadowolone ;-)
ja ostatnio młodego włożyłam do nosidła tak na próbę w domku z nim pochodziłam ale myślałam że mi plery pękną więc u mnie nie zdaje rezultatu:no:

AGA to ja tak samo bym sie stąd wyniosła normalnie bez słońca ja umieram:baffled::happy: uwielbiam słoneczko wtedy człowiek ma ochotę na wszystko a jak przyjdzie zima:baffled: raz na spacerek dziennie się wyjdzie na pewno choć do sklepu czy coś ale tak ciemo i pusto za oknem:crazy:buu....nie lubie takiej pogody....ale mogłabym mieszkać na jakiś wyspach kanaryjskich:-D

ANEKHA ale w nosidełkach chyba można nosić są przecież takie dla małych dzieci czy nie czy się myle:confused:

JUSTIPA ja też sie zastanawiałam czy dać spóbowac małemu sinlac ale to się dodaje tylko do mleka czy można do jedzonka czy same:confused:

mały właśnie kimnął mam nadzieję,ze jak wsatnie to przestanie padac i pójdziemy choc na godzine na spacer łyknąć powietrza

Ada no ja w chuscie nie nosilam (wtedy jeszcze nikt ich nie wymyslil:-D), ale tym sie rozni chusta od nosidelka, ze w chuscie dziecko moze lezec w pozycji embrionalnej, a w nosidelku nie ma innej opcji jak jak pozycja pionowa:tak:, no a ta jest wskazana dopiero po 5-6 miesiacu (jezeli dzic siedzi:-))......ale kazdy robi jak uwaza i mnie nic do tego;-):tak::-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry