reklama

Kwietnióweczki 2008

witam się lasencje

u nas weekend chodzony wiec nie było czasu zaglądać na forum
szkoda by było zmarnować taka piękna pogodę :-)
Nati się uspokoił zębiska chyba odpuściły na jakiś czas albo to końcowa faza i niedługo wyjdą :tak:

Iwona jeśli chodzi o M to u mnie bez tabletek nie regularna różnie co 20 dni lub 30 dni w tym przedziale
ale jak brałam anty to miałam jak w zegarku i bardzo krótką :tak:
to było dobre ale przestałam brać bo ja się źle czułam ale to było dawno po narodzinach pierwszego dziecka teraz to już na pewno się sporo zmieniło w tej dziedzinie i też zamierzam iść do gina niech mi coś przepisze :-) ale słyszałam że wiek 30 lat jest najgorszy na zaczynanie antykoncepcji słyszałyście coś o tym ?

gratulacje dla 6 miesięczniaków
i dla nowych zębulków

a teraz muszę spadać bo mały piszczy

buziole dla wszystkich :-)

reklama
Cześć!

Anetha--- wiesz nie zaszkodzi jej ta morfologia... male kucie z paluszka ledwo odczuwalne...... nie bedzie zle.....da rade...i Wy przy okazji bedziecie wiedzialy czy wsio gra?!

Anetha miałam Ci pisać ....Czy Ty probowałaś juz sama robic Anitce zupke sama?

Iwonka ja nie stosuje zadnych srodkow anty wiec Ci niesety nie pomoge......

Ada Renia mojego to podrywaja a on to chyba niesmialy po mamie hahahaha:-D

Karola gdzie Cie wcielo?

Karola niby ta samam minuta a mnie wyprzedzials postem to fajnie ja tez duzo z Sebciem na dworzu jestem w sumie niemal ze calymi dniami siedze na tarasie i sie bycze przy laptopie hahahah chcialm isc do ogrodu ale zasieg mi juz tam nie lapie......

kiedy chce malego uspokoic bo marudzi to na to jego lekarstwem jest hustawka siadam na niej i mam malego na kolankach i zawsze jak jego pora snu to sekund 5 i spi........ wogole jak sie uspokaja tam na niej to wam mowie ;)

niedawno poddalam sie diecie Ady ale dalej walczyc z tusza swoja bede.... wczoraj obeszlo mi sie bez kolacji dzisia bez sniadania i dopiero zupa pomidorowa 1 talerz i wsio nie zamierzamkolacji nawet jesc dzis kurcze zalodek na maksa i woda w ruch..... ja musze do listopada warzyc chociaz 65 kilo a do swiat bozego narodzenia 60 i koniec!!!!!!!

Lady - widze ze wprowadzasz rygorystyczna diete :szok: nie wiem czy to zdrowe tak i czy potem na swieta nie bedzie ci sie chcialo obeżreć hihi a wtedy efekt jojo moze byc :baffled: może sproboj małymi kroczkami, w kazdym razie trzymam kciuki zeby troche spadło :tak: choc w sumie i tak na zdjeciech to wyglądasz pierwsza klasa wiec nei wiem co ty tam chcesz :-p
ruda - jak nic nei slyszalam, zreszta spytasz ginki jak juz bedziesz :tak:
Renata- tak tak o Bartolinim pamiętamy i narazie innych miłostek Natalka nie ma ;-)

Lady
no no jak z paluszka to bym już miałą tą morfologię zrobioną..ale tu czy niemowlę czy starucha biorą krew z żyły:-( bez względu na to jakie badanie będą robić...także dlatego się tak waham bo wiem jak w taką łapkę ciezko się wkłuć bo żyłek neiwidać( przynajmniej u mojej niuni)
Co do zupek..
to tak przerabiałyśmy już słoiczki, moje specyfiki i zabielane mlekiem obie formy...
no dziś zjadła to pure ..zrobiłam z marchewki,ziemniaczka,wody i trochę sinlacu....tak z 90ml myslę wciągnęła..łyżeczką...oby tak dalej to nie bedzie źle;-)
dobra mykam nam machnąć ogórkową bo z mną chodzi ten smak:-D:-D:-D

Miłego popołudnia:happy2::happy2::happy2:

Alicja my też cały czas na dworku szkoda byłoby nie korzystać z takiej pogody :-)
bo już nie długo same mrozy i nie będzie mi się chciało dupy ruszać na to zimnisko :-D
zazdroszczę ci że masz ogród i w każdym momencie możesz sobie wyjść bez zbędnych ceremonii typu malowanie hhehe:-)
a z tą dietą to uważaj ja już też przerabiałam takie głodówki i się po nich pięknie nadrabia :no:
lepiej zrezygnuj z kolacji i zjadaj w ciągu całego dnia z 4 małe posiłki - to działa
no i bardzo dużo wody pij
troszkę ćwiczeń i efekt murowany
chociaż są bardzo trudne przypadki ja się do nich z pewnością zaliczam
po pierwszym dziecku walczyłam ze sobą strasznie wszystkiego się łapałam a nic nie działało - nie mogłam zgubić nawet głupiego kilograma :wściekła/y:
tak się mój organizm przyzwyczaił że np w ciągu całego dnia zjadam 3 kawałki chlebka wazy z jakimś warzywem że uznał to za standart :tak:i nic mi nie spadało
wtedy poszłam do dietetyka stanowczo odradził i takie praktyki kazał jeść po 5 małych posiłków - do tego bardzo różnorodne w smaku
ponoć w ten sposób się oszukuje własny organizm i przestaje zbędnie chomikować pokarm
on mi wtedy wytłumaczył że moje głodówki są dobra raz na rok tak stosować około tygodnia aby się pozbyć toksyn z organizmu - więc niczemu innemu one nie służą
jeśli stosuje się głodówkę zbyt długo to organizm zaczyna się bronić przed brakiem pożywienia i skutek jest odwrotny tyje się :szok: woda zaczyna się odkładać w organizmie (dzieci z 3 świata mają dlatego takie wielkie brzuszki to jest przegłodzenie )
więc Alicja zanim zaczniesz się głodzić to poczytaj sobie o tym albo idź do specjalisty to ci dobierze dietę do twoich potrzeb :tak:

Aga wiem co to jest pobieranie krwi u takiego maluszka moje dzieci tez kuli i to nie dawało rezultatu :-(z reszta ja ze sobą mam do dziś problem jak ide na pobranie to daje dłoń bo w ręce żyły nie wychodzą :no: a jeśli się coś pokaże to po 20 min. duszenia i w dodatku nie chce lecieć no i siniaki mórowane :tak:

ok spadam bo młody atakuje żeby się z nim pobawić

pozdrowionka dla was :-)

Lady - widze ze wprowadzasz rygorystyczna diete :szok: nie wiem czy to zdrowe tak i czy potem na swieta nie bedzie ci sie chcialo obeżreć hihi a wtedy efekt jojo moze byc :baffled: może sproboj małymi kroczkami, w kazdym razie trzymam kciuki zeby troche spadło :tak: choc w sumie i tak na zdjeciech to wyglądasz pierwsza klasa wiec nei wiem co ty tam chcesz :-p
ruda - jak nic nei slyszalam, zreszta spytasz ginki jak juz bedziesz :tak:
Renata- tak tak o Bartolinim pamiętamy i narazie innych miłostek Natalka nie ma ;-)

Iwonka miła jestes...zdjecia zdjeciami ale jakbys mnie zobaczyla z bliska to tu wisi i tu wisi...... jak ciezsko mi sie tego pozbyc.....po dominiku jakos poszlo a tutaj strasznie .....stosowalam jakis czas diete ady naprawde latwa i swietna tylko nie dla mnie no chyba ze na efekt czekac mialabym rok i tak sie poddalam jej bo jakos samozaparcia tak malo bylo w pewnym momencie peklo ale od dzis se obiecalam i koniec hcocbym glodna chodila chocbym efekt jojo miala ja chce zrzucic te schaby nie musze juz byc gladka jedrna ale nie chce by mi tu wisialo i tuuuuuuuuuu mam tego dosc.......

Lady
no no jak z paluszka to bym już miałą tą morfologię zrobioną..ale tu czy niemowlę czy starucha biorą krew z żyły:-( bez względu na to jakie badanie będą robić...także dlatego się tak waham bo wiem jak w taką łapkę ciezko się wkłuć bo żyłek neiwidać( przynajmniej u mojej niuni)
Co do zupek..
to tak przerabiałyśmy już słoiczki, moje specyfiki i zabielane mlekiem obie formy...
no dziś zjadła to pure ..zrobiłam z marchewki,ziemniaczka,wody i trochę sinlacu....tak z 90ml myslę wciągnęła..łyżeczką...oby tak dalej to nie bedzie źle;-)
dobra mykam nam machnąć ogórkową bo z mną chodzi ten smak:-D:-D:-D

Miłego popołudnia:happy2::happy2::happy2:

Anetha u mnie pobierali w przychodni z paluszka malemu a jak bylam w szpitalu to potrzebowali wiecej krwi i kuli wszedzie go a ze mial gesta krew to zylki mu pekaly i kuli go po nozkach i raczkach boze azle cierpialam z nim wszedzie obandazowany.....:/

Karola wiesz co ja tez tak myslalam jak Ty ze jak bede miala ogrodek to bede non stop na nim siedziala .... a jak juz mam go na wyciagniecie reki to on dla mnie tylko z braku laku ja tesknie za ludzmi..... brakuje mi halasu otoczenia czegos takiego...jakby to ujac ...czegos gdzie cos by sie dzialo..... ja to moge nawet o 4 rano wstac umalowac sie uczesac ubrac bo bez tego ani rusz w miasto ale miec gdzie isc..... a tak na ogrod cisza.... nie ma do kogo buzi otworzyc..... nie ma z kim poplotkowac........:/:-(:crazy:

Anetha mi sebek zjadl 180 ml mojej zupki hahha takiej gestej i tak ladnie je ze szok mowie ci.:) tylko mleko je okropnie tzn te kaszki bo 30 ml czaasem 50 i teraz przez 14 godzin nie jadl nic w nocy........ plesniawa go meczy ale widzicie zupke wciol i se wlasnie tak mysle czy to dlatego ze on juz nie chce mleka tylko takie zupki tylko by chcial? samam nie wiem meczy mnie to

hej hej witam miłe Panie;):-)
Nadrobiłam zaległości ale nie pamiętam już zbytnio co i jak qrde zmęczona jestem starość nie radość:-)

Za nami w miarę spokojny weekend, pogoda wspaniała cała sobotę z Małym spacerowałam a to lasek a to ogród, na grzybkach byliśmy tzn Jeremi spał a ja szukałam. :-)
Wczoraj trochę popłakiwał bo kupki nie mógł zrobić od soboty i Go brzuszek bolał ale jak wieczorem się skupkał to po pachy i dziś uż 2 razy więc wraca do normy:-) ale jak płakał to aż serce bolało.
Jak tak pisałyście że dzieciątka w nocy się zrywają to moze to tez od brzuszka Jeremi wlasnie tak ma że aż z krzykiem się zrywał, ale już dobrze.
Tera sobie śpi a ja dopadłam kompa i chyba zaczne w koncu swoją pracę mgr pisać bo chyba by wypadało na wrezsien miałam miec 2 rozdziały a aj ani jednego nie mam:-(Stary mój pojechał na "szkolenie" czytaj biba 3 dniowa a ja siedzę z t szanowną ehhh o tym nie będę pisać bo szkoda nerwów:-)
za 2 tygodnie mamy chrzciny ja to bym najchetniej tylko dla chrzestnych i babć zrobila ale nie...to trzeba wszystkich na spęd wziąć ehhh ale dam radę:-)chcieliśmy kupić Jeremiemu strój wyjściowy i w iątek pojechaliśmy na zakupy no i oczywiście wydalismy ponad 300z ł ale nie na wyjsciowe tylko pozostałe ciuszki:-):-)fajowskie mojego małża to musialam wyciągać ze sklepu b by kupował i kupował a przecież mi też musi kupić strój wyjściowy:-):-):-)
AAAA GRATULACJE DLA PółROCZNIAKóW:-):-) ale to zleciało a jeszcze niedawno siedziałyśmy i każda odliczała czas do rozwiązania:-)

buziam Was miłego dla Was:-)

Dobry wieczór!!!

AN miło że zaglądnęłaś.....wiesz mój też sie zrywa ale nie zawsze może brzuszek może ząbki ciężko powiedzieć...ogólnie śpi ładnie narzekać nie mogę....a szanowną T w rakiete i w kosmos:-D:-D:-D

IWONKA no mój podrywa małe duże też dziś w sklepie to samo zalotnik się robi ale mamusia nie odda syneczka żadnej pani:sorry2::tak:;-):-):-):-)

KAROLA ja cały weekend też spacerowałam a niedziela to już od rana do wieczora na dworze...tak super ciepło,że grzech nie korzystać a i mi się nie chce w domu siedzieć jak taka pogoda:happy2:

ALA przejdzie mu plesniawa zacznie jeść mój jak miała automatycznie jadł mniej to boli serio....i meczy...więc spokojnie...a wiesz dzieci mają różne okresy czasami nie chce mleka i tyle przejdzie mu nie martw się...

ANEKHA mój nie może Nutramigenu 2 ma srake jak ciul...nie wiem czy może przez dodaną fruktoze ale jesteśmy na 1 w sumie różnica miedzy nima minimalna więc luz....i mój różnie raz zje z łyżeczki a raz tak pluje że nie i koniec...:baffled::happy: ale ogólnie je ładnie....

a co do rygorystycznych diet ja mam bardzo rygorystyczną ale ustalona przez dietetyka mającą na celu też między innymi oczyszczenie z toksyn prganizmu....a jem tylko i wyłącznie warzywa i ryż zero chleba cukr mąki(zresztą mam alergie na gluten:baffled::nerd:) i jestem na odtruciu dieta eliminacyjno-rotacyjna:happy: żyję miewam się dobrze....a oczyszczanie z toksyn nie miłe:no: jak to dziadsotwo wychodzi z ciebie....

a i miałam pisać KAROLA dobrze mówisz najgorsze to się głodzić ja mam 4 posiłki w odstępach 3-4godziny dużo wody a głodówki wprowadza sie na tydzień dwa czasem miesiąc i służą tylko oczyszczeniu z toksyn a nie schudnięciu głodówką sie nikt nie odchudził bo jak dopadnie cię nagle głód to dwa razy więcej...więc wsio z rozsądkiem dużo warzyw gotowanych zero ziemiaków mąki cukrów itp i kg ładne lecą choć jest tak,że czasaem lecą powoli....a i dużo rybki....mięso gotowane najlpeij gotowac wsio na parze i samopoczucie lepsze....:tak:;-):happy2:

dobra maluch śpi mama idzie leniuchować:rofl2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry