Lady jak by sie czuło ze już już to ja po karetke dzwonie i nie czekam na taxi ani meza tylko karetką do szpitala
Kurde skurcze regularne ale czemu nie bolą![]()
Asiu-- ja jak dostalam skurczy regularnych nawet to wiesz co powiedzialm??? mamo jak takie skurcze sa to etam ja moge co roku rodzic hahaha i ledwo docjechala do spzitala po godzienie a te skurcze takie mocne ze nie moglam sie skoncentrowac na tym co do mnie mowia.... hahaha wiec ASiu skurcze nie musza byc odrazu bolesne.....
Ja wróciłam z KTG no i co i syn se w najlepsze spał i miał w d....ruszył się dwa razy....kazali mi dziś sprawdzać ruchy w razie czego podjechac jutro a jak będzie wsio ok to w czwartek na ktg i co i nic skurczy brak...ale już mam schize z tymi ruchami...jeszcze mi powiedzieli,że po jedzeniu ruchy sie nie liczą to kur.....kiedy sie liczą ja już nie wiem co lekarz to opinia....ale mam stres teraz....boże niech on się rodzi bo ja nerwicy się nabawię albo depresji....
RENIU poród ekspres masakra...dzielna babka z Ciebie.....
GRYZELDA to czekamy co po wizycie....
Adulka---- no nie stresuj sie Aniolku!!! niunia pewnie podrsla malo ma juz miejsca... i na dodatek zbiera sily na ciezkiii porod...przed nim dluga droga...Amirek pewnie dlatego wyciszony...a wiesz co ja robie jak w danym momencie mysle kurde cos ten moj lobuz sie nie rusza??? to kolysze brzuszek na wszystkie strony swioata...i czekam az sie do mnie odezwei...jesli nic nie skutkuje to robie tak ponownie przewracam sie na bok i tak konbinuje... lecz zadko to robie bo ten moj maly zlosnik chyba ma miejsca w brzuszku az za nadtto... bo mnie ci9agle kopie... wypycha te girki....i tu i tam szok....a ja niby na dniach mam roidzic haha a to dobre....moze to ja powinnam sie przejmowac nadmiernym ruchem jego??? a Ty slince juz mi sie nuie denerwuj....!!!!!
Renia, Twój poród to totalny kosmosMi też włosy jeszcze stoją dęba
Lady - hehe, nie mogę że przed pojechaniem na porodowkę masz plan jeszcze zrobić makijaż, to dzieciaczek będzie miał elegancką mamę
Ok, mam dwa głupie może pytania, tylko się nie śmiejcie: po pierwsze jak się liczy częstotliwość skurczów to od końca jednego do początku drugiego?i po drugie, te skurcze takie przedporodowe już to chyba są zawsze bolesne, tak? czy mogą wyglądać tak jak przepowiadające czyli twardy brzuszek, tak jakby brak powietrza, napięcie, tylko że regularne?
Ja Was chyba często będę zasypywać głupimi pytaniami, wybaczcie, zwłaszcza jeśli chodzi o opiekę nad maluchem, bo chwilami mam wrażenie, ze najprostrze rzeczy budzą moje wątpliwościOooo np czy noworodka kąpie się codziennie?
![]()
No pewnie ze musze sie pomalowac uczesac by dziecko sie matki na dziendobry nie przestraszylo hahaha a poza tym wiesz beda zdjecia zdjatka hahahahhahahahahahah
No wiesz..wedlug mnie...to to sie patrzy na to w ten sposob... patrzysz kiedy sie zaczyna skurcz...i lipasz na zegarek....on puszcza zazwyczaj na poczatku po ilus sekundach czasem kilkunastu i kilkudziestu... potem od tego czasu patrzysz kiedy pojawia sie nastepny.... i patrzysz na roznice czasowa miedzy tym a tamtym... i wychodzi ci... kurde nie umiem tlumaczyc za bardzo hahhaha
A jesli chodzi o te przedpowiadajace i te prawdziwe to nie ma znaczenia...jeden i drugie moga byc bolesne poczatkowo jak i nie to nie jest wcale regula...
CZESC LASKI NIE DAM RADY WSZYSTKIEGO POCZYTAC BO NIE MAM CZASU,ALE ZA CHWILE NADROBIE TYLKO SIE POCHWALE.
DNIA 12.04.2008 O GODZ 11:05 URODZILAM CORECZKE 3340 KG I 56 CM. SOFIJKE
GRATULUJE ROZDWOJONYM MAMOM.
Gratuluje serdecznie coreczki cuekieraska nooo kolejna dziewczynka Wy chyba chcecie bym umarla z zazdrosci hihi
A jeszcze wczoraj tak wspominalam Cie i myslalm o Tobie....a tu mila niespodzianka
Ja własnie wrocilam z synkiem od lekarza i ma zalatwione gardlo i dostal antybiotyk...juz prawie rok minol odkad go nie bral.... no nic.. i poza tym mowila lekarka ze to wszystko ma podloze alergiczne...ze on musi byc leczony pod wzgledem alergi... i dostal dalej takie wziewy sterydowe ktore bierze juz miesaic i dalej ma brac bo mowi ze jakbym odstawila je to by dostal pewnie zapalenie oskrzeli... o ludzie...ale to dziwne jest nie? ja mu robie co roku badania na alergie i nic nie wykazuje...ahhh kiedy te dzieci przestana chorowac noooo!
A tak poza tym to maly mnie kopie strasznie...jak nie wiem co...i wiecie co wam jeszcze powiem?ze dzis 3 osoby mi powiedzialy ze chyba m,alo przytylam ze mam taki maly brzuszek... lekarka Dominika...babka w rejstracji i aptekarz hahaha i ze zadna z nich nie pwoiedzialby ze rodze na dniach ale pocieszni haahahahahha kon by sie usmial chyba nie mieli jak zagadac czy co hahahaha:-)
Mi też włosy jeszcze stoją dęba
i po drugie, te skurcze takie przedporodowe już to chyba są zawsze bolesne, tak? czy mogą wyglądać tak jak przepowiadające czyli twardy brzuszek, tak jakby brak powietrza, napięcie, tylko że regularne?

teraz gdzieś jakoś mniej było (odpukać) to jakoś lżej, ale na początku ciąży jak tak z 10 razy pod rząd kichałam to tak mi brzusio przy tym bolał że aż się zginałam