reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kwietniówki 2010!!!

fakt, faktem,że mój klocuszek waży 6200, a jego siostra ważyła 6kg jak miała 3 m--ce:szok:
Jejku, a ja sie chwale, ze moj Sebus juz taki duzy i wogole, a on raptem na 4,300kg a jest tylko 11dni mlodszy od Boryska:shocked2:

Dagsilka co do tesciowych to mamy podobnie. Mnie nerwica bierze jak co chwile pyta czy karmie nadal piersia i wypytuje o mleko modyfikowane.. Jakie bede stosowac bo pewnie zaraz bede musiala dokarmiac... A jeśli chwile po jedzeniu Hania zaczyna marudzic to tesciowa od razu stwierdza bądź sugeruje ze niedojadla, ze mleko mam malotłuste.... Toż to moje drugie dziecię i laikiem w tych kwestiach raczej nie jestem:-)
Ja od swojej tez raz uslyszalam (bylo to przy 1szym kryzysie laktacyjnym - Maly co godz domagal sie jedzenia i jadl po godzinie) ze jak tak dalej pojdzie, to szybko przestane go karmic, bo on sie przeciez nie najada i trzeba go "za chwile" bedzie dokarmiac butelka:wściekła/y: Na szczescie na tym razie sie skonczylo:sorry:

mnie to tez na maxa wkurza, ze nie ma pediatry tylko do normalnego intermnisty mojego musze z dzieckiem chodzic
tak jak sie spodziewalam, niewiele sie powiedzialam, ale opisze na odpowiednim watku

A ja juz trace rachube. Piszecie o tym lakcidzie, i juz nie wiem czy tez podawac, czy jak? Na co to?
A herbatki? Tez mam juz podawac? Pola tylko na cyckach jedzie, to tez musze herbatki podawac???? Jakie, na co i kiedy??????Gubie sie normalnie! Myslalam, ze do co najmniej 5tego miesiaca dziecko tylko na cycku ma byc.... Kurde .............
Ja raz dalam Sebkowi koperek, bo cos go meczylo w brzuszku, ale tak normalnie, to piers tylko.

U Borysa tez slad po szczepionce był nie widoczny. Po ok 4 tyg pojawiła sie czerwona plamka, a po paru dniach w srodku było widac ropke. No ale może faktycznie u Was to co innego.
Wronka, a cos z ta ropa robic trzeba? bo nam przy szczepieniu powiedzieli, ze moze sie pojawic, ale zapomnialam zap czy i co trzeba z nia robic (Sebcio az sie wtedy zanosil placzem po tym zastrzyku, wiec nawet nie w glowie mi bylo jakiegolwiek zadawanie pytan)

reklama
Kittek, SUPER!!! Wiedzialam, ze Ci sie uda. Oby tak dalej.

Gosiek
, tutaj wszystko mozna dostac bez recepty... No prawie wszystko ;-) Idz do apteki i zapytaj o masc o skladzie, jaki Ci napisalam. To lacina, wiec nie powinno byc problemu, w przypadku gdyby Hiszpanie meksykanskiego hiszpanskiego nie zrozumieli :-)

Aga, ta ropka w sladzie po szczepieniu sama sie wchlonie. Najlepiej zrobisz jak rece pod tylek sobie wsadzisz i nie bedziesz dotykac ;-). Konstancji juz sie powoli goi, choc jednego dnia jest lepiej, drugiego nieco gorzej. Lapy z daleka :-)

No to ja się z tym nie zgodze. Aczkolwiek do tej pory myslalam, dokladnie tak jak Ty;-). Weronikę karmilam 9 m-cy i nigdy nie jadła z dwóch piersi, ale Borys, albo potrzebuje więcej, albo mam mniej mleka (aczkolwiek to podobno nie mozliwe), ale już sama nie wiem o co kaman. Jednak dzisiaj znowu synus zjadł sobie z cycka ok 8 min, po czym wypluł, próbowalam jeszcze go przystawiac ale sie odwracał. Wzięłam go więc do odbicia i znowu do cycka, on nadal nie chciał, no to odłożyłam go na leżaczek, a ten od razu piąstkę do buzi, a za minute dosłownie płacz. Przystawiłam więc go do drugiej piersi...i co.....wcinał az miło, no to co ja mam zrobic????

U mnie mała je z jednego ale na poczatku zawsze z dwóch . Zreszta co za różnica ważne że dzieciaczki zdrowe .

Wronka, a cos z ta ropa robic trzeba? bo nam przy szczepieniu powiedzieli, ze moze sie pojawic, ale zapomnialam zap czy i co trzeba z nia robic (Sebcio az sie wtedy zanosil placzem po tym zastrzyku, wiec nawet nie w glowie mi bylo jakiegolwiek zadawanie pytan)

dokładnie tak jak pisze zielona, nie dotykac, nic nie robic, samo sie wchłone. Ta ropka to dobry objaw, oznacza ze szczepionka sie przyjela i nie trzeba powtarzac;-)

mi moja babcia ostatnio powiedziała, że jak mała płacze to trzeba ją przykryć - bo jest jej zimno. Więc dziewczyny na kolki i wszelkiego rodzaju płacze - tylko kocyk

Oj te babcie:-D:-D. Ale przynajmniej pośmiać jest się z czego.

Po wczorajszym szczepieniu Zosia całe przedpołudnie mega jęcząca, zasypiała na parę minut i za chwilę ryk. Po południ una szczęście jej przeszło, odespała ciężkie chwile, wieczorem 2h leżała sobie z nami na kanapie, bez słowa rozglądała i dziecka nie było.

Służba zdrowia u nas też bywa fajna. Wczoraj trafiłam na innego lekarza, bo sezon urlopowy się zaczął, zapytałam o różnicę między szczepionkami 5w1 i 6w1, jedyna różnica jaką w wielkich mękach zdołał wymyślić to że w 5w1 jest jedna dawka więcej i praktycznie to nie ma żadnej różnicy

hej dziewczyny,
jestem spowrotem i cala w skowronkach:-) bylismy w szpitalu i okazalo sie ze nie jest az tak zle z moja mala niunia, nerka nie zaatakowana i juz sie lekko cofa to spuchniecie, wyglada dobrze, nie ma zadnej infekcji, teraz musimy to tylko obserwowac i mam nadzieje ze sie wyreguluje jakos i nie trzeba zadnej operacji robic... to najwazniejsze.
i mam dobrego tipa dla mam karmiacych butla (lekarz mi polecil i stosuje to juz 3 dzien) przygotowuje kazda butle dla malej nie na wodzie tylko na herbatce - zwykla herbate koperkowa zaparzam, dodaje proszek i taka butle mala je, nie kreci sie i nie prezy przy jedzeniu, nie ma bolu brzucha, zaczela o wiele wiecej jesc i uwaga - na wieczor zjada 170ml i spi mi 7 godzin:szok:, wogole w dzien jaka fajna sie zrobila, je spokojniej - daje jej butle prawie co 4 godziny, potem sie bawimy troche a potem zasypia... kupke wali 2 razy dziennie, no super dziecko, tak mnie zaczelo teraz macierzynstwo cieszyc!
a wogole to powiedzcie mi - mozliwe ze zaczyna cos gaworzyc? jakos mi sie tak wydaje, jak sie smieje to tak jakby chciala cos powiedziec hihi, albo tak ha ha mowi czesto... :-D a jaka sie papusna zrobila hihi poliki ma jak chomik!
acha i wkurzylam sie i kupilam wage elektryczna i sama waze ja codziennie i codziennie troche przybiera! takze nikt mi tu teraz nie bedzie wciskal ze mi dziecko nie przybiera!

reklama
wszystkiego naj naj naj dla kazdego naszego forumowego smerfa:-d:-d:-d:-d:-d:-d oby dziecinstwo bylo slodkie i beztroskie, cycusie i butle zawsze pelne a pieluchy suche:-d:-d:-d:-d:-d

duzo buziakow sle ciocia dagsila z olcia-margolcia:-d:-d

Do góry