reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kwietniówki 2010!!!

I ja się witam!
Ja dziś padam na cyce, mój Pioter ma dziś urodziny więc z tej okazyi upiekłam mu wypasioną pizze i wysprzątałam całą chatę wzdłuż i wszerz łącznie z polerką podłóg:-D
taki prezent urodzinowy - ot jutro chłopina nie będzie musiał tańczyć z mopem tylko leczyć kaca- bo dziś wpada jego brat a jutro robimy kolacje dla rodziców i teściów:tak:
mam jeszcze zrazy do zrobienia, udka do odpieczenia , trza zrobić sałatkę i gibos z młodej kapizdy:-Dale to później.
HEHEHEHEHE!! Uśmiałam się z tej kapizdy na maxa!! :-D a tak wogóle Pioter świetny facet bo wysprzątana chata z polerką go ucieszą :-):-)

Aga to nasze bąble już mogą ząbkować!!?? Kobito nie załamuj.... Oby tylko Mareczek był taki do przodu, bo ja z miesiąc chcę jeszcze pożyć! :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Nooo Kamisia- szalejesz :-D ale pełen szacun dla Ciebie!
Agnieszka- nie zazdraszczam. Mam nadzieję, że Bartek będzie ząbkował tak, jak Kuba czyli prawie bezboleśnie (za każdym razem mieliśmy tylko 2-3 dni marudkania i potem był już ząbek, a na następny dzień kolejny, bo one to mu tak parami szły). U nas wrzaski starszaka były od początkum teraz już mu przechodzą, ale powiem Ci, że młodszy się przyzwyczaił :-D

Kuba dostał dziś dyplom ukończenia żłobka :szok: I pokazał nową umiejętność: umie kolorować obrazki- do tej pory bazgrolił, gdzie bądź i stawiał kropki- wszystko było dokładnie WYKROPKOWANE, a dzisiaj wziął kredkę, wywalił język na wierzch i pokolorował obrazek :szok:

Zaś Bartek nauczył się wsadzać sobie smoka do buzi piąstką :szok: najpierw myślałam, że to przypadek, ale nie, on świadomie tego smoka wpycha jak mu wypadnie, a jak nie może to się złości- to po mamusi :-D

Joł
My jutro nad morze będe miała kompa wic może coś poczytam w wolnej chwili mam nadzieję że bedzie pogoda bo jak nie to Szymek chyba rozniesie ten pensjonat z nudów

Witam wieczorową porą;-)
Mam teraz tyle zajęć, że na BB czasu mi brak:-(
Wstaję między 6 a 8.00 w zależności od porannych gadatliwości Lenki a o 23.00 padam na pysk.

Nasz nieszczęsny stolarz nadal męczy schody, mamy go już dość, ale niebawem niby kończy i na czas malowania musimy się wybrać na urlop, aby mała nie musiała wdychać lakieru.

Wprowadziłam prawie codziennie 2godzinne spacery Lenki z moją siostrą. Ania chętnie małą zabiera, a mała w wózku śpi albo zwiedza, więc problemów z nią nie ma. Ja w tym czasie nadrabiam zaległości z prania i maglowania;-)
Dzisiaj spacerowały 2,5h więc i ciasto z zarodkami upiekłam, takie dietetyczne bez tłuszczu.

Poza tym wieczorami biegam z M. albo jeżdżę na rowerze. Czasu na net zwyczajnie brak, a może nie tyle brak co szkoda, bo pogoda prześliczna, więc korzystamy z niej ile się da:-)

Pozdrawiam mocno wszystkie Kwietniówki i Kwietniówkowe Maleństwa!! Dobranoc:-)

A ja się krótko witam i żegnam jednocześnie...walczymy z remoncikiem dalej ale zaczyna to fajnie wyglądać :) Mała aniołeczek cały dzień, za to wieczorem zasnąć nie mogła długo po kąpieli..ehhh...
Teraz ja uciekam pod prysznic życząc Wam słodkich snów :)

Witam się pierwsza chyba ...
My już na nogach od godziny. Mały do tej pory przespal fajnie pomimo boleści ząbkowych za to teraz po szamanku nie ma zamiaru zasnąć i włączyła sie mu gaduła na zmianę z marudą i wcinaniem rączki bo twardsza niż smoczek. Musze dzisiaj poszukać jakiegoś smoka z wypustkami do masowania dziąsełek...
Stanowczo jednak uważam że te 2,5 miecha to za wcześnie żeby szły zęby bo biedne dziecko samo nie jest sobie w stanie jeszcze ulżyć inaczej jak tylko wkładaniem rączki. Bo przecież nie jest jeszcze w stanie najczęsciej trzymać gryzaków a co dopiero nimi bezbłędnie trafiać do buźki??

Witam wieczorkiem:-)
Monia gratulacje dla córeczki.Czyli w przyszłym roku przygotowujemy komunię nie:tak::-D

Gosieńka, no wzajemnie :-) Komunia będzie się szykować, oj będzie....

Kuba dostał dziś dyplom ukończenia żłobka :szok: I pokazał nową umiejętność: umie kolorować obrazki- do tej pory bazgrolił, gdzie bądź i stawiał kropki- wszystko było dokładnie WYKROPKOWANE, a dzisiaj wziął kredkę, wywalił język na wierzch i pokolorował obrazek :szok:

Zaś Bartek nauczył się wsadzać sobie smoka do buzi piąstką :szok: najpierw myślałam, że to przypadek, ale nie, on świadomie tego smoka wpycha jak mu wypadnie, a jak nie może to się złości- to po mamusi :-D

mądre chłopaki...na pewno po mamusi :-)

Witam się pierwsza chyba ...
My już na nogach od godziny. Mały do tej pory przespal fajnie pomimo boleści ząbkowych za to teraz po szamanku nie ma zamiaru zasnąć i włączyła sie mu gaduła na zmianę z marudą i wcinaniem rączki bo twardsza niż smoczek. Musze dzisiaj poszukać jakiegoś smoka z wypustkami do masowania dziąsełek...
Stanowczo jednak uważam że te 2,5 miecha to za wcześnie żeby szły zęby bo biedne dziecko samo nie jest sobie w stanie jeszcze ulżyć inaczej jak tylko wkładaniem rączki. Bo przecież nie jest jeszcze w stanie najczęsciej trzymać gryzaków a co dopiero nimi bezbłędnie trafiać do buźki??

biedny Mareczek, faktycznie ma utrudnione zadanie :-(... mojej Laurce też tak szybko ząbki szły, potem też bardzo szybko wymieniły się mleczaki na stałe...ale faktycznie im później, tym lepiej dla takiego bąbelka...no nic, trzymamy kciuki aby szybko poszło...

i ja się witam...
moja koza też juz "na nogach" od 6, bo wiadomo - operacja QPA była...pocycusiałyśmy, teraz karuzelka poszła w ruch, a mama ma 10 min na bb...
zapowiada się piękna pogoda, jak ja zazdroszcze Aniam, że ma wypad nad Bałtyk...no tyle że ze stolycy bliżej niż z Wrocka - tak to sobie tłumaczę :zawstydzona/y:...
Aniam, wrzuć nam tutaj trochę morskiego powietrzaaaaaa....

reklama
haha, moja Polusia tez tak robi. A jak nie moze to piastki lataja i glowa kreci jak najeta hahaha

Dziendobry Kochaniutkie!!!!!!

U nas slonko od rana, Ł sniadanko przygotowal, zaraz sie zbieramy na zakupki.
I lenistwo w ogrodku popoludniu, Ł kosiarka w rece, ja kwiatki musze z trawy ogarnac.

Milego weekendu!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry