reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Mi ginka pobrała w 35tyg, a w zasadzie końcem 34tyg, hm...może później za miesiąc powtarza?! chociaż nie było to najprzyjemniejsze te pobranie, ale do przeżycia ;-)

reklama
ja w pierwszej ciąży miałam GBS pobrany w 33tc i nie było powtórek.
Teraz jak pójdę do nowego lekarza, to wyjdzie mi bodaj 36 tc, wiec z tego co piszecie - idealnie. I dobrze, bo trochę się martwiłam, czy to nie za późno, bo porównywałam z kartą poprzedniej ciąży.

Ja byłam we wtorek na wizycie..iałam miec tez pobierany posiew z pochwy ale oczywiscie przenosza sie do innego budynku i nie bylo szpatułek..wiec na nastepnej wizycie..

cisnienie cały czas takie same 130/70
waga 70...narazie jestem na plusie 10kg

i cieszylam sie ze usg nastepnego dnia sie dostane dostałam sie i co wyszłam zła jak osa ..usg przez durnego lekarza zrobione tego samego co na pierwszym usg powiedzial ze serduszko nie bije..usg odbyło sie w ekspresowym tempie nic nie powiedzial cos tam popisał zaznaczyl na opisie zadnych zdjec nie zrobil małej braciszka nie pokazał normalnie tragedia i potem załowałam ze nie poczekałam i do mojego lekarza sie nie zapisałąm on zawsze małej pokazuje braciszka szczałkami i szuka zeby mała dokładnie widzialaa a teraz nic ..normalnie...ah szkoda gadac chyba zadzwonie i sie umowie do swojego lekarza na usg...

mam nadzieje ze nie trafie na dyzur tego stuknietego lekarza jak przyjdzie do porodu bo uciekne z bolami do domu...

nie powiedzial czy wskazniki sa ok nic a nic..moze wy mi powiecie a jak nie to sie lekarza za 2 tyg spytam..

BPD - 8,53 cm
HC- 30,93 cm
AC - 27,99 cm
FL - 6,23 cm
OFD - 10,79 cm

EFW (hadlock) value 1999g
range +/- 292g
age 32w2g
hadlock - 28,5 %

Ostatnia edycja:
Powiedzial Ci, ze serduszko nie bije???ach ten idiota:-D
Nie wpadlas, zeby go zapytac czy ladnie uroslo to dziecie z nie bijacym serduszkiem?;-)
Ja bym sie niepowstrzymala ;-)

Ostatnia edycja:
gratuluje udanych wizyt :-D
catty jesli chodzi o0 akcje to z piatku na sobote mialam od 2 w nocy do ok.5 rano regularne skurcze co 2 minuty, ktore trwaly 1 minute. Myslalam ze pojedziemy ale przeszlo i usnelam i od tamtej pory juz nie bylo. Dowiedzialam sie ze to skurcze przepowiadajace. Gin powiedzial ze jak sie powtorza, nie przejda po odpoczynku to mam sie zglosic do szpitala.
Dzis odebralam wyniki i na 33 tc dzidzia wazy 2030 g :szok: teraz jestem w 34tc i przytylam 0,5 kg w 6 dni wiec dzidzia podejrzewam ze teraz okolo 2,5 kg wazy :szok: o matko chyba kolos sie mi szykuje :szok:

co do gbs mialam pobierany w zeszlym tygodniu czyli 33 tc i w poprzedniej ciazy tez tak mialam. I tylko raz robione. Dzis bylam po wyniki. Wyszla mi jakas francowata bakteria i mam 2 rodzaje globulek :baffled:

aisak na to wyglada ze wszystko jest w porzadku, ale zapytaj najlepiej swojego gina, bo ten to jakis baran i spytala bym go czy czasem nie ma problemu ze wzrokiem i sluchem

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :)
wczoraj byłam w szpitalu, już w Poznaniu, w sumie wszystko bez zmian. Mała wodogłowia nie ma, komory się zmniejszyły nawet. Co do przepukliny, jest... ale Pani doktor stwierdziła, że rdzenia nie ma, a więc to dobrze rokuje:) Termin mam na 22 marca, czyli już za 2 tyg...

reklama
gratuluję udanych wizyt!

Aisak - mysle że gdyby coś byłoby nie tak to by powiedział - wymiary wydają się być ok
Madan - cieszę się, że wieści są krzepiące :-) trzymam za was kciuki. a dwa tygodnie to już bardzo niedługo... :happy:

Do góry