Kasiorka 22
Zaangażowana w BB
W tej ciąży test glukozy miałam w 20 tc a w poprzedniej w 25tc także chyba nie ma ścisłego terminu
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
W tym tygodniu rządzą na forum małe księżniczki ;-)Ja mam to badanie glukozy 30go... jak to łyknę to ponoć dziewczyny mi dadzą soku z cytryny... kurcze to naprawdę takie ohydne jest??? jakiś sposób na lekkie przejście???
Ja tam nie dodaje ani soku, ani nie zajadam cytryną. Możesz mieć odruch wymiotny, ale tego nie ma aż tak dużo - kubeczek do wypicia. Zaopatrz się w butelkę wody mineralnej - po badaniu pewno będzie Ci się chciało okrutnie pić, żeby zabić smak glukozy w ustach;-)powiedzcie kiedy to badanie z ta glukoza? w ktorym tygodniu? bo w 25 tygodniu bede w Polsce to moze tam to zrobie, co wy na to?
Mam ją kupić w aptece, rozpuścić w szklance wody, mogę ewentualnie trochę cytryny wkropić, gdybym miała z wypiciem problemy i równo po godzinie mieć pobrana krew
ale skoro można sobie ulżyć w przeżywaniu to ja chętnie
mi lekarz kazał zrobić teraz to robię -nie mam problemów z glukozą (ostatni poziom sprzed tygodnia 86) więc będzie z głowy

każdej kobiecie między 24. a 28. tygodniem ciąży powinno się przeprowadzić test doustnego obciążenia glukozą (50 g). .