reklama

Kwietniówki u lekarza

Witam was:-)
Wczoraj byłam na pierwszym badaniu pranatalnym, wszystko wyszło w jak najlepszym porządku:-):-):-)

Dziecko od razu ułożyło się tak, że lekarz mógł wszystko pomierzyć i zobaczyć. Mój szkrab ma już 7,38 cm i na usg, na zbliżeniu juz wszystko było świetnie widać, nawet przykładał sobie paluszek do buzi:-) cudowne uczucie, mąż był ze mną pierwszy raz także też to bardzo przeżył:-)

reklama
coyote - zycze twojemu synkowi szybkiego powrotu do zdrowia i gratulacje ze dzidzia tak ladnie urosla
wesola24 - no super wiadomosci az ci zazdroszcze! gratuluje. ja mam w poniedzialek to samo badanie i tez wezme mojego meza, zobaczymy jaka jego reakcja bedzie

No i znowu nieci z kici :sorry: NT nie udało się 'zdjąć', bo maluch postanowił nie wyprostować główki. Kolejne podejście w poniedziałek, mamusia wcześniej z uparciuchem będzie musiała poważnie pogadać, bo przez całe miasto muszę dygać :wściekła/y:

Przy okazji spytałam o częstotliwość USG i wg mojego lekarza nie ma zagrożenia, ale jednorazowo nie powinno być ono zbyt długie (dlatego nie mogliśmy czekać w nieskończoność, aż dzidzia łaskawie zmieni pozycję). Faktycznie miarodajne są 3 obowiązkowe, pozostałe (króciutkie 2-3- min.) dają jedynie obraz wzrostu i wagi płodu (np) i jego ułożenia.

Witam po dłuższej przerwie i od razu z pytaniem: czy któraś z Was miała plamienie ale nie brązowe tylko takie żywoczerwone?
Bo ja dziś rano zauważyłam takie u siebie, byłam w szpitalu, ale lekarka powiedziałą, że szyjka ok, a że nie chciałam się położyc na parę dni to usg mi nie zrobiła. Na razie więcej krwi nie było, ale do jutra oszaleję...

Witam po dłuższej przerwie i od razu z pytaniem: czy któraś z Was miała plamienie ale nie brązowe tylko takie żywoczerwone?
Bo ja dziś rano zauważyłam takie u siebie, byłam w szpitalu, ale lekarka powiedziałą, że szyjka ok, a że nie chciałam się położyc na parę dni to usg mi nie zrobiła. Na razie więcej krwi nie było, ale do jutra oszaleję...
jedz do szpitala!!!!! zywoczerwona krew to bardzo zly znak !!!!!!!!!!!!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry