Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
aga2010 - w uk przez pochwe to Cie co najwyzej maz moze zbadac ;-)![]()

Faktycznie, UK. Sorki, nie doczytalamaga2010 - w uk przez pochwe to Cie co najwyzej maz moze zbadac ;-)tutaj nie badaja w ten sposob
Ja do Pl polecialam na badania, stad taka moja odpowiedz, tutaj faktycznie wszytko jest do gory nogami;-)Kwiatuszek.pregnet a możesz napisać czemu Dopplera nalezy uzywać przy każdym badaniu usg i co do wg Ciebie znaczy "każde" (tzn genetyczne, połówkowe czy np. co miesiąc)? Spotkałam sie z zupelnie inna opinia i jestem ciekawa czemu twoj lekarz tak uwaza.
wywalczyłam usg i okazało się, że nie jestem już w ciąży :-( macica jest pusta. Gin robił mi usg dopochwowe, bo nie mógł uwierzyc. Pokazał mi monitor i naprawdę NIC TAM NIE MA((((((((((((((((((((((((( Mam czekac aż się oczyści a jak nie to do szpitala. Siedzę i wyję i nie wiem, jak dalej życ. Gdyby nie mała, byłoby ze mną naprawdę krucho, a tak ona daje mi siłę.
Mi dzis przyszly wyniki z testu PAPP-A. Zarowno usg jak i badanie krwi nie wykazalo by dziecko bylo obciazone jakimikolwiek nieprawidlowosciami. Nie ma potrzeby wykonywac kolejnych badan w tym kierunku.![]()
Udało się! Dzidzia przekręciła się w odpowiednim kierunku :-) Wszytskie wyniki w normie. NT 1,75, długość prawie 8 cm
Witam dziewczyny.
Aniez super że w koncu udało sie zmierzyć dzidziulke. I faktycznie duuuuuża.
Ja u mojej gin byłam w czwartek ale nie miałam czasu do Was zajrzeć, żeby opowiedzieć co i jak. A więc u kruszynki wszystko dobrze. Mierzy 5,72 cm. NT 1,2, inne parametry6 też w normie.Tak pieknie sie kręciła moja dzidziulka i pomachała nawet do mamy. I na zdjęciu też tak fajnie rączkę widać w górze jakby chciała się z kimś przywitać... pewnie to było dla tatusia bo mógł zobaczyć maleństwo tylko na zdjęciu.
hej kochane... sorki ze was drecze moze glupimy pytaniami ale polozna mi nic nie powiedziala i nie mam pojecia... czy na usg lepiej isc na czczo czy nie?? czytalam ze to zalezy od usg... ale co osoba to inna wypowiedzi co jesli chodzi o pobranie krwii?? na czczo czy czy nie?? ja mam wizyte za tydzien i nie wiem totalnie jak sie przygotowac bo niestety nikt mnie nie poinformowal
![]()

Witajcie dziewczynki
Wpadam tylko tak szybciutko. Wczoraj miałam wizyte u pani ginZmieniłam w koncu swojego poprzedniego lekarza i coż pierwsze wrażenia jak nabardziej pozytywne. Co do upławów to równiez pocieszyła mnie ze to nic złego jesli jakos szczególnie mi nie dokuczają. Pobrała cytologię i powiedziała ze nie bedzie wprowadzac zadnych leków tak na oko
I może dobrze. No ale coraz cześciej kłuje mnie w dole brzuszka no i dostałam L4 na 2 tygodnie. Choc nie chciałam... Wiecie jakie mamy czasy i pracodawców. Ale ginka sie uparła i już. Więc siedze w domku. I tak myśle , co tam sie bede przejmowac-dzidzia jest najważniejsza.... Ehh te polskie realia..