reklama

Kwietniówki u lekarza

Mamusia87 zgadzam się z Tobą -lekarz przegiął z tymi sprośnościami:-)

Elvie jak dziś się czujesz? -nie możesz mówić ale forum na szczęście jest pisane:tak:

Margolcia jak się mama czuje???:-)

Elma jasne ze tak -przecież nikt nie je czekolady na śniadanie obiad i kolację -jemy co lubimy, na co mamy ochotę a później lato i się wytopi na słońcu:tak:

Iza a powiedziała ze mięso możesz kupić przed ugotowaniem?? czy najpierw upolować bo to lepsze dla kondycji:-p???

Aniez a mogłoby tak być -w końcu jabłka fermentują -to może upijanie malucha:confused:

Ewka84
a u nas sie okazało że S też musi spodnie ciążowe kupić bo mu brzucho rośnie ze mną:-D też się tym nie przejmuje:-D:-D

Gosienkag trzymam kciuki -to uparty maluszek i silny -mama będzie leżała i wszystko będzie ok:tak:

Katik nie wiem jak to jest ale mój S wczoraj wyznał mi z całą powagą ze niestety już nie tylko mnie kocha nad życie na tym świecie:confused: po czym poszedł rozmawiać z kangurkiem

Kwiatuszek
!!!!!!!!!!! kopytka!!!!!!!!!!!1 Ty kobieto zawsze potrafisz zamęt zrobić:baffled:

Lecę na pozostałe wątki.... dzień jak każdy inny -trzeba nadrabiać:-p

reklama
a mama jak mama - marudzi ze to ja boli, tamto strzyka. mowi ze to przez jakas bżdziągwe (:confused:), ktora sie pupa rozpycha... chyba bede musiala o tym Tatusiowi powiedziec, zeby zwrocil na nia uwage i nakrzykal - ciekawe co to za baba??. mam tutaj takie male sznureczki i caly cza ciagne za ten co jest cukierek namalowany, a mama zjada wtedy jakies smakolyki. dzisiaj musialam sie dobrze napracowac, ale w koncu kitkaty takie malusie mi nawrzucala.
idziemy w pt do doktora i pan powie czy wszytko z moim brzusiowym domkiem dobrze, bo mama musi jakies dziwne i niesmaczne zolte dropsiki lykac, mowi wtedy pa do noska, ale ja nie wiem o co chodzi...
no i mamusia sie czasmi denerwuje, bo by chciala cos zrobic, ale bola ja nozki lub brzuszek.. wtedy na szczescie przychodzi tatus i nas tuli i ja tez dostaje buziaka. jeszcze przez brzuszek, ale tatus nigdy o mnie nie zapomina i mamusia sie uspokaja.
no to tyle u mnie. powiem mamusi, ze sie Ciociu pytalas.
w przyszlym roku przyjade to pojdziemy z Ala do lazienek wiewiorki karmic, bo ja juz lubie wiewiorki i pewnie Ala tez polubi. no i bedziemy sie bawily, i skakaly i poplotkujemy.

Ciociu ukochaj Ale i przekaz jej o tych wiewiorkach, bo to wazne. mam nadzuieje ze u Was wszytko dobrze. przesylam buziaki

Margolcia

a mama jak mama - marudzi ze to ja boli, tamto strzyka. mowi ze to przez jakas bżdziągwe (:confused:), ktora sie pupa rozpycha... chyba bede musiala o tym Tatusiowi powiedziec, zeby zwrocil na nia uwage i nakrzykal - ciekawe co to za baba??. mam tutaj takie male sznureczki i caly cza ciagne za ten co jest cukierek namalowany, a mama zjada wtedy jakies smakolyki. dzisiaj musialam sie dobrze napracowac, ale w koncu kitkaty takie malusie mi nawrzucala.
idziemy w pt do doktora i pan powie czy wszytko z moim brzusiowym domkiem dobrze, bo mama musi jakies dziwne i niesmaczne zolte dropsiki lykac, mowi wtedy pa do noska, ale ja nie wiem o co chodzi...
no i mamusia sie czasmi denerwuje, bo by chciala cos zrobic, ale bola ja nozki lub brzuszek.. wtedy na szczescie przychodzi tatus i nas tuli i ja tez dostaje buziaka. jeszcze przez brzuszek, ale tatus nigdy o mnie nie zapomina i mamusia sie uspokaja.
w przyszlym roku przyjade to pojdziemy z Ala do lazienek wiewiorki karmic, bo ja juz lubie wiewiorki i pewnie Ala tez polubi. no i bedziemy sie bawily, i skakaly i poplotkujemy.

Ciociu ukochaj Ale i przekaz jej o tych wiewiorkach, bo to wazne. mam nadzuieje ze u Was wszytko dobrze. przesylam buziaki

Margolcia

Margolcia dziecko drogie- jesteś przesłodka. Takie to mądre i wygadane
Ja Cię chcę na synową i koniec:-p

Witajcie kochane.
Nie mam dzisiaj dobrego nastroju:no:

Wizytę u lekarza miałam miec dzisiaj ale moja ginka zadzwoniła wczoraj że dzisiaj jej nie pasuje więc pojechalismy wczoraj.
Po badaniu okazało się że szyjka znowu troche sie skróciła i w czwartek jadę na załozenie pessaru:-(:-(:-(Najgorsze jest to że mała strasznie napiera na tą szyjkę :no:Przy badaniu lekarka czuła ze to główka napiera a kiedy robiła mi usg okazało sie ze mała zdązyła już przekrecic sie pupą do dołu:szok:
Niezła z niej krecioła:tak: ma tyle miejsca że może robic co chce.
Pessar ma pomóc mojej szyjce ale musze nadal leżeć i tak juz do końca:-(:-(:-(
Dzieki bogu moje maleństwo jest zdrowiutkie:tak::tak::tak: Serduszko pieknie bije,przepływy prawidłowe.Waży 1100 g no i Helenka nadal jest Helenką:-D
nic jej nie wyrosło.
Kocham to moje maleństwo i dla niego moge nawet lezeć do kwietnia:tak::tak::tak:

To sie wygadałam i troche mi lepiej.
Trzymajcie kciuki za nas kochane.

Gosienka ważne by z małą bylo wszystko dobrze, napewno ten pessar zabezpieczy Was. Bedzie dobrze, a leżakowanie jakoś wytrzymasz bo już nie dużo do kwietnia zostało.:-)

Hehehe Weronika poprzebierała ostatnio swoje wszystkie miski:-D, a jak ja prasowalam ciuszki to przyniosla swoje zelazko i deske do prasowania, usiadła obok mnie i tak sobie razem prasowałyśmy:-D

słodkie :-)

Margolcia

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

hej a mi dokucza zgaga oczywiscie... A tak pozatym bole w pachwinach i czasem tak z boczku... No i ilosc globulek jakie w osotanim czasie zastosowalam, gdyz ciagle pojawiaja sie jakies uplawy. Chwilka spokoju i znow i znow... meczace to jest.... Przed ciaza nie mialam nigdy takich problemow:-( I wiecie co mi dokucza najbardziej??? STRES... Boje sie o ciaze zazywam fenoterol, musze odpoczywac.... Tu mnie kuje tam mnie kuje... ehhh... Zeby mozna bylo wylaczyc na chwilke myslenie:-)

Melduję, że wróciłam z krótkiej rutynowej kontroli, która poza skierowaniem na powtorkę glukozt 75 w 32 tyg (po raz 3:baffled:) niewiele wniosła w moje życie ;-) Szyjka zamknięta i długa.:tak: Mała kopie i serduszko bije... może czegoś więcej dowiem się w czw. na prywatnej wizycie u drugiego gina -np. jak duże jest moje dziecko :confused:;-) Pytałam o te całe Usg z przepływami i bajerami, ale lekarka twierdzi, że nie jest potrzebne jeśli nie ma podejrzenia patologii :blink: tak, że ja chyba się ogranicze do normalnego usg w gabinecie gina za 60zl chyba a odpuszcze sobie za 200zl wjakiejś klinice...:sorry2:

kurde, ja mam już 12kg na plusie, a moja Pani ginekolog nadal się mnie nie czepia... :eek: chyba Twój lekarz trochę przesadza... tym bardziej, że jak piszesz masz naprawdę dobry przyrost i w ogóle nie masz nadwagi... jakiś frajer z niego i tyle...

reklama
13x13 dziękuję, czuję się dobrze. Noc miałam kiepską, praktycznie nieprzespaną, bo miejsca sobie znaleźć nie mogłam, a to mnie ciągła rana, a to Lenka kopała, a to koszmary miałam, że mnie szyją, masakra jakaś. Teraz w biurze jestem i już nic nie boli, tylko dieta mi doskwiera:zawstydzona/y: Wydaje mi się, że przez ten zakaz jedzenia nagle mam na wszystko potrójną ochotę:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry