Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

Dziewczyny super ze same dobre wiesci odnosnie zblizajacych sie porodow:-)
My tez po wizycie i ja niestety musze na 3 tygodnie polozyc sie buuuu
Cala ciaza bez problemowo a jednak okazalo sie ze te skurcze co mialam w weekend cos oznaczaly, skrocila sie szyjka i gin widzialam troche sie przestraszyla jak ona to ujela zaczyna sie gotowosc do porodu aha i kazala juz spakowac torbemam prowadzic bardzo ale to bardzo spokojny tryb zycia i ze do 37tyg musimy wytrzymac!! Mam przeczucie ze sie uda i jestem dobrej mysli, poza tym od poniedzialku zaczynamy remont ale ja juz tylko nadzoruje aha i musze z gimnastyki w szkole rodzenia zrezygnowac
A tak poza tym to Mala wazy juz prawie 2500 i glowka coraz nizej :-)

hej dziewczynki, u nas bez zmian - dalej dwupak, dalej szpital i mój kres wytrzymałości psychicznej.
Jestem twarda, ale po kilku tygodniach moja psyche siada. Nie wiadomo dalej kiedy cesarka.
Jak kiedyś ten koszmar się skończy to napiszę Wam o tym jak wygląda opieka nad pacjentką w najlepszym szpitalu w regionie ( a właściwie co zrobić, żeby kobietę upokorzyć i doprowadzić na kres wytrzymałości). Ale dziś nie mam siły na wylewanie z goryczy, mam tylko nadzieje ze urodze zdrowe dziecko.
A teraz relacja z mojej wizyty:
A więc na początek moja waga - łącznie 13 kg na plusie, w ostatnich 2 tyg. do przodu 1 kg. Uważam, że nie jest źle, myślałam, że będzie gorzej (osotatnio często była pizza, zapiekanki:-):-))
Pessar trzyma dobrze, ale powiem wam, że jak mi zaczął palcami rozszerzać wejście do pochwy to myślałam że UMRĘTo był taki ból, że szok, pomyślałam wtedy że ja chyba nigdy dziecka nie urodzę jak mnie boli jak on mi wsadzi tylko dwa palce!!!Ale ogólnie ok, bez żadnych nieciekawych upławów lub stanów zapalnych.
Potem USG: poprosiłam go, żeby mi określił wagę małej bo chcę wiedzieć no to określił:...3400 g!!!!Powiedział , że jak urodzę w terminie o dziecko będzie miało pomiędzy 3800 a 4200!!!!!!!!!Przeraziłam się, bo z moich obliczeń od ostatniej wagi wychodziło mi że teraz będzie miała góra 3 kg a przy porodzie koło 3200,3400. A tu już taka waga teraz a tak naprawdę jeszcze 3 tyg. zostało
To był mój pierwszy szok. A drugi to taki, że mała jest ułożona główkowo ale ustawiona jest złą stroną - fachowo nazywa się to ułożenie główkowe potylicowe tylne. Czyli jej buzia zamiast być skierowana do mojego kręgosłupa jest ułożona do mojego brzucha. I gin powiedział mi, żejeśli dziecko się nie obróci przed lub w trakcie porodu to będzie napewno cesarka!!!!!!!!!
No i się wystraszyłam! Cały czas nastawiona byłam na poród sn. A oczywiście dzisiaj się naczytałam o takich porodach z takim ułożeniem, i okazuje się, że są bardzo skomplikowane i niebezpieczne. Także myślę, że jeśli mała się nie obróci to nie będą mnie i dziecka narażać na niebezpieczeństwo tylko od razu będą robić cesarkę. Boję się starsznie i powiem wam, że po wczorajszej wizycie wcale już mi się tak nie spieszy do porodu:-(
A co do pessaru to dopiero mi ściągnie za 2 tyg. czyli bedę już na końcówce 39 tc:-( Miałam nadzieję, że wczoraj wyłoży ale jednak nie. I wczoraj już nic nie wspominał o możliwości wcześniejszego rozwiązania. Następna wizyta 25 marca!~
I pod koniec przyszłego tyg mam sobie zrobić te badania na krzepnięcie krwi i elektrolity i do tego morfologia, mocz, glukoza. I to już ostatnie badania.
Chyba tyle.

Mi chyba też wyjmie ok. 38 tyg, jak ciąża będzie juz donoszona.
Powiem szczerze, że nie wiem dlaczego mi nie ściągnął tego pessaru - domyślałam się że jest jeszcze za wcześnie bo wczoraj wg. OM miałam "dopiero" 36 t 5 d a następna wizyta jest 25 marca i wtedy będzie 38 t 5 d. Ja się cały czas zastanawiam czy jeśli do tej wizyty czyli 25 marca mnie nic nie weźmie i na wizycie okaże się, że mała się jednak nie przewróciła to czy on mi da skierowanie na cesarkę czy będę normalnie musiała czekać na poród naturalny i wtedy już lekarze z mojego szpitala podejmą decyzję. Boję się tych komplikacji jakby się nie obróciła, w jednym artykule było nawet napisane że są stosowane kleszcze!!!!!!!!!!!!!!!!Do tego to ja nie dopuszczę!!!!!!!!
czesc dziewczyny, oj dzieje sie tutaj... no to ciekawe ktora nastepna...