reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

crazy mamo to widze ze wy macie mini zoo w domku :D
Witam sie wieczornie, bylismy w kinie, ale ja juz wysiedziec nie moge i wyszlismy w trakcie :( Poza tym ciagle czuje bole roznego rodzaju, a to jak na @ raz po lewej raz po prawej stronie, albo takie klucia, rwania w dole... Czy wy tez tak macie??

Ja mam podobnie - jak siedze boli mnie na górze brzuch albo kręgosłup jak stoje to dół brzucha - takie jak na @ też mam i do tego takie napinanie się brzuszka -ciągle coś - narzekam jak baba w ciąży ;-)

Kurcze styczniówki się sypią jedna za drugą chyba z 15 jest już po a tu dopiero 4.I :szok::szok::szok:
Ja to czuję ze będę jedną z ostatnich co się rozpakuje :(

reklama
jsorbek cos ty przeciez Ci zostaly 4 tygodnie, a mi 6 :( wiec bede duzo pozniej... a ja juz bym chciala miec po buuuuuuu

a jak ja urodze np 2 tyg po a ty 2 przed to mnie mozesz nawet o 2 tyg wyprzedzić ;-):tak:

dziewczyny jak wam nie przeszkadza to mozecie mówic do mnie sorbek bedzie łatwiej nie ?? :-D tak jsorbek to tak jakoś oficjalnie - chciałąm kiedyś zmienic ale się nie mogłam admina doprosić :zawstydzona/y: to juz olałam sprawe :cool2:

Ostatnia edycja:
Kurcze doczytać jakoś Was nie mogłam, siadałam na chwilę, a tu tyle czytania. Ale widzę, że miałyście ciekawe początki roku,
Crazy mamo faktycznie zoo jak nic, ja też kocham zwierzęta ale martwię się o moją suczkę, ma już 4 latka i ogólnie jest strasznie zazdrosna o dzieci i ich nie lubi i boję się jak to będzie, teraz jest oczywiście oczkiem w głowie moim i M ale to się zmieni bo pojawi się jej maleńki konkurent.
Dziewczyny mam znowu pytanie, napiszę na ogólnym bo tutaj nadrobiłam, kupiłam małemu ubranka na 62, body z długim rękawkiem i śpioszki, ale on jakiś mały jest i czytając różne wypowiedzi będę kupować na 56 ale też zbaraniałam bo wyczytałam, że dziewczyny w zimie w domu ubierają maluchy w body, kaftanik i na to śpiochy, a ja jakoś myślałam, że ubiorę malucha w bodziak i śpiocha i pewnie w jakimś kocyku i tyle. Pomóżcie bo teraz już sama nie wiem co kupować.

monia body kaftanik i na to jeszcze spiochy to jak na moj gust troche za duzo no chyba ze masz w domu 15 stopni. Ja zamierzam ubierac body na to pajaca i mysle ze bedzie w sam raz. Nie chce maluszka przegrzewac.

ok sorbek ;-)- a tak przy okazji - skąd wzięły się wasze nicki ?

bo ja zawsze na forach używam violla, violllka itp . - a tu jakos tak wyszło ,że złozyłam imiona dla pociech - czyli Viktoria i Igor :-)

w ogóle to na początku myslałam, że będą bliźniaki - ale na szczęście wiadać tylko jedn(ą) :-D

Moniabir tak jak napisala Polis body kaftanik i spiochy to stanowczo za duzo.Kiedys slyszalam o takiej metodzie ubierania dzieciaczkow ze zalkadamy im o 1 warstwe wiecej niz dla siebie.Wiec idac tym tropem jak zalozysz bodziaka na glugi rekaw i pajacyka a w lozeczku przykryjesz kocykiem to nie sadze zeby dzieciaczek zmarzl.Moze byc tez bodziak krotki rekaw i na to spioszki jak chlodno.
Odnosnie mojego zwierzynca to tez nie wyobrazam sobie zycia bez tym bardziej ze nie mieszkamy w miescie w malym mieszkanku tylko w gorach w sporym domu jednorodzinnym (4 sypianie 2,5 lazienki) na duzej dzialce .Co jakis czas przychodza misie i sarny wiec duzych psow nigdy za wiele.

W sprawie nicka to u mnie bylo bardzo proste.Mam pokopane pod czapka :-) .Nie jestem chyba do konca babeczka bo lubie robic rzeczy ktore normalnie przypisuje sie facetom.Samochody,motory i szybka jazda to tylko czesc.Sukienki i spudnicy nie mam i wcale miec nie zamierzam za to spodnie skorzane na motorek to co innego.Z drugiej strony nie wyobrazam sobie zycia bez dzieci i bycia mamusia.Pod warunkiem ze moge byc CRAZY

hej:)
myślałam wczoraj,że się rozpakuję.............
Byłam na jaselkach w szkole Krzysia i już brzuch mnie pobolewał,zrobił się "ciężki" i twardy.Wracając ok 20 wymysliłam jeszcze zakupy i ledwo do domu dojechałam.........Odrazu do łożka 2 nospy i nic,dalej skurcze i taki dziwny ból....po 3-ciej nospie przeszło i ok 23 zasnełam.
Nie wiem co to było do cholerci.Teraz ok,ale wstaję tylko siusiu.

A styczniówki to szaleją,hoho.Nie podczytuję ich,mam nadzieję że wszystkie w terminie.Zaraz i u nas się zacznie,te co mają ok 20 dni praktycznie za ok 10 mają donoszona ciążę i mogą rodzić.

crazy- psiak cudny,ale obowiazków dodatkowych nie zazdroszczę:p,szczególnie teraz.

Jeśli chodzi o ubieranie to nie ma co przesadzać,body i rampers czy pajac pod kocykiem wystarcza,nawet jak łapki chłodne,lepiej sprawdzać "karczek" czy ciepły maluszek.Pamietajmy jednak że narazie maluch tylko leży,a to też wplywa na spadek temperatury,jak już zacznie wiercić sie i łapkami i nóżkami kopać to i spocony będzie:))))
Ja również polecam ten krem co Ligotka:)

Miłego dnia dziewczynki:)

Karolina-ona musi odstawić nabiał albo dziecko.Moja teściowa taka mądra była i Grzegorz ma astmę oskrzelowa,alergię na nabial miał zasmarowywaną sterydami,więc organizm sie bronil w środku i chorował -to antybiotyki dostawal i tak w kółko.....
co za bezmyslność.
Też spać nie możesz????
Synek teraz zawsze będzie Ci Adama przypominał,taka cząstka jego,waszej milości.Trzymaj się.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie:biggrin2:

melduję, że także kupiłam torbę z Biedronki, na prawdę bardzo fajna, dziękuję za cynk:-D

Co do proszku to wyprałam pierwszą część rzeczy dla małej (na razie pościel i pieluch) w proszku Lovela- takim do kolorów- i chyba jest w porządku, wszystko ładnie ale delikatnie pachnie mimo, że nie używałam żadnego płynu.

Także zamierzam ubierać dzidzię w body i na to pajaca, mam tego sporo zarówno w rozmairze 56 jak i 62 żeby nie musieć prać za często.

Plan na dzisiaj- śniadanie, wyprawa do hurtowni z rzeczami dla dzieci (chcę kupić kosmetyki), a wieczorkiem szkoła rodzenia.

Do góry