reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

A ja dziś zdycham. Od rana biegunka, wymioty i temperatura 37,5. Mam nadzieję, że to nie rotawirus i że nie zarażę młodego :/

reklama
kurczę, ale miałam jazdę dzisiaj, mała mi się zadławiła przy jedzeniu, że myślałam, że się udusi... wzięłam ją na kolano głową do dołu i postukałam w plecy, a ona nic... cholewcia stuknęłam mocniej, załapała oddech, za to chyba za mocno ją potraktowałam, bo po wzieciu ją z powrotem do pionu rzygnęła.... na brata... normalnie zawału dostanę przez tą kobitkę
ale teraz już spoko, nawet dla lepszego snu wzięłam ja na spacerek, pospacerowałyśmy ze 40 minut, aż mama zmarzła :)
tab, życzę zdrówka
ja też się trochę cykam o małą, bo syn ma gorączkę

u nas dzisiaj nocka spokojna... Lenka jak zasnęła przed ósmą po popołudniowych i wieczornych płaczach i bólach brzuszka, to spała do... wpół do trzeciej :) aż się sama zastanawiałam, czy ją budzić na jedzenie czy nie, bo minęło 7 godzin, ten spadek cukru i w ogóle, a z drugiej strony szkoda budzić jak słodko śpi :) ale panna sama zdecydowała i otworzywszy oczka spojrzała na swą rodzicielkę żądając papusia
potem już do wpół do szóstej spała

viki
, ja bym małej nie smarowała sterydami, no chyba że już tak ją swędzi i się drapie, a tak trzeba raczej przyczynę znaleźć, może rzeczywiscie staraj się wyprać wszystko w delikatnym proszku... a moze ma uczulenie na coś, co jesz??

nierozpakowanym życzę w końcu rozpakowania :))

margoz mój Szymek taki sam śpioch jak Twoja Lenka, tak samo smacznie spał, jak zasnął o 20 to się obudził o 3 w nocy, ale popołudnie miał nieprzespane więc może to dlatego, potem cyc ok godziny i następna pobudka 6 rano, więc nocka przespana:)

ale wam zazdroszcze tych spacerków, u mnie jeszcze jest jednak na zimno i się jednak wstrzymuje, mały ma niecałe dwa tygodnie, może za pare dni zrobi się cieplej, przynajmniej żeby pare stopni było na plusie.

Ostatnia edycja:
Witam się wreszcie rozpakowana!!! :-)
Ja tylko na chwilkę, chciałam powiedzieć,że jesteśmy już w domku, szczęśliwi choć zmęczeni. Obiecuję,że jak tylko znajdę czas to nadrobię bb i opowiem wszystko.
Karolek jest cudowny!!! Rodzice szaleją na jego punkcie.
Ściskam Was mocno ;-)

ile miały maluszki w trakcie pierwszego spacerku?i przy jakiej temperaturze najniższej???

beciu-GRATULACJE:)

Margoz-wspołczuję,mój Jaś się zachłysnął jak miał 7 miesiecy,w przychodni,w wigilię,stracił przytomność,potem 3 tyg.szpital,jak dzis wspomne to mnie telepie...
poszłam z temperaturą,zapobiegawczo żeby obejrzała go przed wolnymi dniami,krowa tak go polożyła,że zaczął płakać,kladła go tak 2 razy aż zachłysnął się własnym odbiciem obiadku....boszszsze myślałam że go stracę

Ostatnia edycja:
Vickigus możliwe jest też, że ta wysypka to alergia na pokarm może być, tak się objawia przy atopowym zapaleniu skóry. A emolium krem kupiłaś zwykły czy specjalny?, bo specjalny jest lepszy przy wysypkach właśnie a ten zwykły jako pielęgnacyjny dobrze używać.

kupiłam specjalny własnie:) i wysmarowalam ja wczoraj i dzis - zobaczymy - choc to jest w sumie na sucha skóre , a ona suchej nie ma ....
wiem już że do dermatologa z dzieciaczkiem bez problemu sie dostene - wiec idziemy jutro- szkoda, że wczesniej o tym nie pomyslalam , ze przeciez nie musze do pediatry - co - jak to moj maz mawia- leczy wszystko i nic:) ...chyba musze sie zastanowic nad privem jakims - raz na poczatku zawezwalismy priv ordynatora jednego z neonatologicznych oddziałow w bydzi- ale nie jestem zadowolona - moze nie z samej wizyty - ale mam wrazenie ze to lekarz ktoremu zalezy tylko na wiytach domowych (czytaj kasie) - i przez tel to juz zadnej porady nie udzieli (nie w sensie co dolega dziecku, bo wiadoo ze prze tel nie da rady, ale po prostu co robic i czy sa podstawy do obaw )..a mozna na szczescie takich lekarzy znalezc jeszce :)

A moja ma humorki jak kazda baba, zaczela plakac tak sobie, najedzona, czysta i ryczy, myslalam ze brzuszek, a trzeba bylo przytulic i z mamusia usnela, i tak przez godzinke, tylko jak ta koza wyczula ze zwialam z tego lozka .... od razu byl placz.

Ewusia moja dosyc wczesnie, werandowanie miala dwie wizyty w laboratorium, wiec na 9 dobe poszlysmy na spacerek, krotki 20 min. Dzis bylo trzeci juz taki 40 min. Ale ona placze w wozku...
A tak btw wozek cudo, wozi sie tak leciutko, ze jedna reka otwieram winde a druga wjezdzam, jestem zadowolona z zakupu ;)

A ja dziś zdycham. Od rana biegunka, wymioty i temperatura 37,5. Mam nadzieję, że to nie rotawirus i że nie zarażę młodego :/

Kurcze u mnie Tymon właśnie zachorował....ja sie czuje troche dziwnie ale narazie nie mam ani biegunki ani wymiotów....ale najbardziej martwie sie o małą...mam nadzieje ze sie nie zarazi...:/
tab z powodu choroby przerwałaś karmienie piersią??

reklama
witam sie i ja:-D nasz synek jest naszą walentynką, musiałam miec cesarke w szpitalu wylądowałam przez wysokie cisnienie i przez trzy godziny zbijali i jak już miałam iść na patologie mały zaczą tracić tętno i cesarka była dosłownie w szalonym tempie ,pamiętm wszystko przez mgłe,naszczęście wszystko skończyło sie dobrze:-D a myślałam że się przeterminuje.pobyt w szpitalu wspominać będe pozytywnie,opieka ok, wspóllokatorka super dziewczyna musiałam się mocno trzymać za brzuch:-):-D nasz synek teraz grzecznie śpi to mam chwilke czasu czytam was codziennie ale czasu brak pisać,ad odwiedzin to non stop ktoś nas przychodzi ale jest ok,maly śpi grzecznie kolek odpukać nie ma,płacze tylko jak jest głodny albo jak ma mokro, w noc śpi po 4 godziny a ja nawet wcześniej od niego się budze na pore karmienia:szok: ulało mu sie może ze trzy razy ale tak delikatnie karmimy się tylko piersią, naszczęście pokarmu wystarczająco,położna była już dwa razy wlaśnie dziś i musimy zmienic płyn i oliwke bo ma pokrzywke jak to nie pomorze to proszek. musze zmykac pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry