Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dziekuje za wypowiedzi. Mysle ze tak, 37+0/1 to juz sie mowi ze jest sie w 38 tygodniu czyli chyba donoszone... taka mala rzecz ale mnie interesuje, jakos mam schize zeby donosic i nie byla wczesniakiem. Z wczesnikami sa tez jakies obowiazkowe dodatkowe wizyty szczepienia itp prawda? Jesli chodzi o wage to juz tydzien temu miala 3 kg czyli wporzadku, bo ewentualnie ponizej 2500 nawet w 38 uznaje sie jako wczesniak ze wzgledu na wage co doczytalam.
Nasze maluchy mają dodatkowo obowiazkowe pneumokoki prawda? Za syna byly platne.
Katja ciąża donoszona teoretycznie to 37+0, patrzy się na cechy wczesniacze.Czyli donoszone dziecko to 38+0 ?
Moze jeszcze ktoras sie wypowie ?
Maziajka ale sobie lezakowanie przed cc zalatwilas lobuziaro. Eh. Byle do jutra...
Co do bezsennosci chyba wszystkie pokolei nas dopadami najgorzej znalesc pozycje, najchetniej mi sie spi na plecach ale wiem ze powinno sie na boku wiec na te boki sie zmuszam.
Co do wagi - u mnie z 57 na 70 ale powiem wam ze jestem w szoku, nogi mam spoko i w ogole. Widze troche w buzi pelniej ale ogolnie to mam wrazenie ze to brzuchol
Nadzieje mam ze tak jak w pierwszej ciazy wiekszosc mi samo zejdzie raz dwa po porodzie.
Pumelova ja tez sn, nie wyobrazam sobie cc i podziwiam dziewczyny ktore musza i na nią czekaja. To czekanie musi byc trudne, my za to nie wiemy kiedy co nas czeka i moze to lepsze ?chociaz ja nie z tych co stawiaja sn nad cc. Porod do porod, byle skuteczny
![]()