reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej kochane,
Moja mała znów przerzuca się na pierś, teraz śpi przy cycu na podusi.Ola w nocy jej nie wybudzam, robiłam to przez pierwszy miesiąc a teraz sama się budzi co 4 - 4,5 gdz więc jak słyszę że się wierci tzn że czas:) Zwykle idziemy spać ok 22 a wczoraj już usnęła po 20 i jazdę w nocy miałam bo tak jak u Ciebie Chybra moja ma bardzo silny odruch moro, macha łapkami jak szalona i całe ciałko jej się telepie no i ponadto 20 to za wcześnie bo się budziła później non stop, zrąbana jestem dziś:)
Na spacerze to nawet ze 4 gdz jesteśmy, biorę termos z gorącą wodą, jakaś buteleczke z chłodną i butelkę z mm i jak zaczyna mi popłakiwać to znajduje jakieś miejsce i ją karmię także moja spacerki lubi ale nie dłużej niż 4 gdz bo zaczyna jej się nudzić.
Co do mężów...chyba bym im wszystkim przyje**** sorry ale nóż mi się w kieszeni otwiera gdy czytam o waszych mężach.Podejrzewam że gdybym została przy moim ex byłoby to samo gdybyśmy mieli dziecko[emoji48]Nie namawiam do rozwodów hehe aczkolwiek mi to wyszło na dobre:) oczywiście że się spieramy, mieliśmy nieraz inne zdanie dot Emili, on myślał że wie lepiej a ja myślałam że to ja wiem lepiej i się złościlismy na siebie bo mój R jest przewrażliwiony a ja bardziej twarda i jego pomysły wydawały i wydają się nieraz idiotyczne ale teraz staram się zaciskać zęby i o dziwo on też przestaje sypać głupimi pomysłami dot zachowań naszej córki, sięgnął po Pierwszy rok życia i czyta mądrości.A druga sprawa zawsze w związku po pewnym czasie wychodzą brudy i ja sobie zdawałam z tego sprawę, generalnie wkurwia** się na siebie o rzeczy, które sami robimy np zarzuca mi przez różnego typu aluzje że nieposprzatane a sam zostawia nie porządek itp.
Moja przyszłactesciowa już mnie chyba z powrotem lubi bo cały czas do mnie na kochanie i Kasienko leci hehe
Aniek.co do mojej mamy to mam 34 lata i dopiero teraz te stosunki po urodzeniu Emilki są lepsze...wcześnie...lepiej nie mówić[emoji58]
Makijaż?a co to?najwyżej majdne rzęsy i brwi bo brwi mi w ciąży znikły hehe ale jak patrzę na zdj które robi R to dobrze wyglądam, o dziwo nawet wyraźniej niż przed ciążą (on non stop pstryka zdjęcia)
Mamy 8 tyg a jeszcze nosimy pieluszki 1... moja przybiera tak 500gr na miesiąc, chyba już taka jej uroda, ale jest uśmiechnięta i żywa także zdrowa.Jutro idziemy na szczepienie...

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mamusia mi czasem parę kropli poleci ale tylko z jednej piersi, ale ja ogólnie mam mało pokarmu a jedna pierś to już w ogóle mi się "kończy" i ciągnę tylko na drugiej to z niej właśnie czasem te krople są :)

Dziewczyny na malowanie mam już sposób i Miki zadowolony
1506433552-aaaaaa.jpeg

Pumelova ale on lubi :D tzn nie ma z tym problemy. Płacze ogolnie;D

Napolka No wlasnie moj je o 21. A mimo to umie spac do 5 ;D

Ehhh Aha ze tez dopiero weszłam na forum :/ ale my mozemy sie kiedys wybrac :) mamy taaaak blisko!!!!

Hahaha Aha ja mojego w leżaczku zawadzam lusterko stawiam na krzesle, sama siadam ba podłodze i opowiadam mu jK musi uważać na kobiety w makijażu [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova - też mam takie mrowienie i lekki ból. Wcześniej się z piersi lało ciurkiem a teraz.. bieda z nędzą.

Aim- a to karmisz częściej z jednej z jakiego powodu ?

Emol udanego wyjazdu :)

Aha super pomysł z tym krzeselkiem :D udanego spotkania ! :)

Pumelova no dzisiaj spacer chyba Wam się udał bo słońce jest cały czas :) zapraszam do mnie na spacer :)

Chybra słońce wyszło od razu lepszy humor nawet bo ciężkiej nocce ;)

Mamusia ja nie wiem czy mi coś leci bo mam wkładki włożone ale czasami są mokre lekko więc pewnie coś leci ale nie zawsze.

Iga dzisiaj do południa była na spacerze z teściową ja zrobiłam zupę grzybowa, skalpel wyzwanie i byłam w bibliotece :D
Jutro wybieram się z Iga do lekarza bo rano coś kaszle a w sobotę mamy basen no i na wczasy po weekendzie się wybieramy więc muszę wiedzieć czy jest zdrowa czy przez suche powietrze. no i zobaczę jak z jej wagą czy czasem nie jest głodna, że tak płacze .. wrocilysmy właśnie biegiem ze spaceru bo wrzask był nie wiadomo o co :crazy:

Pumelova super extra! Fajna torba, moze sobie kupie uzywana faktycznie bo na zywo obejrzalam i calkiem spora jest [emoji4]

My juz po... ufff Maja spoko, serce git i kontrola dopiero za 2 lata [emoji4] a neurolog za rok. Tez w miare ok.
Szymek po rotawirusie. Teraz co tu robic zeby sie nie zarazic przypadkiem..? No i mam nadzieje ze nie bedzie miał zadnych sensacji kurcze...

Kasia super ze malutka znów się cycuje [emoji3]
Ech faceci to faktycznie temat rzeka. .. [emoji48]

Aha super pomysl! [emoji3]

Ewella to miałaś wypas z tą tesciową [emoji3]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamusia, przystawiam do obu ale w jednej prawie nie mam mleka więc w praktyce je tylko z tej w której mleko jest.
W następnym tygodniu będę się umawiać z doradcą laktacyjnym bo jak tak dalej pójdzie to zupełnie zaraz skończę mleczna przygodę :p a sama nie umiem "uruchomić" tej gasnącej piersi. No i ogólnie żeby wzmocnić te laktację bo coraz więcej mm muszę mu dawać po cycku.

reklama
Aim- daj znać co Ci ten doradca laktacyjny poradził bo sama się tego boję... z tym, że ja jeszcze nie zastosowałem mm odkądwypisali mnie ze szpitala.

Kylesa -konieczna higiena rąk przed i po zmianie pieluszki jak szczepiłaś na rota powinna wystarczyć.

Pytam się o to lanie się z jednej piersi podczas gdy karmi się drugą bo np. Moja koleżanka musi podkładać pieluche bo jej się tak leje a w ciągu dnia i musi zmieniać kilka razy wkładki bo ma całkiem mokre....

Do góry