reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga_km ja nie wymagam żeby pan to potrafił . Skoro jest technikiem i sam zostaje na dyżurze w labo szpitalnym, to kurcze powinni jakoś go przeszkolić, albo faktycznie zlecać to paniom z noworodków? Tym bardziej że ta pani kazała mi tylko nóżki potrzymać Majci i coś jej pośpiewać albo zagadywać. Sama to zrobiła szybko i sprawnie.
Wyobrażam sobie gdyby ktoś przyszedł z naprawdę chorym dzieckiem?
U nas teź jest przewijak w labo.

Karuzela skoro są potrzebne dwie osoby, to tyle powinno tam być moim zdaniem.
Co u Was?

Pola zdrówka dla Was. Dzielna Oliwka!

Abed najlepszego dla 4miesięczniaka❤

Pumelova kiepsko z tym ubezpieczeniem, trzeba mieć nadzieję, że wyjdą z tego cało.
Też bym chętnie przygarnęła takie kapsułki, bo nic nie biorę.

Chybra miły wieczorek u Was był i pracowity dzień. U mnie tylko pracowicie, bo później Maja marudziła.
Udanych zakupów.

Katja ja nie usypiam na rękach, ale za to muszę z Mają leżeć z cycem aż zaśnie, a jak próbuję wstać, to od nowa...
Butli też nie lubimy.

Agniesiam u ciebie jest coś lepiej? Może rozmasować?
Rozpieszczać maleństwo nawet trzeba!

Emol udało Ci się z tym grzecznym Arturem, jak Misi z Grzesiem.

Joldżi jak Maja zaśnie przy karmieniu, to moim zdaniem głodna nie jest. A jak odwraca główkę i nie interesuje się ssaniem, to też jej nie zmuszam.

Mamy dziś 4 miesiące ❤
Maja słabo spała. Dodatkowe syropki chyba jej nie posłużyły, ale może pomogą? Żeby już się skończyły te kupki, bo w nocy 3 razy muszę ją przewijać, co się kończy wybudzeniem i usypianiem.
Nie zła pogoda, dokończę obiad i chyba przejedziemy się na spacer. Zaliczymy cmentarz, aptekę i lody.
Miłego dnia.

reklama
Hej dziewczyny,
Chybra u mnie to samo...Emila w dzień złote dziecko a na noc koszmar, ona od urodzenia nie chce spać, wczoraj już się poryczałam bo co dzień jest to samo.Tak się cieszymy że po karmieniu szybko usypia ok 20 ale co z tego jak po 20min budzi się i armagedon, i nosimy, tulamy, widać gołym okiem że zmęcZona ale nie uśnie,dopiero z wymęczenia.Już zamówiłam szampon,płyn do kąpieli i balsam z lawendą oraz olejek lawendowy bo się naczytałam że cudownie uspokajająco działa na niemowlę-zobacZymy...

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Współczuje dziewczyny Wam z tym usypianiem, bo najgorsze, że człowiek na głowie staje, a nic nie pomaga.
Aniek dzięki za troskę, nasmarowałam i już lepiej. Czuję jeszcze ból, ale już swobodniej mogę się obracać.
Ostatnio byłam u lekarza i zaczepiła mnie babka. Zaczęła opowiadać, że też ma takiego małego wnuczka. I mówi: "Wie Pani jak dali mu na imię? Józef. Już się przyzwyczaiłam. Człowiek do każdej choroby się przyzwyczaja." Co sobie o tym przypomnę to chce mi się śmiać.

Hej,

Misia - u nas też ciężka nocka, co 1,5-2h sie budziła. Po 7:00 ledwo ja przebralam (nie zdazylam pajaca zapiac) to kupsztala zrobiła, i znowu wszystko od nowa. Jak usnela to spała do 10:30.

Ja też usypiam przy cycu, rzadko na rękach (może 3 razy sue zdarzyło), a tak jak u Poli - zgaszone światło, brak rozpraszaczy i czasami usnie sama, albo zezre kolderke [emoji1][emoji23].

Aniek - u nas jest jedno labo, które podejmuje się poboru krwi u takich maluszków, i to zazwyczaj 2 Pielęgniarki obsługują takiego maluszka [emoji5]. Także ja bym pozostałe laboratoria wysłała na przeszkolenie [emoji6], bo w 1 zostawiam mocz, a na krewke muszę całe miasto przejechać.

Kasiu - oby ta lawenda Wam pomogła [emoji110][emoji110]. Mi pojedyncze przypadki z trudnościami w usnieciu, a przy tym total marudzenie, dają mega w kość.

Pumelova - myślę, że te kwasy są bezpieczne i jak najbardziej można brać.
Ja brałam falvit + pregna dha. A teraz mam feminovit + dha [emoji6]

Agniesiam miałam podobnie jak Artur budził się już o 6. To często przsypial na 1h to już w moim łóżku. Ale teraz jak on nie wstaje w nocy na jedzenie to śpi u siebie. Potem jak wstanie to karmienie i jesteśmy w łóżku ale sobie gadamy, przytulamy, pytam się jak noc minęła i czy mu się coś śniło.

Kasia mogę Ci tylko powiedzieć jak u nas to wygląda, ale na pewno to też daje że od pierwszych dni tak z nim robiłam. Najważniejsze ze w ciągu dnia nie wlozylam Artura do łóżeczka jako kojec. I ważne jest aby odkładać dziecko chociaż polswiadome do lozeczka Aby wiedział że to łóżeczko czyli nocne spanie. Zasypia u mnie w 5 min. Gdzie ma wszystko powylaczane i zostaje sam w pokoju. Czasami ze smokiem czasami bez, różnie bywa.
Raz chyba było tak że zasnął po 12 min i coś tam jeszcze gadał. Ale to nie szłam do niego, niech sobie gada. A jak dopiero zaczął marudzic to daje smoka i nic do niego nie mówię po prostu wchodzę, daje smoka i wychodzę.
Aniek najlepszego dla Majki!

Aga_k_m u nas też dzis kupka w czystego pampersa ale jaka ulga i dziecko grzeczne od razu :) Spice już pod kolderka? Bo mam i pościel w misie i tak się zastanawiam od kiedy mu tak pościelic. Teraz ma śpiworki ale takie nie na ramiona tylko takie zwykłe. I na to kocyk cienki.
Abed mąż wraca w poniedziałek, a wyjechał w czwartek, potem znowu we wtorek i chyba w czwartek wraca. Ale on tak ciągle na krótko ale często.
Załatwiłam sobie dziadków na spacer a Grześ śpi :) pójdą jak się obudzi, nie będę go budzić żeby ubrać i żeby poszedł spać.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia - młoda ma cieniutka kolderke. U nas w sypialni jest niższa temperatura niz w reszcie domu, stad kocyk mógłby nie wystarczyć, a śpiworek też jakoś nam nie przypadł do gustu. Współczuję tych samotnych dni bez męża.
Jejjj, jak dobrze masz z tymi rodzicami /dziadkami, zazdroszczę [emoji4]

Aniek - wszystkiego najlepszego dla Majeczki [emoji8][emoji8][emoji8]

Agniesiam - toż rodzice szokowa terapię babci zapodali [emoji23]. Józef całkiem fajne imię. I pomimo, iż jest powszechnie znane, nie jest teraz takie oklepane.

Hymmm ja właśnie chyba kołderkę muszę wyjąć, bo póki co L śpi pod kocykiem minky i zawsze gdy do Niego podchodzę jest odkopany i ma lodowate ręce.

Ja tak zawsze sobie myślałam, że dzieci będą spały ładnie w swoich łóżeczkach, będę gasić światło i wychodzić z pokoju. A tu kiszka, bo nie przewidziałam, że będziemy z dwójką dzieci w jednym pokoju spać:-p

reklama
Aga_k_m a nie wykopie się, masz może jakiś sposób żeby ją omotac :) żeby się nie nakryla?
Agniesiam Józek całkiem spoko imię.
Chybra ja mam marzenie że jak będę w drugiej ciąży to choć fundamenty już będą. Na razie nie mam nawet działki :)
Test na pamięć, która dawała sprawdzony przepis na nalewke z masy krowkowej. Bo masę otworzyłam, alkohol jest i jak nie zrobię to zjem. A oczywiście printscreana miałam na poprzednim telefonie :/

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry