Judith- ja też muszę zmienić styl życia bo waga ciągle do przodu, myślę że to dlatego że głównie w domu siedzę i za często jem (słodycze niestety)
Mmag18- mąż doszorował garnek popiołem- wygląda jak nowy
Emol- piękne zdjęcie Arturka na awatarze. PS- jak z tą propozycję reklamy? Trzymam kciuki, żeby się Wam udało z tym mieszkaniem
Ola W- póki co moja jak się uderzy zabawką czy lekko główką o matę jak się przekręca to wcale tego nie zauważa, prędzej ja się wystraszę niż ona. My butelki myjemy w płynie dla dzieci i wyparzamy. Ale to bardziej z przyzwyczajenia.
Chybra- ja też źle wspominam buraki, kiedyś dla Asi piekłam w piekarniku, drobniutko pokroiłam i piekłam prawie 3 godziny i twardawe były. Starłam wtedy na tarce i przetarłam jeszcze przez sitko do mąki i była gładka papka zjadła z apatytem i na szczęście brzuszek ją nie bolał.
MaryH- witaj, a jak u Was rozszerzanie diety?
Misia12- jak tam Grześ, lepiej już?
Karuzela, Pumelova- a jak dziś u Was ze zdrówkiem?
Tak na szybko co u nas, bo Asia w każdej chwili się może obudzić bo już śpi trochę. Dostała jakiegoś uczulenia… tydzień temu miała troszkę czerwony policzek a teraz przerzuciło się na drugi, oba całe czerwone, broda też, byłam u lekarza niestety był tylko ten którego nie lubię bo jest mało konkretny no i powiedział, że owszem to pewnie jakaś alergia. Powiedział żeby smarować maścią z witaminą A i odstawić sporo produktów, z mięsa dawać tylko kurczaka, indyka i królika, z owoców śliwkę jabłko gruszkę i czasem banana, żadnych jogurtów (dałam jej dwa razy) kaszek, ale to prawdopodobnie wina mleka i chyba będziemy musieli zmienić bo to co jadła do tej pory to wszystko było ok. (chyba że te jogurty ale ostatni raz dałam jej w niedzielę to chyba powinno zniknąć do tego czasu) sama nie wiem. Wczoraj bardziej się nasiliło. Zostawię do jedzenia tylko to co mówił ten lekarz i ją będę obserwować za tydzień szczepienia (będzie ta fajna doktor) to z nią porozmawiam na temat zmiany mleka bo ten tylko powiedział, że na rynku jest taki wybór że trzeba iść do sklepu i próbować po kolei aż jakieś podpasuje….
Smarujecie Waszym maluszkom buzie jakimiś kremami ochronnymi jak wychodzicie na dwór ?