reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej dziewczyny :-p aż mi głupio że tak zadko do Was pisze.
ja w ciągu nocy potrafię wypić cała butelkę wody. Także odczuwam czasem stawianie Macicy.
Dalej nie czuje ruchów maluszka. Mam nadzieję, że niedługo poczuje :)
Wy już znacie płeć a ja dalej nie wiem czy z dzidzia wszystko ok. A do 20 tyg jeszcze tyyyyle czasu :frown:
mdłości też mam, wymiotuje codziennie rano.

Dziewczyny jak u Was z infekcjami? Do mnie znowu się przyplatalo jakieś dziadostwo. Lekarz zawsze przepisywal mi clotrimazolum tabletki dopochwowe? Myślicie że można? Do położnej nie mogę się dodzwonić a mam w domu jedno całe opakowanie, trochę się boję brać na własną rękę.

reklama
Dostawałam w każdej ciąży.
Na początku prosiłam o mniejsza dawkę bo się bałam i osobiście preferuje w kremie.

AIM, mam pytanie odnośnie spojenia lonowego.
Czy jest możliwe bym mogła już coś zacząć odczuwać, że zaczyna się rozchodzic? I czy możliwe jest to na boku łona a nie na środku? Bardzo mnie dziś boli czasem promieniuje na prawe biodro, na kość, która boli juz od dłuższego czasu. Może to głupie ale wole zapytać czy coś wiesz o tym.. Kości mam kiepskie ale regularnie sprawdzane w szpitalu teraz jeszcze przez konsultantke w babskim.
Dobra wiadomość z ćwiczeniami :)

Wendy ciasta zabójcze, dobrze że w tej ciąży mam wstręt do słodkiego. Normalnie nie przepadam, chyba że mam ochotę ale moim duuzo piekę.

Podziwiam u nas dwudaniowka by nie przeszła, jadamy obiado kolacje :)

AIM gratulacje :)

Ja kawke pije raz dziennie słaba do sniadanka, bez tego niestety nie funkcjonuje jak normalny człowiek ;p

Kurcze dziewczyny mam złe wyniki morfologii i mocz tez nie jest za super :/ dawno nie mialam tyle na czerwono zaznaczonych badań, czy w ciazy sa moze jakies inne normy? cos mi kiedys takiego lekarz mowil, ale teraz sie zaczełam martwic :(

AIM, mam pytanie odnośnie spojenia lonowego.
Czy jest możliwe bym mogła już coś zacząć odczuwać, że zaczyna się rozchodzic? I czy możliwe jest to na boku łona a nie na środku? Bardzo mnie dziś boli czasem promieniuje na prawe biodro, na kość, która boli juz od dłuższego czasu. Może to głupie ale wole zapytać czy coś wiesz o tym.. Kości mam kiepskie ale regularnie sprawdzane w szpitalu teraz jeszcze przez konsultantke w babskim.
Aż taka super obeznana nie jestem jednak ja bym bardziej to wiązała z więzadłami niż spojeniem łonowym tym bardziej jeśli to jest ból nie na środku.
Kurcze dziewczyny mam złe wyniki morfologii i mocz tez nie jest za super :/ dawno nie mialam tyle na czerwono zaznaczonych badań, czy w ciazy sa moze jakies inne normy? cos mi kiedys takiego lekarz mowil, ale teraz sie zaczełam martwic :(
Tak są inne, znaczy może nie tyle inne sztywne normy co są naturalne zmiany że pewnych rzeczy jest więcej a innych mniej. Mogę zrobić foto tabeli bo akurat mam taką fajną z tym. Nie wiem co ty tam masz źle ale jest też coś takiego jak fizjologiczna niedokrwistość ciężarnych, bo m in w ciąży bardziej się zwiększa ilość osocza niż krwinek i jakby liczyć stosunek na sztywno to wychodzi niedobór krwinek ale to tylko "na niby" bo to normalne zjawisko, to też trzeba o tym pamiętać.

Truskawka - ja takich norm nie widziałam, ale moje wyniki też były ostatnio poza wskazaną normą, i gin powiedziała, że w ciąży tak sie dzieje.. Ale moje wyniki niw odchodził drastycznie od tych wskaznikowych norm.
Także lepiej to skonsultować z ginem i może lekarzem 1 kontaktu.

Witaj Megi [emoji5]
A masz problemy kardiologiczne? Bądź w rodzinie takie problemy występują?
Jeżeli nie. To zazwyczaj odwiedza się stomatologa i okuliste.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

A powiedzcie czy przed porodem trzeba pojsc na konsultacje kardiologiczna itp.

Jeżeli pytasz o to pod kątem objawów typu kołatanie serca, nierówne bicie i uczucie duszności to są to objawy, które występują w ciąży i jeżeli nie są zbyt często i nie powodują omdleń to nie ma powodu do niepokoju. W przypadku schorzeń kardiologicznych - jak najbardziej wskazana konsultacja kardiologiczna - tak jak napisała Aga_k_m.

Aż taka super obeznana nie jestem jednak ja bym bardziej to wiązała z więzadłami niż spojeniem łonowym tym bardziej jeśli to jest ból nie na środku.
Potwierdzam, spojenie łonowe jest bardziej na środku i w przypadku rozejścia się go właśnie w tym miejscu boli.
Aim, jeżeli mogę spytać pracujesz w służbie zdrowia ?? Oczywiście nie musisz odpowiadać :)

Co masz złego w morfologii i moczu ??
W morfologii spadek Hb, Hct i erytrocytów jest jak najbardziej naturalny i wiąże się to z produkcją większej objętości krwi w stosunku do ilości "zawieszonych" w nich krwinek.
Co do moczu ciała ketonowe i mała ilość białka również może wystąpić i nie jest to jakaś patologia. Lepiej jednak wtedy dużo pić :)

reklama
Ja tez juz moge wypic kawke. Ale nie pije codziennie,choc wczesniej zdarzalo mi sie wypijac nawet 3-4.

Gratuluje udanych wizyt [emoji5]
Ja wlasnie siedze w poczekalni i stres mnie zzera.
Odebralam wynik pappy i wszystko jest ok.
Ciekawe czy potwierdzi sie dzisiaj ze bedzie synus [emoji57]

xnw43e3k256g9p2p.png

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry