reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny ostatnio jak bylam u lekarki to przepisała mi takie duże opakowanie tego progresteronu i teraz patrzę a tam jedna tabletka ma 200 mg czyli powinnam brać 3 a nie 6 ( Bo w tym wcześniejszym opakowaniu miałam 1 tabletka to 100 mg ) aż mi słabo myślicie że nadmiar progresteronu może jakoś zaszkodzić?

reklama
Tak czytam o paznokciach i serio nie można do porodu mieć pomalowanych?
Ja jestem uzależniona, już nie pamiętam kiedy miałam "swoje" paznokcie [emoji33]
Rodzilam dwa razy, ale nie miałam takiego problemu, bo jakoś nie malowalam wtedy. Do cesarski też nie wolno?
W sumie jak miałam operacje, to na sali operacyjnej mi babeczka zwróciła uwagę, że dobrze, że mam na jasno bo bym musiała zmywac, a już nie daj Boże na niebiesko miec. Ale nie wpadłam na to, że do porodu jest tak samo.
Do porodu tak jak do operacji. Trzeba sie liczyc z tym, ze zawsze moze sie skonczyc cc, a to tez operacja jak kazda inna. A paznokcie duzo mowia o stanie pacjenta.

Dziewczyny ostatnio jak bylam u lekarki to przepisała mi takie duże opakowanie tego progresteronu i teraz patrzę a tam jedna tabletka ma 200 mg czyli powinnam brać 3 a nie 6 ( Bo w tym wcześniejszym opakowaniu miałam 1 tabletka to 100 mg ) aż mi słabo myślicie że nadmiar progresteronu może jakoś zaszkodzić?
u nas daja bez sprawdzania poziomu z tego wnioskuje ,ze grozniejszy jest niedobor niz nadmiar :oo2:

Miałam na myśli, że u nas mówili, że mają być w ogóle bez lakieru, ale żeby mogli widzieć, bez względu na ewentualne urządzenia ;)
Mnie przypinali swego czasu na ortopedii właśnie od strony opuszka, ale od góry po prostu oglądali
Czujnik musi byc z obu stron rowno, a wiazka swiatla przechodzic na wylot, wiec nie ma wiekszego znaczebia od ktotej strony jest swiatelko[emoji6] Chociaz przeznaczenie jest takie, ze od paznokcia.

reklama
Kurde ale aż 1200 mg zamiast 600 ? :( aż mi niedobrze i wszystko naraz ku*waaaaa
Jedyne co znalazłam to

Capture%2B_2018-04-20-13-34-55.jpg

Capture%2B_2018-04-20-13-35-29.jpg

Spokojnie - zmniejsz dawkę (ale chyba lepiej stopniowo... [emoji15]), albo skonsultuj się od razu dla spokoju z lekarzem...
Ale nie przejmuj się, nic wam nie będzie [emoji106]

Załączniki

• Capture%2B_2018-04-20-13-34-55.jpg
    Capture%2B_2018-04-20-13-34-55.jpg
    93,2 KB · Wyświetleń: 206
  • Capture%2B_2018-04-20-13-35-29.jpg
    Capture%2B_2018-04-20-13-35-29.jpg
    62,1 KB · Wyświetleń: 206
Do góry